سیمان و مصالح

وزیر نیرو:

مرتفع شدن محدودیت‌های تامین انرژی در دولت سیزدهم

مرتفع شدن محدودیت‌های تامین انرژی در دولت سیزدهم
پایگاه خبری معدن نیوز -وزیر نیرو گفت: پیش از دولت سیزدهم و با شروع کار در سال ۱۴۰۰ با یک ناترازی بسیار عمیقی در تامین انرژی برق در صنایع به ویژه صنعت سیمان روبرو بودیم اما در ۲ سال سعی کردیم که محدودیت انرژی برای صنایع سیمان نداشته باشیم.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز -وزیر نیرو گفت: پیش از دولت سیزدهم و با شروع کار در سال ۱۴۰۰ با یک ناترازی بسیار عمیقی در تامین انرژی برق در صنایع به ویژه صنعت سیمان روبرو بودیم اما در ۲ سال سعی کردیم که محدودیت انرژی برای صنایع سیمان نداشته باشیم.

علی اکبر محرابیان در جشن ۹۰ سالگی سیمان اظهار داشت: در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ جلسه هایی با انجمن صنعت سیمان برگزار کردیم تا با بهره از ظرفیت فناوری ها، انرژی صنعت را تامین کنیم تا محدودیت انرژی به محدودیت تولید منجر نشود.

وی افزود: صنعتگران نشان دادند با اقدامات می توانند، مدیریت مصرف داشته باشند به گونه ای که اگر وضعیت تولید در صنعت سیمان را در تابستان و آذر ماه را مقایسه کنیم، مشخص می شود که محدودیت های انرژی نداشتیم.

وزیر نیرو ادامه داد: در همین مدت میزان عرضه صنعت سیمان بیش از تقاضا بود نه تنها صنعتگران سیمان، انرژی را مدیریت کردند بلکه بازار سیمان نیز مدیریت شد. در تابستان ۱۴۰۰ به خاطر پیشی گرفتن تقاضا بر تولید و کمبود انرژی ۴۳۴ درصد قیمت سیمان در بورس بالا رفت ولی در تابستان امسال خط صافی را طی کرد ‌نوسان ها جزیی بود که نشانگر مدیریت تولید صنعت سیمان است.

محرابیان خطر نشان کرد: در ساعت های اوج مصرف از صنایع درخواست کردیم مصرف را مدیریت کنند. اصل مدیریت انرژی توسط صنایع انجام شد.

وی با بیان اینکه صنعت سیمان، زیرساخت همه زیرساخت های کشور است، گفت: اگر کارخانجات ارزشمند سیمان را نداشتیم از توسعه عمرانی و اقتصادی محروم بودیم ضمن اینکه بسیاری از صنایع با الگوپذیری از صنعت سیمان در رسته های مختلف سرمایه گذاری کردند و حاصل آن برخورداری کشور از ظرفیت صنعتی است.

وزیر نیرو ادامه داد: اکنون استانی نداریم که از خدمات صنعت سیمان بی بهره باشد همچنین پروژه هایی در خارج از کشور توسط صنعتگران سیمان اجرا شد. همچنین کارخانجات ‌ تولیدات سیمان از یک سو و حلقه های ارزش و صنایع پایه و مهندسی این صنعت از سوی دیگر جزو خانواده صنعت سیمان محسوب می شوند.

وی کمبود سیمان را یکی از دلایل پروژه های عمرانی در کشور عنوان کرد و گفت: ما سال هایی پشت سر گذاشتیم که به خاطر کمبود تولید سیمان بسیاری از پروژه ها در زمانمندی معین نتوانستند سرعت بگیرند ضمن اینکه تولید محدود و صادرات هم بسیار کم بود اما به یکباره صنعتگران و فعالان این حوزه تصمیم گرفتند که سقف تولید را بردارند.

محرابیان بیان داشت: در سه دهه گذشته شرایطی داشتیم که بسیاری از پروژه ها به خاطر عدم تامین سیمان امکان رشد نداشت ولی با اقدامات صنعتگران و تولیدگان در دولت سیزدهم این محدودیت ها حذف شد و به عنوان پیش قراول صنعتی الگو برای بسیاری از صنایع از جمله فولاد و صنایع دیگر شد. این رشد در صنعت سیمان به خاطر تلاش پیش پیشکسوتان و صنعتگران است.

به گفته وی، وزیر صنعت، معدن و تجارت توجه ویژه ای به صنعت و پشتیبانی صنعتگران به خصوص تامین انرژی صنعت سیمان دارند و از این صنعت حمایت کرده اند.

وزیر نیرو بر سرمایه گذاری نیروگاه های کوچک و بزرگ مقیاس برای تامین مصارف انرژی در صنعت سیمان تاکید کرد و افزود: امروز شرایط برای سرمایه گذاری صنایع برای نیروگاه های کوچک و بزرگ مقیاس فراهم است. هلدینگ ها می توانند مصارف انرژی را در نیروگاه ها سرمایه گذاری کنند که بسیار بصرفه است.

وی ابراز داشت: مطالعات فنی و اقتصادی به گونه است که سرمایه گذاران می توانند در نیروگاه ها سرمایه گذاری کنند.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد