فرماندار قلعهگنج :
جنوب كرمان 82 درصد معادن تيتانيوم ايران را در خود جا داده است

خبرگزاري تخصصي معدن- فرماندار قلعهگنج گفت: 18 درصد تيتانيوم دنيا در ايران قرار دارد كه 82 درصد اين معادن در شهرستانهاي جنوبي استان كرمان واقع شده است.
خبرگزاري تخصصي معدن- فرماندار قلعهگنج گفت: 18 درصد تيتانيوم دنيا در ايران قرار دارد كه 82 درصد اين معادن در شهرستانهاي جنوبي استان كرمان واقع شده است.
به گزارش معدن نيوز ؛ حسن مرادي اظهار داشت: در حال حاضر معادن مس و تيتانيوم بكر زيادي در اين منطقه وجود دارد كه با بهرهبرداري از آن براي تعداد زيادي از افراد بيكار در جنوب كرمان اشتغالزايي ميشود.
مرادي تصريح كرد: يكي از سه مرتع مهم كشور با نام جازموريان با بيش از 320 هزار هكتار فضاي سبز كه در جهان بينظير است ، در اين منطقه قرار دارد و بايد توجه بيشتري به آن شود.
وي با اشاره به توليد هر ساله سيبزميني و پياز و طرح استقرار كشور كه نياز بيش از هفت ماه مصرفكنندگان داخلي را برطرف ميكند، افزود: جنوب كرمان با دارا بودن بيش از 2 ميليون رأس دام در سال جاري نسبت به سالهاي قبل افزايش 30 درصدي داشته است.
مرادي اظهار داشت: اين منطقه بهترين توليدكننده جنوب كشور است، به طوري كه اگر يك روز توليد دامداران اين منطقه متوقف شود، كشور با مشكل جدي مواجه ميشود.
فرماندار قلعهگنج اظهار داشت: 80 درصد محصولات درجه يك كشور از جمله كلزاي اصلاح شده در اين منطقه كشت و توليد ميشود.
مرادي خاطرنشان كرد: ميراث فرهنگي و گردشگري اين منطقه به چهار دسته زماني، استاني، ديني و مذهبي و جاذبههاي طبيعي تقسيم ميشود كه تپههاي باستاني تمسرخ و تمسفيد در چمپل مني و تپههاي گلر آهوان از ميراث ماندگار اين منطقه هستند.
وي گفت: تپههاي مركز شهر قلعهگنج در حوالي حسنآباد و چپلآباد، گلبزرگ و گلكوچك در زر، كلات پاي ميخ، تپههاي گبران در تنگران، گوربندان در زير دامنه مارز، تپه كلات مالك، قلعه رمشك و قلعه مارز جزو گرانبهاترين ميراثهاي باستاني اين منطقه هستند.
مرادي اظهار داشت: زيارتگاهها و اماكن مقدس اين منطقه از جمله بچه در قلعه، جنابعلي دستگرد، پير گشميران در گشميران و زيارت بيبي سرشهكهان هستند.
وي افزود: دره كشيت، درباغ، رمشك، تنگ سمسيلي، پشت سرشهكهان و مارز، باتلاق و كوير و مراتع حاشيه جازموريان نيز از زيباترين مناطق و جاذبههاي طبيعي اين منطقه هستند.
فرماندار قلعهگنج اذعان داشت: شهرستان قلعهگنج در جنوب شرقي ايران و جنوبيترين منطقه استان كرمان ، در فاصله 360 كيلومتري مركز استان، در طول جغرافيايي 57 درجه و 42 دقيقه، عرض جغرافيايي 27 درجه و 57 دقيقه جاي گرفته است.
مرادي بيان داشت: اين شهرستان از شمال با شهرستانهاي كهنوج و رودبار، غرب با منوجان، شرق با ايرانشهر، جنوب غربي با بشاگرد، جنوب شرقي با نيكشهر و جنوب با جاسك هممرز است.
وي با اشاره به اينكه اين شهرستان با دو بخش وسيع مركزي و چاه دادخدا و پنج دهستان يكي از پهناورترين شهرستانهاي ايران است، گفت: كوههاي وسيعي در سراسر نواحي غربي اين شهرستان وجود دارد و باتلاق جازموريان در شرق اين منطقه جاي گرفته است.
مرادي تصريح كرد: جمعيت شهرستان قلعهگنج بيش از 85 هزار نفر است كه بيش از 18 هزار و 400 نفر آن را جمعيت شهرنشين و 66 هزار و 600 نفر را جمعيت روستانشين تشكيل ميدهند؛ همچنين 307 روستاي داراي سكنه در آن وجود دارد.