سرپرست مجتمع فولاد ميانه در گفت‌و‌گو با معدن‌نيوز مطرح کرد:

افزايش سطح توليد با حفظ کيفيت در فولاد ميانه

وجیهه کردبچه
افزايش سطح توليد با حفظ کيفيت در فولاد ميانه

پایگاه خبری معدن نیوز -مجتمع فولاد میانه یکی از واحدهای فولادسازی شمالغرب کشور است که شامل دو بخش احیا و ذوب می‌باشد. این مجتمع تنها واحد احیا مستقیم و تولیدکننده آهن اسفنجی در شمال و شمال غرب کشور است که بازار و ظرفیت توسعه کم نظیری دارد. در واحد احیاء مستقیم این کارخانه از تکنولوژی بومی پرد با درصد بالای متالیزاسیون و کاهش مصرف انرژی استفاده شده است. از مزایای مجتمع فولاد میانه می‌توان همجواری با ناوگان و خطوط ریلی، قرارگرفتن در کنار رودخانه و همجواری با سد آبی، همجواری با اتوبان و جاده ترانزیتی، همجواری با خط لوله گاز صادراتی ایران به ترکیه، نام برد.

به گزارش معدن نیوز -مجتمع فولاد میانه یکی از واحدهای فولادسازی شمالغرب کشور است که شامل دو بخش احیا و ذوب می‌باشد. این مجتمع تنها واحد احیا مستقیم و تولیدکننده آهن اسفنجی در شمال و شمال غرب کشور است که بازار و ظرفیت توسعه کم نظیری دارد. در واحد احیاء مستقیم این کارخانه از تکنولوژی بومی پرد با درصد بالای متالیزاسیون و کاهش مصرف انرژی استفاده شده است. از مزایای مجتمع فولاد میانه می‌توان همجواری با ناوگان و خطوط ریلی، قرارگرفتن در کنار رودخانه و همجواری با سد آبی، همجواری با اتوبان و جاده ترانزیتی، همجواری با خط لوله گاز صادراتی ایران به ترکیه، نام برد. 

در تیرماه سالجاری با حکم مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران بهروز رادفر به عنوان سرپرست مجتمع فولاد میانه منصوب شد. بهروز رادفر دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه صنعت و معدن است. از جمله سوابق بهروز رادفر می‌توان به مدیریت نگهداری و تعمیرات بخش مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان، معاونت و سرپرستی شرکت ملی فولاد ایران و مدیریت طرح تیتانیوم کهنوج اشاره کرد.

سرپرست مجتمع فولاد میانه در گفت‌و‌گو با معدن‌نیوز با اشاره به اقدامات اصلاحی در این مجتمع گفت: از همان ابتدای ورود به فولاد میانه متوجه شدم مشکلات زیادی در تولید آهن اسفنجی در واحد احیا وجود دارد. این مشکلات شامل عدم یکنواختی نرخ تولید و نازل بودن کیفیت آهن اسفنجی تولید شده بود.

بهروز رادفر افزود: تولید آهن اسفنجی چند جنبه دارد؛ علاوه بر تناژ تولید، میزان متالیزه کردن آهن اسفنجی، درصد کربن و درصد آهن به عنوان شاخص‌های کیفی از اهمیت بسزایی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: در روند تولید آهن اسفنجی در این مجتمع به شاخص‌های کیفی بی‌توجهی شده بود؛ لذا طی جلسات فنی به این نتیجه رسیدیم که می‌بایست کوره واحد احیا را متوقف و آن را بازرسی کنیم. در هنگام شارژ گندله باید به صورت بسیار دقیق بررسی شود که میزان نرمه از حد مشخص شده، بیشتر نشود. گندله مورد نیاز این مجتمع از معادن کرمان، یزد و خراسان تهیه می‌شود که به لحاظ شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی قدری با یکدیگر متفاوتند. رژیم عملکرد کوره و عوامل کنترلی آن می‌بایست بر اساس گندله‌ای که بکار گرفته می‌شود تنظیم گردد، لذا در صورتی‌که به چگونگی شارژ گندله از منبع متفاوت بی‌توجهی شود کنترل کیفیت آهن اسفنجی تولیدی بسیار مشکل می‌شود.

سرپرست مجتمع فولاد میانه با اشاره میزان تولید مجتمع در مرداد و شهریور بیان کرد: در حال حاضر ما به غیر از افت تولیدی که در تیرماه به دلیل توقف کوره داشتیم؛ در مرداد و شهریورماه به رکوردهای تولیدهای ماه‌های قبل البته با حفظ کیفیت رسیدیم. تولید ما در شهریور ماه 71 هزار و 540 تن با متالیزیشن 92 درصد بود که هم متالیزیشن و هم مقدار تولید بالاتر از شهریور ماه سال گذشته بود. تولید 6 ماه نخست 405 هزار تن بود که بیش از نیمی از ظرفیت اسمی ما است که از تولید 340 هزار تنی سال گذشته تا شهریور ماه 100 هزار تن بالاتر است. بنابراین تولید را افزایش دادیم بدون اینکه به کیفیت محصول بی‌توجهی کنیم. اقدام دیگری که در مجتمع انجام شد، کنترل گندله‌هایی بود که از منابع مختلف دریافت می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به اقدامات موثر برای پیشبرد عملیات اجرایی پروژه فولادسازی گفت: این پروژه‌ها شامل یک کوره قوس الکتریکی، واحد ریخته‌گری و VD در حال نصب است که حدود 81 درصد پیشرفت دارد.

رادفر درباره راه‌اندازی واحد اکسیژن این مجتمع گفت: عملیات نصب تجهیزات واحد اکسیژن سازی به پایان رسیده و متناسب با پیشرفت واحد فولادسازی راه اندازی خواهد شد.

رادفر ضمن انتقاد از دخالت‌هایی که در نحوه مدیریت فولاد میانه صورت می‌گرفته، افزود: دخالت‌هایی خارج از مجتمع در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها وجود داشت که خوشبختانه تا حد ممکن از آن جلوگیری کردیم. عقیده داریم مدیران و کارشناسان مجتمع در سطحی از توانایی هستند که مسائل فنی، مالی و نیروی انسانی را با همفکری رفع و بهترین راه‌حل‌ها را انتخاب کنند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم قضاوت‌ راجع به نحوه مدیریت در این مجتمع با توجه به حقایق و مستندات انجام گیرد، البته انتقادات افراد آگاه و باتجربه به صنعت فولاد را می‌پذیریم و تلاش می‌کنیم نقایص را اصلاح کنیم.