رئيس هيات عامل ايميدرو مطرح کرد:

توليد 2 هزار مگاوات برق در صنايع تا سال آينده

وجیهه کردبچه
توليد 2 هزار مگاوات برق در صنايع تا سال آينده

پایگاه خبری معدن نیوز -رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: در حوزه تامین انرژی با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد طی سال‌های گذشته در بسیاری از صنایع با مشکل مواجه شدیم و تولیدات به طور محسوس کاهش پیدا کرد؛ چرا که در صنایع بزرگ، کاهش تولید به معنای کاهش بخشی از درآمد ارزی است.

به گزارش معدن نیوز -رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: در حوزه تامین انرژی با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد طی سال‌های گذشته در بسیاری از صنایع با مشکل مواجه شدیم و تولیدات به طور محسوس کاهش پیدا کرد؛ چرا که در صنایع بزرگ، کاهش تولید به معنای کاهش بخشی از درآمد ارزی است.

محمدرضا موثقی نیا روز دوشنبه در حاشیه بازدید از غرفه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در نمایشگاه “روایت خدمت” که به مناسبت هفته دولت برگزار شده است؛ افزود: بر همین اساس تدبیری اتخاذ شد تا صنایع بزرگ کشور به لحاظ انرژی تا حد امکان از شبکه سراسری برق مستقل شود و با اقدامات انجام شده 600 مگاوات برق نیروگاه افتتاح شده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده حدود 1500 مگاوات دیگر برق به مدار تولید برود تا تامین برق معدن و صنایع معدنی تسهیل شود.

وی افزود: یک توافق‌نامه 10 هزار مگاواتی با وزارت نیرو داریم که طی یک برنامه زمان‌دار این برق در صنایع بزرگ افتتاح خواهد شد و انشااله در موعد مقرر خودشان به نتیجه خواهد رسید. در مجموع فکر می‌کنیم تا سال آینده مجموعا به تولید 2 هزار مگاواتی برق در صنایع برسیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه گفت: در حوزه آب نیز مشکلات عدیده‌ای در صنایع وجود دارد و چند پروژه بزرگ را برای تأمین آب در سطح کشور شروع کرده‌ایم و از خلیج‌فارس آب را به شرکت‌هایی چون چادرملو و گل‌گهر رسانده‌ایم و تا پایان امسال آب از دریای عمان به زاهدان و زابل نیز خواهد رسید که البته نقش ما در این موضوع بیشتر ملی است چرا که درصد عمده آبی که به زاهدان و زابل می‌رسد، مصرف شرب خواهد داشت.

وی افزود: همچنین درخط دیگر انتقال آب پیش‌بینی می‌شود تا 10 ماه آینده آب به پالایشگاه اصفهان، ذوب‌آهن اصفهان و همچنین فولاد مبارکه برسد و این طرح نیز جزء طرح‌های ملی است که بیشتر مصرف مردمی خواهد داشت، البته صنایع هم از آن بهره‌مند خواهند شد. 

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به برنامه‌های ایمیدرو در حوزه حمل‌و‌نقل ریلی، بیان کرد: درصدد هستیم که کل نیازهای صنایع و معادن را در حوزه حمل‌ونقل تجمیع کنیم، در همین رابطه پیگیری‌هایی از راه آهن صورت گرفته است که توافقاتی را داشته باشیم چرا که حجم باری که از معادن به صنایع جابه‌جا می‌شود، بسیار زیاد است و برخی خطوط ریلی ما پاسخگوی این حجم از جابه‌جایی مواد معدنی نیست. 

موثقی‌نیا در ادامه گفت: همچنین در نظر داریم تا طی یک برنامه مشترک با نهاد ریاست جمهوری عناصر نادر خاکی را تبدیل به طرح اجرایی کنیم که منجر به ایجاد ارزش افزوده بیشتر در بخش معدن شود.

وی عنوان کرد: در سال‌های گذشته در زمینه ساخت ماشین‌آلات معدنی سنگین فعالیت قابل توجهی در کشور صورت نگرفته است و از طرفی واردات این ماشین‌آلات سنگین هم به دلیل مسائل بین‌المللی و مسائل سیاسی با مشکلات خاص خود مواجه است لذا این موضوع به طور جدی در دستور کار بخش‌های مربوطه در ایمیدرو قرار گرفته که ماشین‌آلاتی که تاکنون در داخل تولید نشده و امکان واردات ندارند، وارد مرحله بومی‌سازی شود. نتایج خوبی در این زمینه حاصل شده است که یک دامپتراک ۶۰ تنی توسط یک شرکت خصوصی بومی‌سازی شد که گام بعدی ارتقا آن به ظرفیت ۱۰۰ تن است. 

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره آخرین وضعیت پهنه معدنی ایران در گینه گفت: بر اساس توافق‌نامه‌ای که بین ایران و گینه منعقد شده؛ پهنه بزرگی از معادن بوکسیت گینه در اختیار ایران گذاشته شده است و البته طی این مدت اقداماتی نیز صورت گرفته اما تا رسیدن به بهره‌برداری از این معادن فاصله زیاد است. علت این است که مکان‌یابی آن باید اصلاح گردد چرا که فاصله آن با بندر بالغ بر 350 کیلومتر است که این موضوع به دلیل هزینه حمل‌و‌نقل قابل توجه، این معادن را از شرایط اقتصادی بودن خارج می‌کند.  

موثقی‌نیا در رابطه با تامین مالی پروژه‌ها عنوان کرد: به دلیل اینکه در کشور ما صادرات محصولات معدنی مانند مس و فولاد صورت می‌گیرد، با هماهنگی‌های صورت‌گرفته با دستگاه‌های ذی‌ربط مانند بانک مرکزی، مجوز این امر را اخذ کرده‌ایم که بخشی از درآمد ارزی حاصل از این صادرات، برای تامین مالی پروژه‌های توسعه‌ای صرف شود.

وی در رابطه با وضعیت اکتشافات در کشور گفت: در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان خراسان جنوبی ۶۰ پروژه زمین‌شناسی و اکتشافی در مساحتی بالغ بر ۳۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع اجرا شد که دستاوردها و خروجی این طرح انتشار اطلاعات زمین‌شناسی و اکتشافی در قالب نقشه‌های زمین‌شناسی است. این اولین استان بود و به تدریج تا پایان سال در استا‌ن‌های لرستان و کردستان هم این طرح انجام خواهد شد. این موضوع مقدمه‌ای برای اکتشاف‌های بعدی خواهد شد. در تلاشیم با اخذ مجوز از مراجع قانونی و ذی‌ربط بخش خصوصی را در زمینه اکتشاف وارد کنیم. 

وی همچنین در خصوص تحقیق و تفحص از ایمیدرو گفت: جلسات متعددی در این خصوص برگزار شده و گزارش‌های نهایی حدود دو ماه آینده به مجلس ارائه خواهد شد.

موثقی نیا با تاکید بر نقش برجسته رسانه‌ها در معرفی ظرفیت‌ها و اقدامات صورت گرفته در حوزه معدن و صنایع معدنی عنوان کرد: رسانه‌ها نقش موثری در معرفی این حوزه به مردم دارند و از اصحاب رسانه می‌خواهیم در اعلام برنامه‌ها، اقدامات و ظرفیت‌‌های این حوزه به مردم؛ ما را یاری کنند.