- نوشته شده توسط:
-
شنبه ۱۸ دي ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸:۵۱
-
۹۸۸۸ بازديد
-
چاپ
پایگاه خبری معدن نیوز -امیدرضا طالشیان کارشناس اقتصاد و صنعت با اشاره به چالش صنایع فلزی و فولادی در رابطه با تامین انرژی گفت: صنایع فلزی و فولادی ما در فصل گرما از بابت تامین برق و در فصل سرما که این روزها سپری میکنیم از بابت تامین گاز با چالش مواجه هستند، با وجودی که امسال قیمتهای کالاهای مربوط به صنایع معدنی با وجود یک روند کاهشی کوچک هنوز هم جذاب است اما متأسفانه این دست مسائل و مشکلاتی که در حوزه تأمین انرژی وجود دارد باعث شده که به هر صورت خللی در روند تولید و حفظ بازارهای صادراتی در این محصولات به وجود آید.
به گزارش معدن نیوز -امیدرضا طالشیان کارشناس اقتصاد و صنعت با اشاره به چالش صنایع فلزی و فولادی در رابطه با تامین انرژی گفت: صنایع فلزی و فولادی ما در فصل گرما از بابت تامین برق و در فصل سرما که این روزها سپری میکنیم از بابت تامین گاز با چالش مواجه هستند، با وجودی که امسال قیمتهای کالاهای مربوط به صنایع معدنی با وجود یک روند کاهشی کوچک هنوز هم جذاب است اما متأسفانه این دست مسائل و مشکلاتی که در حوزه تأمین انرژی وجود دارد باعث شده که به هر صورت خللی در روند تولید و حفظ بازارهای صادراتی در این محصولات به وجود آید.
طالشیان عنوان کرد: به عقیده من انصاف و عدالت در سیاست و رویکرد نهادهای سیاستگذار و تصمیمگیر در این رابطه رعایت نمیشود. به هر صورت صنایع مختلفی غیر از صنایع فولادی هستند که در کشور مصرف برق یا گاز بالایی دارند مانند صنایع پتروشیمی و امثالهم. اما پرسش این جاست که چرا وقتی مسئلهای در رابطه با انرژی پیش میآید گام نخست خاموش کردن خط تولید فولادیهاست.
این کارشناس اقتصاد و صنعت با انتقاد از اینکه انجمنهای تخصصی نقش خود را به خوبی ایفا نمیکنند، گفت: در این صورت شرکتها و مدیران شرکتها به ناچار خودشان وارد میدان شوند و آن زمان و انرژی که باید صرف راندمان تولید و اداره شرکت شود صرف چانهزنیهای مختلف میشود و مدیران باید تلاش کنند که به هر صورت این موضوع را تا حدودی مدیریت کنند. به نظرم این خوب نیست حتی مواجهه با این ماجرا و بحران باید براساس یک استراتژی و برنامهریزی باشد. ما هر سال با این بحران مواجه هستیم اما هر سال شتابزده عمل میکنیم و هیچ برنامهای برای مواجهه با این مسئله و بحران نداریم.
وی افزود: اگر استراتژی و برنامهای برای این موضوع تعریف شود به نوعی میتوان با یک شیبی، طی یک بازه زمانی چند ساله به این سمت پیش برویم که هر سال شاهد ایجاد مسائل کمتری در رابطه با این کمبودها باشیم و از سویی کمترین آسیب به بخشهای مصرفکننده برسد.
طالشیان در ادامه بیان کرد: مهمترین اقدامی که باید صورت بگیرد آموزش الگوی مصرف و ایجاد یک الگوی مصرف جدید و بهینه به خصوص در بخش خانگی است. اگر بتوانیم در بخش خانگی الگوی مصرفمان را بهینه کنیم که به نظرم این تلاش نهادهای ذی ربط در رابطه با انرژی را میطلبد؛ اینکه از توان و پتانسیل رسانهای در کشور بتوانند استفاده کنند در این صورت از شدت این بحران کاسته میشود و بخش های صنعتی هم میتوانند به فعالیت خودشان ادامه بدهند.
وی خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که اگر در بخش خانگی در مصرف گاز صرفهجویی کنیم هر کدام از ما هر کدام از خانوادهها ممکن است فرزندشان یا یکی از اطرافیانشان در یکی از بنگاههای صنعتی کشور شاغل و فعال باشند؛ در هر صورت صرفهجویی و مصرف درست انرژی از طرف مردم میتواند منجر به ادامه حیات و فعالیت بنگاهها شود تا مبادا موقعیت شغلی فرزندان و اعضای این خانوادهها به خطر بیفتد.
طالشیان تاکید کرد: باید با تمام توان تلاش کنیم که از تولید در کشور حمایت کنیم. یکی از راهها این است که بتوانیم الگوی مصرف را طوری طراحی و اجرا کنیم تا در رابطه با انرژی هدررفت و پرتی نداشته باشیم تا بتوانیم موضوع کمبود را جبران کنیم.
shortlink:
https://www.madannews.ir/Fa/News/620250