معاون تکنولوژی شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد:
نگاهی نوآورانه به آینده فولاد هرمزگان؛ از فولاد سبز تا تحول دیجیتال

در عصری که نوآوری و فناوری به ستون فقرات توسعه صنعت تبدیل شده، شرکت فولاد هرمزگان با نگاهی به آینده، مسیر پیشرفت خود را بر مدار تحول دیجیتال و تولید پایدار تنظیم کرده است.
در عصری که نوآوری و فناوری به ستون فقرات توسعه صنعت تبدیل شده، شرکت فولاد هرمزگان با نگاهی به آینده، مسیر پیشرفت خود را بر مدار تحول دیجیتال و تولید پایدار تنظیم کرده است.
علیرضا کاظمی، معاون تکنولوژی این شرکت، در گفتوگویی اختصاصی از برنامههای راهبردی فولاد هرمزگان در حوزههای نوآوری، تحقیق و توسعه و حرکت بهسوی فولاد سبز سخن گفت.
به گفته کاظمی، نخستین مأموریت معاونت تکنولوژی، پایش و شناسایی روندهای نوین جهانی در صنعت فولاد و تحلیل فاصله فناورانه شرکت با این روندهاست.
وی تأکید کرد: در صورت ظهور فناوریهای جدید، ابتدا جایگاه جهانی آنها بررسی میشود و سپس، با لحاظ مسائل اقتصادی، برای دستیابی و جبران شکافها برنامهریزی میکنیم.
یکی از مهمترین اقدامات شرکت فولاد هرمزگان، مشارکت در پروژه ملی استفاده از هیدروژن در واحدهای احیایی است. این پروژه که با همکاری ایمیدرو و شرکت فولاد مبارکه تعریف شده، فولاد هرمزگان را به عنوان پایلوت به کار گرفته و به گفته کاظمی، گامی مهم در مسیر تولید فولاد سبز به شمار میرود.
وی افزود: این پروژه در مرحله شبیهسازی و بررسی فنی است و پس از تعیین نیازهای فنی، وارد فاز اجرایی خواهد شد.
کاظمی با اشاره به اجرای پروژههای تحول دیجیتال در فولاد هرمزگان گفت: در طراحی این پروژهها، از متدولوژیها و مدلهای موفق جهانی الگوبرداری کردهایم، بهویژه در حوزه کاهش هزینهها. برخی پروژهها در حال اجرا هستند و برخی دیگر در فاز طراحی و برنامهریزی قرار دارند.
وی با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی، تصریح کرد: در حد امکان از توان کارشناسان داخلی بهره میبریم. البته محدودیتهای بینالمللی وجود دارد اما تلاش کردهایم با بومیسازی، برخی فناوریها را برای نخستینبار در کشور اجرایی کنیم.
کاظمی از ارتباط گسترده فولاد هرمزگان با دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان خبر داد و گفت: در کنار تعریف پروژههای تحقیقاتی، با تجهیز آزمایشگاه دانشگاه بندرعباس و حمایت از هنرستان جوار فولاد، زیرساختهای علمی منطقه را تقویت کردهایم.
بخشی از مسیر نوآوری فولاد هرمزگان، از دل سازمان و از طریق نظام پیشنهادها و مدیریت ایده آغاز میشود.
معاون تکنولوژی فولاد هرمزگان نمونههایی از موفقیت این رویکرد را چنین بیان کرد: پروژه آبشیرینکن جذبی یکی از این ایدهها بود که با همکاری دانشگاه هرمزگان به مرحله پایلوت رسید. همچنین فرآوری گرم سرباره نیز با پیشنهاد یکی از همکاران اجرایی شد و نتایج موفقی داشت.
این شرکت نهتنها سهامدار صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر استان هرمزگان است، بلکه از ایدههای نوآورانه پذیرفتهشده حمایت مالی میکند. کاظمی به برگزاری رویدادهایی همچون “فولادیشو” اشاره کرد که در آن ایدههای دانشآموزان و دانشجویان شناسایی و حتی برخی از آنها در رویدادهای بینالمللی مانند روسیه نیز به عنوان ایدههای برتر انتخاب شدند.