صنعت و معدن؛ گره‌گشای بیکاری فصلی در استان اردبیل

تحریریه معدن نیوز
صنعت و معدن؛ گره‌گشای بیکاری فصلی در استان اردبیل

 اکتشافات معادن فلزی در استان اردبیل شرایط امیدوار کننده‌ای برای افزایش سهم بخش معدن و صنعت از اشتغال استان ایجاد کرده و با راه‌اندازی و تکمیل صنایع مرتبط می‌توان شاهد کاهش بیکاری فصلی در این استان بود.

اکتشافات معادن فلزی در استان اردبیل شرایط امیدوار کننده‌ای برای افزایش سهم بخش معدن و صنعت از اشتغال استان ایجاد کرده و با راه‌اندازی و تکمیل صنایع مرتبط می‌توان شاهد کاهش بیکاری فصلی در این استان بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اظهار کرد: در استان اردبیل در منطقه قزل‌اوزن خلخال و کوثر، منطقه نیر، منطقه مشگین‌شهر و اطراف آن معادن فلزی شناسایی شده است و خوشبختانه این استان با توجه به ذخایر قابل توجه معادن فلزی مورد توجه سرمایه‌گذاران واقع شده و اکتشاف و استخراج این معادن در دستور کار صمت استان قرار گرفته است.

مسعود ایرانی با بیان اینکه بهره‌برداری از این معادن زمینه‌ساز تحول عظیم در سرمایه‌گذاری و رشد پایه پولی و توسعه استان خواهد شد، گفت: در حال حاضر شرکت‌های فعال و سرمایه‌گذاران در پنج محدوده در منطقه قزل‌اوزن، سه محدوده در منطقه نیر و هفت محدوده در منطقه مشگین‌شهر در حال اکتشاف هستند و می‌توان ادعا کرد استان اردبیل به کارگاه بزرگ معدنی تبدیل شده است.

وی ابراز امیدواری کرد حاصل این سرمایه‌گذاری‌ها منجر به کشف و شناسایی محدوده‌های امیدبخش ماده معدنی فلزی و پلی متال شود و افزود: هر کدام از این محدوده‌ها به مرحله تولید، استخراج، تغلیظ و کنسانتره برسد شاهد تحول عظیمی در توسعه استان و گسترش کسب و کار و افزایش رفاه مردم خواهیم بود.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان اردبیل مس، مولیبدن، سرب، روی، نقره و طلا را از جمله معادن شناسایی شده در استان اردبیل ذکر کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ گواهی کشف برای استخراج معدن مس مشگین‌شهر صادر شده و شرکت جلگه‌های آسمانی در این محدوده فعال است و در این محدوده ۳۷۰ میلیون تن ذخیره مس با عیار ۲۵ صدم درصد وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۵۰ هزار تن ماده معدنی آماده تغلیظ و تولید کنسانتره مس است و با این اتفاقات امروز می‌توان ادعا کرد استان اردبیل به جرگه استان‌های دارای معادن فلزی کشور پیوسته است و با همت سرمایه‌گذاران، کارگران و مهندسان و حمایت‌های مردم استان شاهد توسعه و تحول اساسی در شاخص‌های اقتصادی استان خواهیم بود.

یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های پویایی بخش صنعت و معدن مولفه انرژی است. استان اردبیل اگرچه در انتهای خطوط انتقال گاز و برق کشور قرار گرفته است با این حال هم در بخش برق ظرفیت‌های خوبی برای توسعه بخش صنعت ایجاد شده و هم در تامین گاز مورد نیاز شرایط پیش رو مطلوب به نظر می‌رسد به طوری که میزان تولید برق در استان اردبیل سه برابر میزان مصرف است. از سوی دیگر خط دوم انتقال گاز (چلوند) ظرفیت گاز استان را به حدود ۲۴ میلیون متر مکعب می‌رساند.

در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از اشتغال استان اردبیل مربوط به بخش صنعت است و انتظار می‌رود با توسعه صنعت این میزان افزایش یابد این امر البته در گرو تربیت نیروی انسانی متخصص با راه‌اندازی دانشگاه صنعتی، جلب حمایت و سرمایه‌گذاری نهادها و هلدینگ‌های بزرگ کشوری در استان مستعد اردبیل است.

با تکمیل زنجیره تولید امیدواری بخش واحدهای صنعتی و تولیدی در استان افزایش یافته و سهم بخش صنعت از اشتغال استان هم به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و این نکته هم بدیهی است که فعالیت در واحدهای صنعتی و تولیدی مانند فعالیت در بخش کشاورزی و گردشگری منوط به شرایط فصلی نیست و نیروی انسانی در تمام مدت سال مشغول کار خواهد بود.

منبع: ایرنا