معدننیوز بررسی کرد:
رشد صادرات چین در ماه مه کاهش یافت و فشارهای کاهش تورمی عمیقتر شد

رشد صادرات چین در ماه مه به پایینترین سطح در سه ماه گذشته رسید، زیرا تعرفههای ایالات متحده به شدت بر محمولهها تأثیر گذاشت و کاهش تورم در سطح کارخانهها به بدترین سطح در دو سال گذشته رسید. این امر فشار را بر دومین اقتصاد بزرگ جهان هم در جبهه داخلی و هم در جبهه خارجی افزایش داده است.
رشد صادرات چین در ماه مه به پایینترین سطح در سه ماه گذشته رسید، زیرا تعرفههای ایالات متحده به شدت بر محمولهها تأثیر گذاشت و کاهش تورم در سطح کارخانهها به بدترین سطح در دو سال گذشته رسید. این امر فشار را بر دومین اقتصاد بزرگ جهان هم در جبهه داخلی و هم در جبهه خارجی افزایش داده است.
دادههای گمرکی نشان داد که صادرات چین به ایالات متحده در ماه مه از نظر ارزشی ۳۴.۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت، که شدیدترین افت از فوریه ۲۰۲۰، زمان شیوع همهگیری کووید-۱۹، محسوب میشود.
کل صادرات این غول اقتصادی آسیایی در ماه گذشته ۴.۸ درصد نسبت به سال قبل رشد کرد، که از جهش ۸.۱ درصدی در ماه آوریل کندتر و کمتر از پیشبینی ۵.۰ درصدی در نظرسنجی رویترز بود، با وجود کاهش تعرفههای ایالات متحده بر کالاهای چینی که از اوایل آوریل اعمال شده بود.
واردات چین نیز ۳.۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت، که این افت از کاهش ۰.۲ درصدی در ماه آوریل عمیقتر و بدتر از پیشبینی کاهش ۰.۹ درصدی در نظرسنجی رویترز بود. صادرات در ماههای مارس و آوریل به ترتیب ۱۲.۴ درصد و ۸.۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته بود، زیرا کارخانهها برای اجتناب از تعرفههای سنگین دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بر چین و سایر نقاط جهان، محمولهها را به ایالات متحده و تولیدکنندگان خارجی دیگر روانه کردند. در حالی که صادرکنندگان چینی در ماه مه با توافق پکن و واشنگتن برای تعلیق ۹۰ روزه اکثر تعرفهها، اندکی آسودگی یافتند، تنشها بین دو اقتصاد بزرگ جهان همچنان بالا است و مذاکراتی درباره موضوعاتی از کنترل چین بر عناصر کمیاب خاکی تا تایوان در جریان است.
دادههای قیمت تولیدکننده و مصرفکننده، که در همان روز توسط اداره ملی آمار منتشر شد، نشان داد که فشارهای کاهش تورمی در ماه گذشته بدتر شده است. شاخص قیمت تولیدکننده در ماه مه ۳.۳ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت، که پس از افت ۲.۷ درصدی در ماه آوریل، عمیقترین انقباض در ۲۲ ماه گذشته بود. قیمتهای مصرفکننده نیز کاهش خود را ادامه داد و در ماه گذشته ۰.۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت. کاهش فعالیت کارخانهها همچنین تأثیر تعرفههای ایالات متحده بر بزرگترین مرکز تولید جهان را نشان میدهد و رشد سریعتر بخش خدمات را تحتالشعاع قرار داده است، در حالی که انتظار برای نتیجه مذاکرات تجاری ایالات متحده و چین ادامه دارد.
تقاضای داخلی ضعیف و قیمتهای پایین، اقتصاد چین را که در تلاش برای بهبود قوی پس از همهگیری و با تکیه بر صادرات برای تقویت رشد بوده، تحت فشار قرار داده است. رشد خردهفروشی ماه گذشته کند شد، زیرا هزینهها به دلیل ناامنی شغلی و راکد ماندن قیمت خانههای جدید همچنان عقب مانده است.
تحلیلگران پیشبینی میکنند که فشارهای کاهش تورمی مداوم، چین را در سالهای جاری و آینده در وضعیت کاهش تورم نگه خواهد داشت.
پکن در ماه مه مجموعهای از اقدامات تحریک پولی، از جمله کاهش نرخهای وام معیار و برنامه وام کمهزینه ۵۰۰ میلیارد یوانی، را برای کاهش ضربه جنگ تجاری بر اقتصاد اجرا کرد.
نمایندگان تجاری چین و ایالات متحده روز دوشنبه در لندن برای ازسرگیری مذاکرات پس از گفتوگوی تلفنی رهبران ارشد دو کشور در روز پنجشنبه دیدار میکنند.