نگاهی به مهمترین اخبار بخش معدن و صنایع معدنی در هفتهای که گذشت؛
تداوم تولید در سایه جنگ

حمله نظامی اسرائیل به خاک ایران با گذشت ۱۲ روز به آتشبس رسید، با اینوجود در هفته اخیر همچنان سایه جنگ بر عملکرد صنایع سایه انداخته است. صنایع در هفتهای گذشتند تلاش کردند تا تولید خود را ادامه دهند. درهمینحال حملاتی به برخی صنایع با ریزپرنده انجام گرفت که خوشبختانه به نتیجه نرسید.
حمله نظامی اسرائیل به خاک ایران با گذشت ۱۲ روز به آتشبس رسید، با اینوجود در هفته اخیر همچنان سایه جنگ بر عملکرد صنایع سایه انداخته است. صنایع در هفتهای گذشتند تلاش کردند تا تولید خود را ادامه دهند. درهمینحال حملاتی به برخی صنایع با ریزپرنده انجام گرفت که خوشبختانه به نتیجه نرسید.
استمرار تولید سیمان؛ کمبود نداریم
با وجود حمله اسرائیل به خاک ایران برای بازه زمانی ۱۲ روزه، فعالیت صنایع با قدرت ادامه یافت. دبیر انجمن سیمان در این باره گفت: تمامی واحدهای تولید سیمان در کشور بدون وقفه در حال فعالیت هستند. تمامی واحدهای تولید سیمان در کشور بدون وقفه در حال فعالیت هستند و روند تولید در هیچکدام از کارخانهها متوقف نشده است. روزانه حدود ۱۸۰ هزار تن سیمان در کشور تولید میشود که نشاندهنده پایداری و استمرار فعالیت این صنعت است. ذخایر کافی از سیمان در کشور وجود دارد و هیچگونه کمبودی در تأمین نیاز بازار داخلی احساس نمیشود.
فولادسازان ایرانی گوی سبقت را از برزیلیها ربودند
در پنجماهه سال 2025 میلادی تولید فولاد ایران نسبت به برزیل افزایش داشت و ایران به جایگاه نهم جهانی ارتقا یافت. انجمن جهانی فولاد آخرین آمار تولید جهانی فولاد را منتشر کرد. مبتنی بر این آمار در پنج ماه ابتدایی (ژانویه تا می سال ۲۰۲۵ میلادی) ۷۸۴میلیون تن فولاد در جهان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴، برابر ۱.۳درصد کاهش داشت. تولید جهانی ماه می سال ۲۰۲۵ نیز با کاهش ۳.۸درصدی نسبت به ماه می ۲۰۲۴ به ۱۵۸میلیون و ۸۰۰هزار تن رسید.
فولادسازان ایرانی در این مدت موفق شدند گوی سبقت را از فولادسازان برزیلی بربایند و جایگاه جهانی کشور را از دهم به نهم ارتقا دهند؛ ایران در پنجماهه ۲۰۲۵ برابر ۱۴میلیون تن و در ماه می ۳میلیون و ۴۰۰هزار تن فولاد تولید کرد با این حال تولید کشور ما در پنجماهه امسال نسبت به سال گذشته ۵.۳ درصد افت داشت اما در ماه می امسال نسبت به ماه می سال گذشته ۴.۵درصد رشد کرد.
گفتنی است تولید پنجماهه ایران از آلمان در جایگاه هشتمین تولیدکننده بزرگ جهان تنها ۴۰۰هزار تن کمتر است.
فرمول قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد مشخص شد
بورس کالا طی ابلاغیه ای نحوه محاسبه قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد را اعلام کرد که نکات مهم آن از قرار زیر است: مبنای تعیین قیمت پایه، بازه مثبت و منفی ۳ درصد قیمت پایه قبلی محصول همان عرضه کننده با توجه به نسبت معامله به عرضه است.
دامنه مجاز نوسان قیمت پایه، مثبت و منفی ۵ درصد قیمت کشف شده دوهفته قبلی همان محصول خواهد بود.
حداکثر قیمت پایه هر محصول از زنجیره فولاد، نسبتی از آخرین قیمت کشف شده میلگرد است. این ضرایب برای کنسانتره سنگ آهن ۱۶.۷ درصد، گندله سنگ آهن ۲۲.۳ درصد، آهن اسفنجی ۵۲.۷ درصد، شمش ۸۸.۲ درصد و تیرآهن و نبشی و ناودانی هم ۱۰۳ درصد اعلام شده است.
در صورت عدم عرضه، قیمت پایه هفته بعد کمترین قیمت پایه برای عرضه کننده لحاظ خواهد شد.
عیار مرجع کنسانتره ۶۶ درصد و گندله ۶۵ درصد و آهن اسفنجی با MD معادل ۹۱ درصد تعیین شده است.