در ديدار سفير هند و رييس ايدرو مورد تاكيد قرار گرفت؛
گسترش همكاري هند و ايران در صنعت خودرو

خبرگزاري تخصصي معدن- سفير هند در كشورمان در ديدار با مجيد هدايت رييس هيات عامل ايدرو، بر گسترش همكاري بين صنايع و بخش خصوصي دو كشور در بخش هاي خودرو، نفت و گاز و سوختهاي سبز تاكيد كرد.
خبرگزاري تخصصي معدن- سفير هند در كشورمان در ديدار با مجيد هدايت رييس هيات عامل ايدرو، بر گسترش همكاري بين صنايع و بخش خصوصي دو كشور در بخش هاي خودرو، نفت و گاز و سوختهاي سبز تاكيد كرد.
به گزارش معدن نيوز ؛ دي. پي. سريواستاوا كه در ايدرو حضور يافته بود ضمن تمجيد از كشورمان بعنوان ” پيشرفته ترين كشور اسلامي در حوزه فناوري”، افزود: فضاي گستردهاي براي همكاري بين ايران و هند و اجرايي كردن تفاهمنامههاي امضا شده بين دو كشور وجود دارد و مايل هستيم تا با همكاري سازمان گسترش، براي پيشبرد اين موارد اقدام كنيم.
سفير هند ادامه داد: 14 برند معروف خودروي دنيا در هند توليد مي شود و اين كشور توان بالايي در طراحي و توليد خودرو و قطعات دارد كه مي توان همكاري هاي مهمي در اين زمينه بين صنايع خودروي دو كشور شكل داد.
سريواستاوا از شركت هاي تاتا موتورز و آشوك ليلاند بعنوان قطب هاي خودروسازي هند نام برد و تصريح كرد: شركتهاي هندي هم اكنون با شركت هاي جگوار و روور همكاري دارند و مي توانند در طراحي و توليد خودرو و قطعات با شركت هاي ايراني نيز همكاري كرده و سرمايه گذاري كنند.
وي ابراز علاقه كرد تا در صنايع بالادستي و پايين دستي نفت و گاز، توليد بيوديزل و بيواتانول با هماهنگي بخش خصوصي و سازمان هاي دولتي و خصوصي از جمله اتاق بازرگاني و كنفدراسيون صنايع هند، همكاري هاي بيشتري بين دو كشور صورت پذيرد.
در اين ديدارهدايت نيز ضمن معرفي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران بعنوان باسابقه ترين و مهمترين سازمان توسعهاي كشور در حوزه صنعت اظهار داشت: ايدرو بر توسعه فناوريها و صنايع پيشرفته با سرمايهگذاري مشترك با بخش خصوصي متمركز شده و اكنون در توسعه زيست فناوري، توليد انرژي هاي نو، مايعسازي گاز، كشتي سازي و ساخت تجهيزات صنعت نفت و گاز، پيشروترين سازمان كشور محسوب مي شود.
معاون وزير صنعت و معدن و تجارت افزود: در صورت تمايل سرمايه گذاران هندي براي حضور در هريك از حوزههاي صنعتي مذكور، ايدرو آمادگي دارد شرايط را براي گسترش همكاري ها مهيا سازد.
هدايت با اشاره به زمينه هاي همكاري موجود بين صنعت خودروي ايران و هند در خصوص طراحي و توليد خودرو و قطعات به صورت مشترك براي بازار دو كشور، گفت: به زودي هياتي متشكل از بخش دولتي و خصوصي كشورمان عازم هند خواهد شد تا با شركت هاي هندي در اين خصوص مذاكراتي را به انجام برسانند.
وي با اشاره به اين كه ايدرو مجري و رهبر كنسرسيوم توسعه دو فاز عظيم گازي در پارس جنوبي است، خاطرنشان كرد: پروژه هاي مشتركي در صنعت نفت و گاز توسط شركت هاي ايران و هندي در دو كشور به انجام رسيده و هماكنون آماده هستيم تا شروع جديدي در سرمايه گذاري و توسعه ميادين نفت و گاز با شركت هاي هندي داشته باشيم.
گفتني است دو كشور ايران و هند به دليل اشتراکات تاريخي، فرهنگي و سياسي، داراي ظرفيت هاي بالاي همكاري هاي اقتصادي هستند. حجم مبادلات اقتصادي دو کشور سال گذشته بيش از 14 ميليارد دلار بوده است که اين رقم 8 تا 9 درصد تجارت خارجي ايران را تشکيل مي دهد. كشور هند، با بيش از يك ميليارد جمعيت، يازدهمين اقتصاد بزرگ دنيا محسوب مي شود. توليد ناخالص ملي اين كشور سال گذشته بيش از 1.3 تريليون دلار بوده است.
تحليلگران اقتصادي پيشبيني ميکنند هند تا سال 2020 ميلادي پس از آمريکا و چين سومين کشور صنعتي جهان باشد و درامد سرانه کشور به 5000 دلار يعني دوبرابر ميزان فعلي برسد.