در گفتو‌گو با مدير عامل چادرملو مطرح شد؛

چالش‌ها و فرصت‌هاي سنگ آهني‌ها و فولادي ها

چالش‌ها و فرصت‌هاي سنگ آهني‌ها و فولادي ها

پايگاه خبري معدن نيوز- نظرات متفاوتي در خصوص انتظار بازدهي بورس براي امسال ارائه مي‌شود اما با در نظر گرفتن تمامي شاخص‌هاي اثرگذار از جمله کاهش نرخ سود بانکي، اثرات لغو تحريم‌ها، افزايش مناسبات و مشارکت‌هاي اقتصادي و تزريق منابع مالي ارزان قيمت به شرکت‌ها همچنين افزايش قيمت‌هاي جهاني و اجراي سياست‌هاي انبساطي مالي و پولي، سود بالاي 20 درصد براي گروه معادن سنگ آهن و صنايع فولادي در بازار سرمايه پيش‌بيني مي‌شود.

پايگاه خبري معدن نيوز- نظرات متفاوتي در خصوص انتظار بازدهي بورس براي امسال ارائه مي‌شود اما با در نظر گرفتن تمامي شاخص‌هاي اثرگذار از جمله کاهش نرخ سود بانکي، اثرات لغو تحريم‌ها، افزايش مناسبات و مشارکت‌هاي اقتصادي و تزريق منابع مالي ارزان قيمت به شرکت‌ها همچنين افزايش قيمت‌هاي جهاني و اجراي سياست‌هاي انبساطي مالي و پولي، سود بالاي 20 درصد براي گروه معادن سنگ آهن و صنايع فولادي در بازار سرمايه پيش‌بيني مي‌شود.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، در برنامه ششم توسعه دو هدف کلي «شناسايي منابع ذخاير معدني در مناطق اولويت دار و ارتقاي سهم معدن و صنايع معدني در اقتصاد کشور» در دستور کار قرار گرفته است.
محمود نوريان، مديرعامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو با بيان مطلب فوق درباره چشم‌انداز و چالش‌هاي گروه کانه‌هاي فلزي گفت: در برنامه ششم توسعه تا سال 1399 سهم ارزش افزوده بخش معدن از توليد ناخالص داخلي بايد به 1.7 درصد برسد اما آمار‌هاي موجود نشان مي‌دهد رقمي به مراتب کمتر است.
اين فعال اقتصادي با بيان اينکه رشد و توسعه بايد متوازن و همه جانبه باشد، گفت: نه تنها هرگز نگاه بخشي نگري به صنعت خود نداشتيم بلکه معتقديم با رعايت کامل اصول زيست‌محيطي در صنعت و معدن مي‌توان توسعه پايدار را تحقق بخشيد.
وي با بيان اينکه براي تقويت بخش معدن کشور به طور عام و معادن سنگ آهن به طور خاص راهي جز همفکري و همکاري تنگاتنگ بين دولت، مجلس و بخش خصوصي وجود ندارد، گفت: وجود مشکلاتي نظير بي‌توجهي به توسعه زيرساخت‌هاي مورد نياز بخش معدن مانند قوانين مرتبط با اخذ بهره مالکانه، کمبود منابع مالي، نقص قوانين و بوروکراسي در مقابل سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي، افزايش سالانه قيمت حامل‌هاي انرژي و حمل‌ونقل و نبود سياست‌هاي حمايتي از فعالان معدني و صنايع وابسته در برابر کاهش قيمت‌هاي جهاني، تحقق دورنماي توسعه‌اي اين بخش از اقتصاد کشور را به طور جدي با چالش مواجه مي‌کند.
مديرعامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو افزود: رشد نامتوازن صنايع فولادي از ديگر چالش‌هاي توسعه اين صنعت است که بايد اصلاح شود، درحال‌حاضر بازار داخلي قادر به جذب 16 ميليون تن فولاد توليدي نيست، حال با فرض تحقق توليد 55 ميليون تن فولاد در افق 1404 حجم تقاضاي داخلي و خارجي براي اين ميزان توليد، محل سوال است.
 وي در اين باره توضيح داد: بر اساس برآوردهاي جمعيتي مرکز آمار، جمعيت ايران در سال 1404 به 85 ميليون نفر مي‌رسد که اگر در بهترين شرايط سرانه مصرف فولاد در کشور به حدود 280 کيلوگرم برسد، ميزان مصرف داخلي فولاد در سال 1404 به حدود 24 ميليون تن مي‌رسد که اين عدد فاصله بيش از دو برابري با توليد هدف‌گذاري شده دارد، پس چاره‌اي جز صادرات اين محصول وجود ندارد بنابراين بايد شرايط صادرات از هم‌اکنون فراهم شود.
نوريان اضافه کرد: از سال گذشته پيش‌بيني‌هاي متعددي در مورد آينده سنگ آهن شده و هر کس شاخص هايي را براي کاهش يا افزايش قيمت سنگ آهن موثر مي‌داند، اما آنچه که در قيمت سنگ آهن بيش از هر عامل ديگر تاثير‌گذار است رفتار اقتصادي و سياست‌هاي اتخاذ شده از سوي توليد‌کنندگان و مصرف‌کنندگان عمده سنگ آهن جهان به ويژه کشورهاي چين و استراليا است.
اين فعال اقتصادي خاطر نشان کرد: در آغاز ماه مي‌(ابتداي ارديبهشت) قيمت سنگ آهن به يکباره افزايش پيدا کرد و حتي از مرز 60 دلار نيز گذشت اما اکنون بار ديگر روند کاهشي پيدا کرد. اين فراز و فرود بيشتر متاثر از رفتارهاي اين دو کشور به ويژه چين است.
نوريان با بيان اينکه چين بزرگترين توليد‌کننده فولاد دنياست، اظهار کرد: چين 44 درصد توليد فولاد جهان را در دست دارد و براي تامين نياز سنگ آهن خود، هم توليد و هم واردات دارد. همچنين ميزان اهميت تقاضاي سنگ آهن چين از آنجايي نمايان مي‌شود که اين کشور علاوه بر اين که دومين توليد‌کننده سنگ آهن دنياست، نخستين وارد‌کننده اين ماده اوليه مهم نيز به شمار مي‌رود.
مديرعامل شرکت چادرملو با بيان اينکه بدون شک قوانين عرضه و تقاضا در اين بازار حرف اول را مي‌زند، اظهار کرد: پيش‌بيني قيمت سنگ آهن براي ماه‌ها و سال‌هاي پيش رو خيلي نمي‌تواند دقيق باشد، اما آنچه که مسلم است دو عامل کاهش هزينه توليد و افزايش مصرف مي‌تواند اين صنعت را سودآور کند.
وي افزود: آمارها نشان مي‌دهد تا حدود 10 سال آينده جمعيت شهرنشين جهان به بيش از 6 ميليارد نفر مي‌رسد از طرفي همه کشورها به دنبال توسعه و رشد اقتصادي هستند و از آنجا که يکي از شاخص‌هاي توسعه همچنان ميزان مصرف فولاد است مي‌توان به آينده رو به رشد مصرف فولاد در جهان اميدوار بود.
مديرعامل شرکت صنعتي معدني چادرملو تصريح کرد: تحليل‌هاي رشد جمعيتي و برنامه‌هاي توسعه‌اي نشان مي‌دهد تقاضاي فولاد در سال 2025 با 64 درصد افزايش به 1506 ميليارد تن مي‌رسد، همچنين از سال آينده ميلادي با توجه به تصميم دولت چين براي افزايش نيم درصدي رشد اقتصادي و حرکت‌هاي جدي داخلي براي فعاليت‌هاي عمراني پيش‌بيني مي‌شود، معادن سنگ آهن و واحد‌هاي فولاد‌سازي روزهاي بهتري را داشته باشند.
مديرعامل چادرملو تصريح کرد: نظرات متفاوتي در خصوص انتظار بازدهي بورس براي امسال ارائه مي‌شود اما با در نظر گرفتن تمامي شاخص‌هاي اثرگذار از جمله کاهش نرخ سود بانکي، اثرات لغو تحريم‌ها، افزايش مناسبات و مشارکت‌هاي اقتصادي و تزريق منابع مالي ارزان قيمت به شرکت‌ها همچنين افزايش قيمت‌هاي جهاني و اجراي سياست‌هاي انبساطي مالي و پولي، سود بالاي 20 درصد براي گروه معادن سنگ آهن و صنايع فولادي در بازار سرمايه پيش‌بيني مي‌شود.