درخواست هيات رييسه شوراي اصناف در ديدار با غضنفري؛

پارلمان بخش خصوصي با مشارکت تشکل هاي مادر ايجاد شود

پارلمان بخش خصوصي با مشارکت تشکل هاي مادر ايجاد شود

خبرگزاري تخصصي معدن- شوراي اصناف کشور مي گويد: اگر به دنبال پارلمان بخش خصوصي هستيم، بايد آن را با مشارکت تشکل هاي مادر بخش خصوصي و در نظرگرفتن حقوق مساوي ايجاد کنيم.

خبرگزاري تخصصي معدن- شوراي اصناف کشور مي گويد: اگر به دنبال پارلمان بخش خصوصي هستيم، بايد آن را با مشارکت تشکل هاي مادر بخش خصوصي و در نظرگرفتن حقوق مساوي ايجاد کنيم.
به گزارش معدن نيوز ؛ اين جملات برخي ازديدگاه هاي هيات رييسه شوراي اصناف کشور در ديدار صميمي آنها با دکتر “مهدي غضنفري” درساختمان مرکزي وزارت صنعت، معدن و تجارت بود.
از نظر شوراي اصناف کشور، پارلمان بخش خصوصي بايد تشکل هاي مادري همچون شوراي اصناف، اتاق بازرگاني، خانه صنعت و معدن و اتاق تعاون با حقوق مساوي را در برگيرد و يا اينکه نسبت به جمعيت خود دراين پارلمان سهم داشته باشند .
“قاسم نوده فراهاني ” دراين نشست طي سخناني تاکيد کرد :اگر کسي به دنبال پارلمان بخش خصوصي است بايد اين مدل را استفاده کند.

* سه ميليون واحد صنفي را ناديده گرفتند

مشاور رييس جمهوري با يادآوري اين موضوع که حدود سه ميليون واحد صنفي در کشور فعال است ،گفت : در فرايند تدوين طرح بهبود فضاي کسب و کار و تصويب آن در مجلس اصناف به عنوان گروه هاي تاثيرگذار جامعه براقتصاد ناديده گرفته شده اند.
رييس شوراي اصناف معتقداست : بي توجهي به صنوف و مجامع صنفي ازسوي اتاق بازرگاني به عنوان نماينده گروهي از بخش خصوصي ، درحالي است که 17 درصد توليد ناخالص داخلي توسط اصناف محقق مي شود ، حال آنکه سهم اتاق بازرگاني ايران در اين بخش تنها 5 درصد است .
فراهاني سپس يکي از مواد قانون بهبود فضاي کسب و کار را به چالش کشاند و گفت: برخورد با جامعه سه ميليوني اصناف که بايد درخواست عضويت در اتاق بازرگاني را بکنند به مانند برخورد با يک گروه 10 تا 20 نفره است و شان ما را ناديده گرفته اند.
وي عنوان کرد: اتاق بازرگاني در طرح پيشنهادي خود اصناف را زيرمجموعه خود قرار داده حال آنکه اين نوع رويکرد با توجه به جايگاه تاثيرگذار اصناف و نقش آنها در اقتصاد کشور کاملا غيرکارشناسي و غير منطقي است .
مشاور رييس جمهوري از اصناف به عنوان قديمي ترين تشکل بخش خصوصي نام برد و گفت : اتاق در قانون خود به عنوان نماينده گروهي خاص از بخش خصوصي داراي کارت بازرگاني براي ساير فعالان بخش خصوصي همچون اصناف تصميم گيري کرده است .
رييس شوراي اصناف از ارسال چند نامه به روساي مجلس ، شوراي نگهبان ، معاون اول رييس جمهوري براي تجديد نظر درقانون بهبود فضاي کسب و کار و در نظر گرفتن ديدگاه هاي کارشناسي بخش خصوصي خبرداد .
آماده سازي اصناف براي ورود به مرحله دوم هدفمندي يارانه ها ، ضرورت ايجاد کميته مشترک ميان اتاق بازرگاني  و اصناف براي سازمان دهي اتحاديه هاي  صادراتي ، وضعيت قانون نظام صنفي ، صنوف توليدي و صنعتي زير مجموعه اصناف و بهره مند از خدمات شهرک هاي کوچک و بزرگ ، طرح شبنم و اجرايي شدن آن در سراسر کشور از ابتداي بهمن ماه ، بسته حمايتي اصناف ، منابع مورد نياز براي پرداخت حقوق بازرسان ، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نحوه تعامل اصناف در فرايند اجراي قانون از ديگر مسائلي بود که دراين نشست به بحث و گفت وگو گذاشته شد .
” مهدي غضنفري” نيز با تقديراز همراهي اصناف در اجراي فاز نخست قانون هدفمندي يارانه ها گفت: اصناف تشکلي ريشه دار با قدمت بالا درتاريخ  کشوراست ، آنها جمهوري اسلامي ايران را در تمامي دوره هاي انقلاب اسلامي از ابتداي انقلاب تا دفاع مقدس و زمان کنوني ياري کرده اند .

* تداوم حمايت هاي دولت از اصناف

وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: در زمان آغاز مرحله نخست قانون هدفمندي يارانه ها با گروهي از مردم به نام اصناف مواجه شديم كه معتقد به تكليف شرعي ، ملي و ميهني بودند ، كساني با سابقه طولاني مبارزه و افرادي كه در دوران دفاع مقدس از جان و مال خود براي ميهن اسلامي گذشتند.
وي تاکيد کرد : همراهي اصناف با دولت از بزرگترين تا كوچكترين واحد صنفي در زمان اجراي قانون هدفمندي يارانه ها الگوي بسيار مثبتي از تعامل ميان بخش خصوصي و دولتي شد كه نتايج مثبت آن در ايجاد بازاري آرام كاملا مشهود است.
وي با بيان اينکه دولت همچنان خواهان حضور فعال اصناف در سطح بازار است ، تصريح کرد: ما براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها همچون مرحله اول نيازمند تعامل اصناف هستيم تا بازاري آرام را براي مردم فراهم کنيم .
دکتر غضنفري تنظيم بازار شب عيد و ايجاد آرامش در حوزه عرضه و تقاضا را مورد توجه قرار داد و گفت : بايد به مانند سال هاي گذشته بازاري خالي از هر گونه تنش براي مردم رقم زنيم .
وي درباره بسته حمايتي اصناف نيز افزود: تمام تلاش ما اجراي خوب اين بسته حمايتي و پس از آن پيگيري حمايت هاي بعدي است.