هفتاد و پنجمين ماهنامه علوم‌زمين و معدن منتشر شد؛

نشانه‌هايي از فوران در دماوند وجود ندارد

نشانه‌هايي از فوران در دماوند وجود ندارد

پايگاه خبري معدن نيوز- هفتاد و پنجمين شماره علوم‌زمين و معدن با پرونده‌اي ويژه درباره احتمال فوران مجدد آتشفشان دماوند روي پيشخوان آمده است.

پايگاه خبري معدن نيوز- هفتاد و پنجمين شماره علوم‌زمين و معدن با پرونده‌اي ويژه درباره احتمال فوران مجدد آتشفشان دماوند روي پيشخوان آمده است.
به گزارش معدن نيوز بررسي امكان فوران مجدد كوه آتشفشاني دماوند، پرونده اصلي شماره تير ماه 91 علوم‌زمين و معدن را تشكيل مي‌دهد که عكس جلد اين شماره از مجله نيز به آن اختصاص يافته است. در مطلب اصلي اين پرونده، دكتر جليل قلمقاش معاون زمين‌شناسي سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور، در گفت‌وگويي ويژه امكان رابطه مستقيم بين وقوع زلزله و فعال شدن آتشفشان دماوند را رد مي‌كند و خيال خوانندگان خود را از اين بابت راحت مي‌كند.
يكي ديگر از مهم‌ترين مطالب مندرج در اين شماره از علوم‌زمين و معدن گزارشي پيرامون برگزاري نخستين نشست انجمن كواترنري ايران است كه انتخاب و معرفي اعضاي هيات رييسه و بازرس انجمن را به همراه داشت.
اخباري پيرامون گردهمايي بزرگ صنعتكاران و معدنكاران در روز ملي صنعت و معدن، كشف چهار محدوده اميدبخش يد در استان گلستان، استحصال كاني‌هاي فلزي در مقياس نيمه‌صنعتي، امضاي تفاهم‌نامه توسعه همكاري‌هاي معدني ميان ايران و سودان و اكتشاف معادن سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي در استان فارس نيز پيش‌روي خوانندگان قرار گرفته است.
در بخش ژئوتوريسم اين شماره علم‌زمين و معدن، نويسنده در مطلبي با نام چشم‌اندازهاي زمين‌شناختي گشتي در “آبشار ارتكند” در خراسان رضوي زده و خواننده را همراه خود  به اين سفر 59 كيلومتري در جنوب شهرستان كلات نادري مي‌برد و بخشي از زيبايي‌ها و ديدني‌هاي اين منطقه شگرف را براي مخاطبان خود به تصوير مي‌كشد.
خانم “نانسي كرك” نيز به عنوان شاگرد ممتاز كالج “نيوهم” انگلستان در رشته زمين‌شناسي طي سال 1939 در بخش زنان زمين‌شناس به علاقه‌مندان معرفي شده است.
يكي ديگر از بخش‌هاي جذاب اين شماره علوم‌زمين و معدن مقاله‌اي در بخش ژئوفيزيك دريايي به عنوان يكي از گرايش‌هاي علوم‌زمين است كه به بررسي بستر و زيربستر دريا به كمك ويژگي‌هاي فيزيكي آن مي‌پردازد.
هفتاد و پنجمين ماهنامه علوم‌زمين و معدن در يادداشت علمي خود ايمني و مديريت پسماندهاي شيميايي توليدي خانگي، صنعتي و آزمايشگاهي، تجاري، پزشكي، كشاورزي و معادن را مورد بررسي قرار داده و به اين نتيجه‌گيري دست يافته كه در صورت عدم اجراي روش‌هاي ارزيابي و كنترل و دفع صحيح پسماندهاي شيميايي چه آينده‌اي در انتظار محيط‌زيست، منابع‌آبي، خاكي و سلامت و بهداشت مردم كشور خواهد بود.
همچنين مقالات تخصصي نيز با نام جذب و ذخيره‌سازي دي اكسيدكربن، ديرينه‌شناسي، استفاده از تصاوير ماهواره‌اي در مطالعات پوشش برف، تحليل ماه به‌عنوان نزديك‌ترين همسايه زمين دراختيار علاقه‌مندان علوم‌زمين و معدن قرار گرفته است.
اعضاي تحريريه ماهنامه علوم‌زمين و معدن در اين شماره به معرفي كامل موزه علوم زمين پرداخته‌اند. در اين بخش مي‌خوانيد: موزه سازمان زمين‌شناسى و اکتشافات‌معدنى کشور موزه‌اى تخصصى است که به طور خاص نمونه‌هايى از سنگ، کانى، سنگواره (فسيل) و اشياي معدنکارى قديمى به‌دست آمده از نقاط مختلف داخل و خارج کشور را در خود جاى داده است. در اين موزه حدود 400 نمونه سنگ و2000 نمونه کانى وبيش از 1200 نمونه سنگواره و 65 نمونه ابزار معدنکارى قديمى مکشوفه از معادن ايران و اشياى باستان‌شناسى نگهدارى مى‌شود و قسمت‌هاي مختلف موزه شامل بخش مربوط به وسايل معدنکارى قديمى و اشياي باستان‌شناسى، بخش سنگ‌ها، بخش کاني‌ها، کانى‌هاى قيمتى و نيمه قيمتي، سنگواره‌ها، سنگواره مهره‌داران و سالن نمايش فيلم‌هاي زمين شناسي و علوم وابسته است. کارشناسان موزه علوم زمين آماده ارائه خدمات مشاوره‌اي در شاخه‌هاي فسيل‌شناسي، کاني‌شناسي، سنگ‌شناسي و گوهر‌شناسي و همچنين شناسايي سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي و کارشناسي انواع و اقسام نمونه‌هاي زمين‌شناسي و همچنين مشاوره جهت راه‌اندازي و تکميل موزه‌هاي علوم زمين براي دانشگاه‌ها و مدارس از ديگر فعاليت‌هاي موزه علوم زمين هستند.
گفتني‌ست؛ تاكنون 75 شماره پي در پي ماهنامه علوم‌زمين و معدن با بخش‌هاي مختلف و كاربردي در 40 صفحه تمام رنگي همراه با نسخه انگليسي، زير نظر شوراي سردبيري و مدير مسوولي رضا جديدي منتشر شده است.