با حضور بيش از 91 درصد سهامداران و همراه با تقسيم سود 70 توماني؛
مجمع سال مالي 90 شركت ملي صنايع مس ايران برگزار شد

پايگاه خبري معدن- در سال گذشته (1390) به توليد 235000 تن مس کاتدي به عنوان رکورد توليد دست يافتيم و موفق به فروش بالغ بر 3463 ميليارد تومان شديم که خود رکوردي براي فروش شرکت ملي صنايع مس ايران مي باشد.
به گزارش معدن نيوز جلسه مجمع عمومي عادي ساليانه شرکت ملي صنايع مس ايران رأس ساعت 14:00 روز يکشنبه مورخ 1391.04.04 درمحل سالن همايشهاي رازي با حضور بيش از 91 درصد سهامداران برگزار شد.
ترکيب هيات رئيسه مجمع با حضور آقاي دکتر احمدي به عنوان رئيس مجمع و نظارت آقايان جواد عيش آبادي و يونس الستي و به دبيري آقاي محمد جواد شيخ تشکيل شد.
همچنين نماينده سازمان بورس آقاي انصاري و نماينده موسسه حسابرسي آقاي فرخ نيز در جلسه حضور داشتند.
مجمع پس از استماع گزارش هيات مديره توسط دکتر سعد محمدي و گزارش بازرس قانوني تصميمات ذيل را اتخاذ نمود.
1- تصويب صورتهاي مالي منتهي به سال مالي1390.12.29
2- تقسيم 700 ريال سود نقدي به ازاي هر سهم
3- انتخاب موسسه حسابرسي هشيار مميز به عنوان حسابرس و بازرس قانوني شرکت
4- انتخاب روزنامه هاي اطلاعات و دنياي اقتصاد به عنوان روزنامه کثير الانتشار
حاشيه مجمع
سهامداران امسال نيز همانند سال هاي گذشته با اميدواري بسيار آمده بودند تا در جلسه ساليانه در کنار مديران از روند فعاليت ها و خدمات صورت پذيرفته مطلع شده و براي سرمايه گذاري هر چه بيشتر در طرحه هاي توسعه اي شرکت تصميم گيري نمايند.
صورتهاي مالي سال 90 همانند سالهاي گذشته از روند رو به رشد در تمامي زمينه ها حکايت مي کرد به نحويکه درآمد خالص شرکت داراي رشد 25 درصد، جمع داراييها داراي رشد 44 درصد و سود خالص از رشد 15 درصدي نسبت به سال قبل بوده است و اين همه در شرايطي صورت پذيرفته که کشور از لحاظ اقتصادي در شرايط بسيار حساس قرار داشته و تغييرات نرخ ارز و بهره از سويي و تغييرات حوزه کلان مديريتي کشور از سويي ديگر بسيار ريسک توسعه فعاليتها را براي مديران و پرسنل خدوم شرکت بالا برده بود.
در سال گذشته به همت تمامي کارکنان و مديران، شرکت توانست با توليد 235 هزار تن مس کاتدي توليد نمايد که رکورد بسيار موفقيت آميز به حساب مي آيد که اين توليد در کنار افتتاح 14 پروژه با حضور رياست محترم جمهور در سرچشمه و بازگشايي 2 معدن جديد همگي نشان از پتانسيلهاي بالا براي رسيدن به کسب رتبه هاي جهاني در 2 سال آينده را نويد مي داد.
در پايان جلسه با توجه به صحبت هاي سعد محمدي مدير عامل شرکت مبني بر اينکه سهام شرکت پر ارزش ترين سهام در 4 سال آينده مي باشد و اينکه آينده رو به رشدي را براي سهام پيش بيني مي کنم، سهامداران با اميدواري از سرمايه گذاري خود از فعاليت هاي هيأت مديره تشکر و قدر داني به عمل آوردند.
افتخار داريم که در درياي خروشان و پر افتخار علم و دانش و توليد عزيزمان ايران، در ايجاد سهمي ناچيز از اين افتخارات حضور داشته و با همکاري کليه کارکنان عزيز شرکت و با پشتيباني مسئولان محترم بخش صنعت کشور توانسته ايم به بخشي از اهداف عملياتي شرکت جامه عمل پوشانده و به عنوان متولي صنعت مس ايران سهمي از توليد مس در دنيا را به خود اختصاص و نيازهاي بازار داخل را تأمين نموده و در عرصه تجارت بين المللي مس نيز حاضر باشيم.
در سال گذشته (1390) به توليد 235000 تن مس کاتدي به عنوان رکورد توليد دست يافتيم و موفق به فروش بالغ بر 3463 ميليارد تومان شديم که خود رکوردي براي فروش شرکت ملي صنايع مس ايران مي باشد.
در سال گذشته با همفکري متخصصان اين صنعت برنامه ريزي براي دستيابي به 700 هزار تن مس کاتدي با اجراي مناقصه هاي بين المللي انجام و خوشبختانه در اکثر پروژه ها منجر به انتخاب پيمانکار و عقد قرارداد و اجراي عمليات اجرايي در روي زمين گرديده است.
– بازگشايي 2 معدن انجام و همگي شروع به عمليات اجرايي نمودند
– در اکتشافات بيش از 151000 متر حفاري صورت گرفته که رکوردي بي نظير بود.
– بحث تصويب لايحه حضور ايران در (ICSG) توسط مجلس محترم شوراي اسلامي و تأييد شوراي محترم نگهبان و ثبت و حضور در جلسه (ICSG).
– بومي سازي قطعات و تجهيزات، بيش از 1150 قطع در داخل کشور بومي سازي گرديد.
– ساخت روتور توربين نيروگاه بخار 13.5 مگاوات براي اولين بار در داخل کشور
– دريافت جايزه هاي 100 شرکت برتر ايران، بهره وري، اشتغالزايي، صدرات، ارتباطات گستر، سبز محيط زيست
– افتتاح 14 طرح با حضور رياست محترم جمهور در سرچشمه
اصولا سازمان هايي در دنيا مي توانند به حيات خود ادامه دهند که بتوانند چالش ها را دريابند و خود را با محيط متحول و پوياي کنوني منطبق کنند و با برنامه چشم انداز و اهداف بلند مدت حرکت نمايند و دور انديشي و فرصت سازي را بياموزند.
همچنانکه امام علي (ع) مي فرمايد فرصت ها همچون ابر مي گذرد، اگر بر شما نبارند براي ديگران خواهند باريد.
بديهي است پيشروي در نيل به اهداف راهبردي شرکت به طور مستمر و بي وقفه ادامه داشته و با تلاشي خستگي نا پذير به توسعه کمي و کيفي فعاليت هاي شرکت در جهت صيانت از منافع ذينفعان که از اولويتهاي شرکت ماست خواهيم پرداخت و عزت و جايگاه شرکت را با استفاده از ايده ها و انديشه هاي جديد در تحول انديشه هاي کنوني و با درک از گذشته و نگاه به آينده تعالي بخشيم.
خط مشي جامع شرکت ملي صنايع مس ايران
1. توسعه سرمايه گذاري صنع مس جهت دستيابي به ظرفيت 700 هزار تن مس کاتدي به منظور افزايش سهم توليد ايران در مقياس جهاني
2. گسترش فعاليت هاي اکتشافات به منظور دستيابي به پتانسيل هاي جديد مس
3. ارتقاء سطح بهره وري منابع (سرمايه، نيروي کار و عوامل توليد) و کاهش مصرف انرژي
4. تهيه و اجراي منشور اخلاق حرفه اي براي صنعت مس
5. پيشگيري از آلودگي هاي زيست محيطي و کاهش آن از طريق اجراي طرح هاي زيست محيطي و افزايش سطح ايمني و سلامت شغلي پرسنل
6. بهبود مداوم کيفيت محصولات
7. افزايش توليد به منظور دستيابي به اهداف تعيين شده
8. آموزش پرسنل و بالا بردن سطح علمي آنها
9. تأمين نياز صنايع داخلي و ايجاد انگيزه جهت سرمايه گذاري در صنايع پايين دستي صنعت مس
10. ارتقاء سطح فن آوري
11. حمايت از صنايع داخلي به منظور ساخت تجهيزات و قطعات مورد نياز صنعت مس
12. حضور فعال و رسمي در گروه مطالعات بين الملل مس (ICSG)
ميزان ذخاير مس (Reserve) دنيا به تفکيک کشور
در سال 2011، بيشترين ميزان توليد مس تصفيه شده به ترتيب در مناطق آسيا، آمريکاي جنوبي و مرکزي و اروپا بوده و روند توليد تا سال 2015 به همين ترتيب خواهد بود.
در سال 2011، کشورهاي چين، شيلي و ژاپن هر يک به ترتيب با سهم 26.3، 15.5 و 6.9 درصد از توليدات مس تصفيه شده، رتبه هاي اول تا سوم جهان را به خود اختصاص داده اند. اين کشورها نسبت به سال قبل به ترتيب 8.3+،9.8- و 16.2- درصد افزايش يا کاهش داشته اند.
در آسيا نيز با توجه به افزايش 1.33 درصد توليد اين قاره نسبت به سال گذشته، کشورهاي چين، ژاپن و هند با سهم 56.9، 15 و 7.5 درصد به ترتيب جايگاه اول تا سوم اين منطقه از جهان را کسب نمودند. اين کشورها نسبت به سال قبل به ترتيب 8.3+، 16.2- و 1.2- درصد نوسان داشته اند. اين قاره در اين سال حدود 46 درصد از توليدات مس تصفيه شده دنيا را در اختيار داشته است.
جايگاه ايران در توليد مس در سال 2011
مصرف
در سال 2011 بيشترين ميزان مصرف به ترتيب در مناطق آسيا، اروپا و آمريکاي شمالي بوده و اين روند تا سال 2015 به همين ترتيب باقي خواهد ماند.
بر اساس اطاعات منتشر شده مراکز مطالعاتي از پيش بيني برنامه هاي توليد و توسعه بخشهاي توليد کننده و مصرف کننده مس در سطح جهان و تخمين ميزان تحقق آنها، پيش بيني وضعيت عرضه و تقاضاي مس و بالانس آن طي سال هاي 2011 تا 2016 در نمودار زير آمده است. لازم به ذکر است که داده هاي موجود در نمودار ذيل براي پيشگيري از خطاهاي بيشتر در پيش بيني هاي آتي با لحاظ وقفه هاي توليد و تنظيمات بازار در نظر گرفته شده است.
وضعيت معاملات و قيمت سهام
اين شرکت در صنعت مس فعاليت مي کند. رشد فروش صنعت مس در سال جاري نسبت به سال قبل 25.25 درصد مي باشد که اهم دلايل آن عبارت از افزايش تناژ و قيمت در فروش خارجي شرکت است. کل فروش شرکت اعم از فروش داخلي و فروش خارجي معادل 34.625.722 ميليون ريال مي باشد. همچنين سهم فروش محصولات مختلف اين شرکت از کل بازار داخلي و صادرات به شرح زير است:
هزينه تحقيقات و اکتشافات در سال 1390 مبلغ 406.123.636.990 و در سال 1389 مبلغ 226.905.056.222 ريال مي باشد.
1- گسترش بازارهاي فروش محصولات و تنوع بخشي شيوه هاي فروش
1) صدور حواله ها به صورت سيستمي در سال 1390 و عدم نياز حضور مشتري جهت اخذ حواله و تحويل آن به مجتمع به منظور دريافت کالا
2) بسته بندي کاتدهاي صادراتي با استفاده از 4 عدد تسمه به صورت 2 عدد در طول و 2 عدد در عرض 2*2 (در سال گذشته تنها 2 عدد به صورت موازي بسته بندي مي شد که موجب پارگي سريع در زمان بارگيري و حنل و بالا رفتن احتمال سرقت ورق هاي کاتد مي گرديد)
3) راه اندازي باسکول اختصاصي انبار صادرات در مجاورت انبار شرکت مس و محل پهلو دهي کشتي ها و تجهيز باسکول به UPS
4) بارگيري ايمن، به موقع، پاک و عاري از آلودگي کنستانتره و ته پاتيل مس
5) اجراي برنامه زير سازي، بتون ريزي و آسفالت محوطه جلوي ورودي انبار کنستانتره سونگون در سال 1391
6) اجراي برنامه نصب و راه اندازي نوار نقاله جهت بارگيري کنستانتره از انبار سونگون در سال 1391
7) با بررسي وضعيت بازار، امکان فروش بيشتر کاتد لچينگ در بازار داخل فراهم و کل موجودي کاتد ليچينگ از طريق بورس کالا سريعاً به فروش رسيد.
8) در راستاي افزايش توليد و استفاده بهينه از ظرفيتهاي موجود، مصرف بيشتر ضايعات مسي طي پروسه ذوب در دستور کار شرکت قرار گرفته است و بالطبع، امور فروش به عنوان متولي تأمين کننده قراضه طرف قرارداد (از 7 شرکت در سال 1389 به 14 شرکت در سال 1390) حجم خريد را عليرغم مشکلات متعدد در بازار متعادل نموده است. طي سال 1390 مقدار حدود 45000 تن شمش و ضايعات مس وارد مجتمع هاي مس سرچشمه و خاتون آباد شده است که در مقايسه با سال قبل از رشد 50 درصدي برخوردار شد.
9) شرکت مس به منظور حمايت از توليد کنندگان داخلي کنستانتره و در کنار آن تأمين مقداري از نياز خود و استفاده بهينه از ظرفيتهاي موجود، از کليه توليد کنندگان اين کالا اقدام به خريد کنستانتره مي نمايد. در سال 1390 ضمن انعقاد قرارداد با تعداد 11 کارخانه توليد کنستانتره توانست حجم خريد را به بيش از 42000 تن برساند. اين اقدام ضمن کمک به توليد کنندگان شرايطي را فراهم نمود که امور فروش بتواند در موضوع صادرات اين محصول از اطمينان بالاتري برخوردار گردد.
2- مشارکت ها و سرمايه گذاري ها
در ارتباط با سرمايه گذاري ها و مشارکت ها نيز استراتژي شرکت در مرحله اول سرمايه گذاري در پروژه هاي توسعه اي خود و افزايش ظرفيت توليد در صورت مثبت بودن گزارش امکان سنجي خواهد بود. همچنين علاقمند به سرمايه گذاري و مشارکت در صنايع پايين دستي در صورت Feasible بودن نيز مي باشد.
3- شيوه هاي تأمين مالي
در خصوص شيوه هاي تأمين مالي، بعد از تهيه Cash Flow پروژه هاي توسعه اي در حد امکان از محل منابع داخلي و در غير اين صورت از طريق يوزانس، فاينانس، وام بلند مدت و buy back اقدام خواهد شد.