مجري طرح تجهيز معدن و استحصال شورابه‌هاي ترود خبر داد:

فراخوان مناقصه بين‌المللي براي انتخاب مشاور مادر

فراخوان مناقصه بين‌المللي براي انتخاب مشاور مادر

پايگاه خبري معدن نيوز- مطالعات فني و اقتصادي طرح تجهيز معدن و استحصال شورابه‌هاي ترود نيازمند 420 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري است که از اين ميزان 40 تا 45 ميليون دلار سرمايه‌گذاري ارزي و مابقي ريالي است.

پايگاه خبري معدن نيوز- مطالعات فني و اقتصادي طرح تجهيز معدن و استحصال شورابه‌هاي ترود نيازمند 420 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري است که از اين ميزان 40 تا 45 ميليون دلار سرمايه‌گذاري ارزي و مابقي ريالي است.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، مهندس حسين داشبلاقي؛ مجري طرح تجهيز معدن و استحصال شورابه‌هاي ترود با بيان اين مطلب گفت: به زودي مناقصه بين‌المللي براي انتخاب مشاور خارجي جهت تهيه و تکميل اسناد و اطلاعات برگزار خواهد شد چرا که نيازمند تهيه و تکميل کسري اطلاعات و دريافت تاييديه استاندارد از يک موسسه بين‌المللي در اين خصوص مي‌باشيم تا بتوانيم هر چه زودتر حتي در مقياس کوچک وارد فاز اجرا شويم.
داشبلاقي در ادامه افزود: شورابه‌هاي ترود با 6300 کيلومترمربع بزرگترين محدوده معدني خاورميانه مي‌باشد که 1.2 ميليارد مترمکعب شورابه تجديد پذير دارد.
وي اظهار کرد: بر اساس طرح پيش‌بيني شده ظرفيت کارخانه توليد پتاس 60 هزار تن و هيدروکسيد منيزيم 150 هزار تن خواهد بود.
داشبلاقي خاطر نشان کرد: با توجه به وسعت و حجم ماده معدني ذخيره شورابه‌اي ترود به طور قطع امکان برداشت ماده معدني بيشتري از اين ذخيره وجود دارد.
مجري طرح تجهيز معدن و استحصال شورابه‌هاي ترود تصريح کرد: کشور به 350 هزار تن پتاس نياز دارد که از اين ميزان 50 هزار تن در مجتمع پتاس خور و بيابانک توليد مي‌شود.
وي با اشاره به سياست دولت در برون سپاري پروژه‌ها به بخش خصوصي گفت: سال گذشته فراخوان جذب سرمايه‌گذار در ذخيره شورابه‌هاي ترود انجام شد که متاسفانه بخش خصوصي قوي در اين فراخوان شرکت نکرد.
داشبلاقي نبود استقبال بخش خصوصي در فراخوان اخير را به دليل عدم بازگشت سريع سرمايه در طرح شورابه‌ها و نيز پايين بودن اطلاعات فني لازم در خصوص مطالعات طرح مذکور عنوان کرد و افزود: بر اين اساس شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران و ايميدرو تصميم گرفتند اطلاعات فني و اقتصادي تهيه شده در پلاياي ترود را به تاييد يک شرکت بين‌المللي برسانند.
وي در ادامه افزود: درحال‌حاضر احداث و آبگيري استخر به منظور توليد خوراک اوليه براي کارخانه فرآوري در برنامه قرار دارد تا آزمايش‌هاي لازم در مقياس پايلوت انجام و در اجراي طرح تسريع شود.
داشبلاقي در پاسخ به اين پرسش که تعامل محيط‌زيست منطقه با فعاليت‌هاي معدني ترود چگونه است، گفت: پلاياي ترود در مجاورت پارک، تاثير غيرمستقيم توران قرار دارد و تاکنون تعامل خوب و سازنده‌اي با محيط‌زيست منطقه داشته‌ايم که با راه‌اندازي معدن و به دليل مجاورت معدن با پارک توران امکان جذب گردشگر در منطقه را خواهيم داشت.
وي گفت: اگر بتوانيم مشکل تامين منابع مالي را از طريق تسهيلات بانکي و منابع داخلي تأمين کنيم خواهيم توانست استحصال شورابه از پلايا و هدايت آن به سمت استخرهاي تبخيري را انجام دهيم و به اين ترتيب انگيزه بخش خصوصي را براي سرمايه‌گذاري در احداث کارخانه توليد پتاس فراهم کنيم.
لازم به ذکر است پلاياي ترود از طرح‌هاي زيرمجموعه شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در 120 کيلومتري جنوب شهرستان شاهرود و 75 کيلومتري شرق دهستان ترود واقع شده است.