عملکرد سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور اعلام شد
خبرگزاري تخصصي معدن- با حضور نمايندگان رسانهها و مطبوعات کشور ؛عملکرد سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور اعلام شد.
خبرگزاري تخصصي معدن- با حضور نمايندگان رسانهها و مطبوعات کشور ؛عملکرد سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور اعلام شد.
به گزارش معدن نيوز ؛ معاونان و مديران اين سازمان به مناسبت آغاز هفته دولت با برگزارى نشست خبرى با حضور جمعى از نمايندگان رسانهها و مطبوعات کشورمان به ارائه دستاوردها و عملکرد اين مجموعه در بخش اکتشاف مواد معدنى و مطالعات ژئوفيزيک هوايى طى سالهاى اخير پرداختند.
320 تن حجم ذخائر قطعى طلاى کشور
در اين نشست بهروز برنا، معاون اکتشاف اين سازمان با بيان اين که در حال حاضر بيش از 14 زون متالوژنى براى طلا شناسايى و1000 محدوده اميدبخش نيز ثبت شده، خاطرنشان کرد: تاکنون در زمينه 100 محدوده اميدبخش طلا، اکتشاف تفضيلى صورت گرفته و در حال حاضر با توجه به فعاليتهاى انجام شده حجم ذخائر قطعى طلاى کشور به 320 تن رسيده است.
وى با اشاره به اين که ارزش هر تن طلا در حال حاضر 60 ميليارد تومان است، يادآور شد: با توجه به پتانسيلهاى کشور پيشبينى مىشود حدود 1000 تن ذخاير طلا در کشور وجود داشته باشد.
برنا با بيان اينکه در زمينه سرب و روى نيز تاکنون 5/1 ميليون تن به ذخائر کشور اضافه شده، خاطرنشان کرد: در حوزه ذخائر نادر خاکى نيز براى اولين بار سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور ذخائرى از اين مواد را کشف کرده است.
معاون اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور با بيان اين که در سالهاى گذشته يک ميليارد تن ذخائر مس در کشور کشف شده، ادامه داد: يک معدن مس پروفيل در مسجد داغى با 300 ميليون تن ذخيره و همچنين يک معدن ديگر در کرمان کشف و براى ادامه کار به شرکت ملى صنايع مس ايران تحويل شده است.
برنا با بيان اينکه تاکنون بيش از 95 مصوبه اکتشافى در دور اول، دوم و سوم سفرهاى استانى هيات دولت توسط سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور اجرايى شده، تصريح کرد: سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور 480 هزار کيلومتر مربع از مساحت کشور را مورد فعاليتهاى اکتشافى قرار مىدهد.
به گفته وى، تاکنون 21 هزار صنايع معدنى در کشور شکل گرفته و30 درصد واحدهاى توليدى کشور وابسته به مواد اوليه معدنى هستند و ايران از نظر مواد معدنى رتبه اول را در خاورميانه، رتبه سوم را در آسيا و رتبه 12 تا 15 دنيا را در اختيار دارد.
وى با بيان اين که 33 درصد نفت جهان بهعلاوه 50 درصد گاز و همچنين 14 درصد زغالسنگ جهان در ايران واقع شده، خاطرنشان کرد: سالانه حدود 12 هزار و600 ميليارد تومان در جهان صرف فعاليتهاى اکتشافى مىشود و اين درحالى است که در سال 87 به عنوان يکى از بهترين سالها در اين زمينه، کل بودجه اکتشافى ايميدرو و سازمانهاى زيرمجموعه مانند سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور و بخش خصوصى 102 ميليارد تومان بوده است.
عقبماندگى در اکتشاف مس نداريم
معاون اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافات معدنى در ادامه با بيان اينکه طى سالهاى اخير يک ميليارد تن ذخاير جديد مس در کشور کشف شده است،گفت: عقبماندگى در زمينه اکتشاف مس نداريم.
به گزارش معدن نيوز ؛ برنا با بيان اين که در حال حاضر 25 معدن با ذخيره قطعى بيش از 2 ميليارد تن و توليد 220 هزار تن مس کاتد در کشور فعال است و حدود 1.3 درصد توليد جهانى مس به ايران اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: چند تيپ شناخته شدن مسدار در کشور وجود دارد که محور اروميه-دختر مهمترين آنها است که ذخاير زيادى را در خود جاى داده است.
وى با اشاره به اين که صنعت مس در کشور به خوبى رشد کرده و از نظر کارخانهها و صنايع وابسته به بومىسازى رسيدهايم، يادآور شد: شيلى که حرف اول را در توليد مس در دنيا مىزند، علاوه بر ذخاير اصلى خود 5 يا 6 ذخيره مس پروفيلي نيز دارد و ما نيز در اين راستا در ايران 2 ذخيره مس پروفيل کشف کردهايم.
به گفته برنا 600 معدن متروکه مس در کشور وجود دارد که سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور تمام ذخاير قديمى و انديسهاى مس را شناسايى کرده و گزارشات مناسبى در اين زمينه تهيه شده است.
معاون اکتشاف سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور، با بيان اينکه در حال حاضر زمينه اکتشاف مس توسط بخش خصوصى به خوبى در کشور مهيا شده، گفت: گواهى کشف براى ذخيره 300 هزار تنى مس در منطقه هرمزگان به نام شيخهادى و احمدآباد صادر شده است.
برنا با بيان اينکه طى سالهاى اخير يک ميليارد تن ذخاير جديد مس کشف شده، خاطرنشان کرد: 12 هزار محدوده اميدبخش در کشور وجود دارد که از اين رقم، 4 هزار محدوده فلزى است و بخشى از آن را مس تشکيل مىدهد.
وى تأکيد کرد: با توجه به بودجههاى اختصاص يافته به سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور اقدامات مناسبى در زمينه اکتشاف مس در کشور صورت گرفته و عقب نيستيم.
برنا با تاکيد بر اين که اگر اکتشاف به خوبى انجام نشود حلقههاى بعدى نيز مانند توليد مس و صنايع پاييندستى رونق نخواهد داشت، تصريح کرد: در حال حاضر اکتشاف پايهاى در زون ارسباران در منطقه مسجد داغى در شمال غرب کشور انجام شده و 2 تن طلا در اين منطقه کشف شده است.
آغاز عمليات ژئوفيزيک هوايى توسط هواپيما در کشور
وحيد فتوتى، مدير بخش ژئومتيکس نيز از آغاز عمليات ژئوفيزيک هوايى توسط هواپيما در کشور از سوى سازمان زمينشناسى و اکتشافات معدنى کشور خبر داد و گفت: اهميت ژئوفيزيک هوايى در حدى است که آمريکا به محض اشغال افغانستان، ايجاد پوشش دادههاى ژئوفيزيک هوايى در کل پهنه افغانستان را به عنوان اولين پروژه خود در اين کشور آغاز کرد.
وى با بيان اينکه سال 81 سازمان زمينشناسى و اکتشافاتمعدنى کشور نسبت به اجراى عمليات ژئوفيزيک هوايى اقدام کرد، خاطرنشان کرد: از سال گذشته اقدامات لازم براى خريد تجهيزات و بالگرد جديد براى عمليات ژئوفيزيک هوايى انجام شده که سرعت کار در اين زمينه را افزايش خواهد داد.
وى ادامه داد: همچنين طبق برنامهريزىهاى صورت گرفته به زودى عمليات اجراى ژئوفيزيک هوايى توسط هواپيما در کشور آغاز خواهد شد.
به گفته وى، با توجه به مختصات زمينشناسى تقريبا دو سوم سطح کشور توسط بالگرد و يک سوم نيز توسط هواپيما تحت پوشش ژئوفيزيک هوايى قرار خواهد گرفت.