معدننيوز بررسي کرد:
صادرات فولاد چين در سال 2022

پایگاه خبری معدن نیوز -صادرات فولاد چین در سال تقویمی 2022 (CY22) مطابق با دادههای گمرکی که با SteelMint نگهداری میشود، ثابت ماند. این حجم در سال گذشته با 1 درصد افزایش به تقریباً 68 میلیون تن (میلیون تن) از نزدیک به 67 میلیون تن در سال قبل رسید.
به گزارش معدن نیوز -صادرات فولاد چین در سال تقویمی 2022 (CY22) مطابق با دادههای گمرکی که با SteelMint نگهداری میشود، ثابت ماند. این حجم در سال گذشته با 1 درصد افزایش به تقریباً 68 میلیون تن (میلیون تن) از نزدیک به 67 میلیون تن در سال قبل رسید.
سه واردکننده بزرگ 68 درصد از کل صادرات را از چین سهم دارند. عواملی که حجم را ثابت نگه داشته است.
جنگ روسیه و اوکراین فرصتی برای صادرات فراهم کرد تا کمبود تقاضای داخلی را جبران کند. اما به دلیل کاهش تقاضای جهانی، صادرات چین نیز نتوانست به طور عمده افزایش یابد.
مصرف خانگی به دلیل افزایش کووید در سال گذشته کاهش یافت که از سوی دیگر صادرات را تشویق کرد.
بنابراین، اگرچه انتظار میرفت که حجم صادرات در سال 2022 بین 5 تا 7 میلیون تن کاهش یابد، اما چنین نشد.
جنوب شرقی آسیا
این دادهها همچنین نشان میدهد که اگرچه آسیای جنوب شرقی جایگاه خود را بهعنوان جغرافیای وارداتی پیشرو حفظ کرده است، اما نرخ رشد نسبت به سال قبل ۴ درصد افزایش یافته است.
حجمها در تقویم گذشته به 19.90 میلیون تن در مقایسه با 19.19 میلیون تن در سال 2021 افزایش یافته است.
ویتنام، خریدار سنتی فولاد چین، شاهد کاهش 3 درصدی حجم واردات خود در سال گذشته به 5.46 میلیون تن (5.61 میلیون تن در سال 2021) بود. بهبود آهسته این کشور آسیای جنوب شرقی پس از کووید، کاهش تقاضا و ترجیح مواد داخلی باعث کاهش واردات شد و این کشور را مجبور کرد تا در چند ماه آخر سال 2022 به صادرکننده تبدیل شود.
تورم و کاهش نقدینگی توسط سایر دولتهای آسیای جنوب شرقی نیز تقاضا را پایین نگه داشت و واردات را بین 2 تا 10 درصد محدود کرد.
خاورمیانه و آفریقا
از سوی دیگر، صادرات به خاورمیانه و آفریقا اهمیت زیادی پیدا کرده است.
صادرات فولاد چین به خاورمیانه و آفریقا در سال 2022 23 درصد افزایش یافت. این جغرافیا به عنوان یک مقصد صادراتی مهم برای چین در حال ظهور است، زیرا این کشور با بحران بازار املاک، افزایش بی سابقه کووید و کاهش تولید مبتنی بر سیاست دست و پنجه نرم میکند.
همهگیری کووید-19 به شدت بر صنعت ساخت و ساز و تقاضای تجهیزات مرتبط در سراسر خاورمیانه و آفریقا در سال 2020 تأثیر گذاشت. این در درجه اول به اختلال در زنجیره تأمین، کاهش سرمایهگذاری در خرید تجهیزات جدید، توقف و به تعویق انداختن پروژههای ساختمانی و بیثباتی نسبت داده شد.
با این حال، از سال 2021، صنعت ساخت و ساز در سراسر خاورمیانه و آفریقا شاهد رشد سرمایهگذاری قابل توجهی بوده است که احتمالاً بازار را در آینده هدایت میکند. افزایش سرمایهگذاریهای دولتی در توسعه زیرساختها در خاورمیانه و آفریقا – در عربستان سعودی، کویت، عمان، امارات متحده عربی و مصر – تقاضای فولاد را افزایش داده و خریداران را به سمت تامین منابع از چین با قیمتهای رقابتی سوق میدهد.
آسیای شرقی
سومین واردکننده بزرگ ژاپن-کره جنوبی-تایوان (JKT) بود که حجم آن با 9 درصد کاهش در سال گذشته به 8.70 میلیون تن در مقایسه با 9.50 میلیون تن در سال 2021 رسید.
صادرات به کره با 9 درصد کاهش به 6.40 میلیون تن (7 میلیون تن) رسید. در شرایطی که کشور برای اکثر نیازهای انرژی خود به واردات وابسته است، افزایش قیمت سوخت در میان وون ضعیف بر واردات حاکم شد.
چشمانداز
انتظار میرود تولید فولاد خام چین در سال 2023 کاهش یابد، اگرچه مصرف احتمالاً بهبود خواهد یافت.
با این حال، کاهش تأکید چین بر صادرات گریدهای تجاری – به لطف مسائل زیست محیطی – احتمالاً منجر به کاهش قیمت در درازمدت خواهد شد.
همچنین، سیاست مالیات کربن اتحادیه اروپا نیز بر صادرات فولاد چین تأثیر خواهد گذاشت. پیشنهاد کمیسیون اروپا برای مکانیزم تنظیم مرز کربن (CBAM) به کاهش انتشار کربن کمک میکند، اما بر صادرات فولاد از کشورهای در حال توسعه مانند چین یا حتی هند تأثیر منفی میگذارد.
در هر صورت، هدف چین کاهش فروش گریدهای تجاری در خارج از کشور و تمرکز بر فولاد ویژه با ارزش افزوده و حاشیه بالا است.