راهاندازي و بهرهبرداري از خط فرآوري سرباره سرد در مجتمع فولاد مباركه

معدن نيوز- مسئول توسعه ناحيه فولادسازي، از راهاندازي و بهرهبرداري خط فرآوري سرباره سرد در مجتمع فولاد مباركه اصفهان خبرداد.
معدن نيوز- مسئول توسعه ناحيه فولادسازي، از راهاندازي و بهرهبرداري خط فرآوري سرباره سرد در مجتمع فولاد مباركه اصفهان خبرداد.
به گزارش معدن نيوز به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت صنايع و معادن؛ مهندس “محمد صمدانيان” گفت: به همت كارشناسان داخلي و با استفاده از تكنولوژي روز دنيا، نخستين بار در كشور خط بازيافت و فرآوري سربارههاي ضايعاتي كورههاي قوس الكتريكي راهاندازي شد.
وي افزود: سرباره خام ضايعاتي، پس از بازيافت و فرآوري به موادي مانند قراضه آهني (مورد مصرف در صنعت ذوب و فولادسازي)، مواد اوليه در راهسازي (اساس و زيراساس)، مواد اوليه در توليد بتن و قطعات بتني و مواد اوليه در توليد آسفالت تبديل ميگردد كه به علت ماهيت فيزيكي و آناليز شيميايي، مواد بسيار مناسب و مستحكمي براي مصارف مذكور ميباشند.
صمدانيان مهمترين مزاياي اجراي اين طرح را حذف منابع بزرگ آلاينده محيط زيست در صنعت فولاد كشور، جلوگيري از تخريب منابع طبيعي جهت تأمين مواد اوليه در صنعت راه و ساختمان، بتن، سيمان و …، تبديل عامل تهديد به عامل فرصت و جلوگيري از به هدر رفتن منابع و ثروت ملي برشمرد و يادآور شد: ايجاد فرهنگ بهرهوري، رونق اقتصادي در منطقه، ايجاد جبهه كاري بزرگ در حمل و نقل به ميزان يك ميليون تن در سال و ايجاد يك تحول بزرگ علمي و صنعتي در بخش راه و ساختمان از ديگر مزاياي مهم اجراي اين طرح است.
وي هزينه سرمايهگذاري طرح مذكور را بالغ بر 35 ميليارد ريال ذكر و اعلام كرد: صرفه جويي ريالي و بازيافت منابع در اين طرح حداقل 200 ميليارد ريال و اشتغالزايي آن بيش از 60 نفر بطور مستقيم و 100 نفر بطور غيرمستقيم ميباشد.
به گفته صمدانيان؛ در ايران با پيشينه 35 ساله توليد فولاد، سربارههاي بهدست آمده ناشي از اين صنعت، از ابتدا تاكنون، بهعنوان يكي از ضايعات غيرقابل بازيافت تلقي ميشد كه ضمن تحميل فرآيند هزينه بر و غيراقتصاديِ انباشتن سرباره، بعنوان يك محصول جانبي و يك عامل محدودكننده توليد براي مراكز فولادسازي به شمار ميرفته بهطوري كه هماكنون در 3 مجتمع بزرگ فولاد كشور، ازجمله ذوبآهن اصفهان بيش از 15 ميليون تن و فولاد مباركه و فولاد اهواز هر كدام بيش از 9 ميليون تن سرباره توليد و انباشته شده است كه با راهاندازي خط بازيافت و فرآوري سرباره، اين مشكل مرتفع گرديد.