معاون برنامه‌ريزي شركت ملي مس:

حفاري هاي اكتشافي در سال گذشته از 151هزار متر عبور كرد

حفاري هاي اكتشافي در سال گذشته از 151هزار متر عبور كرد

خبرگزاري تخصصي معدن -شركت ملي صنايع مس ايران افزايش توليد را محور اصلي فعاليت خود قرار داده است تا به عنوان يكي از مهمترين بنگاه‌هاي اقتصادي كشور، نقش تاثيرگذاري در زمينه توليد ملي داشته باشد.

خبرگزاري تخصصي معدن -شركت ملي صنايع مس ايران افزايش توليد را محور اصلي فعاليت خود قرار داده است تا به عنوان يكي از مهمترين بنگاه‌هاي اقتصادي كشور، نقش تاثيرگذاري در زمينه توليد ملي داشته باشد.
به گزارش معدن نيوز، «نصرت خوش‌نياز»، معاون برنامه‌ريزي و توسعه شركت ملي مس، با بيان اين مطلب گفت: با اجراي طرح‌هاي توسعه‌اي در نظر داريم زمينه‌هاي لازم براي ارتقاي توليد را فراهم آوريم. در همين راستا، دنبال كردن فعاليت‌هاي اكتشافي به منظور كشف ذخاير جديد و افزايش گستره ذخاير مس شناخته شده كشور در دستور قرار دارد.
وي تصريح كرد: شركت ملي صنايع مس ايران، با توجه به نياز مبرم به ماده معدني در راستاي تحقق اهداف توسعه و همسو با روند افزايش قيمت فلزات پايه، بودجه اكتشافي خود را افزايش داده است. بودجه تخصيصي اكتشافات مس در ايران در سال گذشته به 351 ميليارد ريال رسيد كه نسبت به سال 89، به ميزان 62درصد افزايش يافت.
خوش‌نياز با اشاره به انجام 151 هزار متر حفاري اكتشافي در سال 90 افزود: از سال 85 تا سال 90 اكتشافات تكميلي بر روي ذخاير شناخته شده و ذخاير جديد همچون هفت چشمه، نوچون، دره زرشك، دره آلو، مسجد داغي، چاه فيروزه، ايجو، كهنگ، چاه مسي، چهل كوره و دره زار، معرفي مجموع ذخايري بالغ بر يك ميليارد و 600 هزار تن را به ارمغان آورد كه با احتساب ذخاير قبلي، مجموع ذخاير شركت ملي صنايع مس ايران به سه ميليارد و 200 ميليون تن رسيد و در رتبه بندي بين المللي، جايگاه نهم را از آن خود كرد.
به گفته وي، برنامه اكتشافي شركت ملي مس شامل اكتشافات نظير مطالعات ماهواره‌اي، فعاليت‌هاي اكتشافي شناسايي و پي جويي، مطالعات شناسايي و برنامه ريزي استراتژي براي انجام مطالعات اكتشافي، مطالعات شناسايي و پي‌جويي و عمليات اكتشافي براي تهيه نقشه هاي زمين شناسي، اكتشافات ژئوفيزيكي و ژئوشيميايي است.
خوش‌نياز افزود: مقايسه هزينه بالاي عمليات حفاري در مقايسه با ساير فعاليت‌هاي اكتشافي حاكي از اهميت انتخاب بهينه نقاط فعاليت است و در اين راستا با توجه به اهداف شركت ملي صنايع مس ايران و برنامه زمان‌بندي، سعي در انتخاب مناسبترين نقاط حفاري است. در صورت كسب نتايج قابل قبول از مرحله اكتشاف عمومي (1:5000)، حفاري هاي شناسايي آغاز ميشود.
معاون برنامه‌ريزي و توسعه شركت ملي صنايع مس ايران تصريح كرد: در انتخاب نقاط حفاري از تمام اطلاعات حاصل شده با اعمال نظر كارشناسي و استفاده از سيستم هاي GIS استفاده مي شود.
وي به تخصيص بخش عمده اي از بودجه اكتشافات به امر حفاري اشاره كرد و افزود: تكميل و نهايي كردن مراحل اكتشاف مس در محدوده هاي اكتشافي و بسته شدن پرونده مطالعاتي آنها در محدوده هاي اميدبخش از مهمترين اهداف در حوزه اكتشاف است.
خوش‌نياز خاطرنشان كرد: آمار حفاري‌هاي شركت ملي صنايع مس ايران گواهي بر اين مدعاست. چراكه ميزان حفاري‌هاي اكتشافي از رقم 32 هزار و 400 متر در سال 85، در پايان سال 90 به بالغ بر 151 هزار متر افزايش يافت.