برنامه هاي راهبردي ايران خودرو در افق 1404

برنامه هاي راهبردي ايران خودرو در افق 1404

خبرگزاري تخصصي معدن- ايران خودرو راهبردهاي کلان و استراتژي هاي خود را بر پايه چشم انداز 20 ساله کشور و با رويکرد حضور در بازارهاي جهاني تدوين و اجرا مي کند.

خبرگزاري تخصصي معدن- ايران خودرو راهبردهاي کلان و استراتژي هاي خود را بر پايه چشم انداز 20 ساله کشور و با رويکرد حضور در بازارهاي جهاني تدوين و اجرا مي کند.
به گزارش معدن نيوز ؛ ايران خودرو به عنوان بزرگترين و برترين خودروساز خاورميانه و يکي از پيشتازان صنعت ايران، راهبردهاي کلان و استراتژي هاي خود را بر پايه چشم انداز 20 ساله کشور و با رويکرد حضور در بازارهاي جهاني تدوين و اجرا مي کند، مهم ترين اين برنامه ها  در ادامه مي آيد.


توليد


تيراژ توليد ايران خودرو در سال آينده 850 تا 900 هزار دستگاه است. به موازات تحقق اين برنامه و براي کسب بازارهاي جديد و تامين نيازهاي آتي، کنترل مصرف سوخت و کاهش قيمت تمام شده دنبال مي شود.
دستيابي به توليد بيش از يک ميليون دستگاه در سال 1393 و توليد بيش از يک و نيم ميليون دستگاه در چشم انداز 1404 راهبرد مهم ايران خودرو در حوزه توليد را تشکيل مي دهد. بر همين اساس برنامه هايي تدوين شده که تا سال 1393 توليد ايران خودر در سايت هاي برون مرزي به بيش از 70 هزار دستگاه و در افق 1404 به بيش از 150 هزار دستگاه  افزايش يابد.


صادرات


ايران خودرو حضور در بازارهاي جهاني و توسعه سهم بازار جهاني را از راهکارهاي مهم در بقاي هر شرکت خودروساز و تحقق برنامه هاي تنوع محصول و ارتقاي کيفيت مي داند. لذا بر اين اساس در چشم انداز 1393، حداقل 16 درصد از مجموع توليدات خود را به صورت سي کي دي و سي بي يو به بازارهاي جهاني صادر مي کند. براي افق 1404 اين ميزان دست کم 30 درصد به صورت سي کي دي و سي بي يو خواهد بود.


توسعه محصول و پلتفرم


تا سال 1393 حداقل پنج محصول جديد شامل ون M59، رانا، NX7، NX8 و وانت سمند بر اساس پلتفرم هاي ارتقا  يافته طراحي و توسعه داده مي شود. در چشم انداز1404 نيز طراحي  و توسعه دو پلتفرم کاملا جديد و 10 محصول جديد با بهره گيري از فناوري هاي روز جهان در برنامه ايران خودرو هدف گذاري شده است.


قواي محرکه


توسعه قواي محرکه روز جهاني از راهکار هاي ايران خودرو براي کاهش مصرف سوخت و کمک به توسعه پايدار است. در اين راستا تعميق ساخت داخل و افزايش تيراژ توليد موتورهاي استراتژيک EF7، TU5 و موتور 1.4 ايران خودرو براي تحقق تيراژ يک ميليون دستگاه تا سال 1395 از جايگاه مهمي در برنامه استراتژيک ايران خودرو برخوردار است.
براي ارتقاي استاندارد آلايندگي به يورو 4 و 5، کاهش مصرف و دستيابي به ميانگين مصرف سوخت حدود هفت ليتر، ارتقاي فناوري موتورهاي موجود شامل EF7  و TU5 و موتور 1.4 ايران خودرو  در برنامه استراتژيک قواي محرکه مورد توجه است.
در اين برنامه، طراحي و توسعه خانواده موتور ملي ديزل براي محصولات جاري و آتي و قابليت تطابق با استاندرادهاي آلايندگي يورو 4، 5 و 6  نيز از اهميت ويژه برخوردار است.
در همين خصوص براي  پلتفرم هاي جديد ايران خودرو و دستيابي به ميانگين مصرف سوخت کمتر از پنج ليتر و استاندارد آلايندگي يورو 5 و 6 دو کلاس موتور بنزيني و دو کلاس موتور ديزلي جديد در چشم انداز 1404 طراحي و توسعه داده مي شود.
گيربکس هاي دستي و اتوماتيک جديد ايران خودرو  از سال 1392 توسعه يافته و تا چشم انداز 1404 بر روي محصولات پلتفرم هاي جديد به کار گرفته مي شود.


فناوري هاي نو


توسعه فناوري هيبريد به منظور کاهش مصرف سوخت، در ايران خودرو آغاز شده و نخستين خودروي مجهز به قواي محرکه ميكروهيبريد به زودي به بازار مي آيد.
فناوري ميکروهيبريد که کاهش حداقل 10 درصدي مصرف سوخت را در پي دارد، از سال هاي آينده و در محصولات کنوني و آتي به کار مي رود و فناوري مايلد هيبريد که يک مرتبه بالاتر است و کاهش حداقل 20 درصدي مصرف سوخت را به همراه دارد، در چشم انداز 1404 براي پلتفرم ها و موتورهاي جديد ايران خودرو هدف گذاري شده است.
فناوري هايي که منجر به کاهش وزن خودرو و در نتيجه مصرف سوخت آن مي شود، نيز از ديگر رويکردهاي ايران خودرو در به کارگيري فناوري هاي جديد است که براي کاهش 17 درصدي وزن خودروها در محصولات و پلتفرم هاي جديد ايران خودرو  توسعه خواهد يافت.
توسعه فناوري هاي ايمني و ارتقاي سهم الکترونيک در خودروها و پلتفرم هاي جديد و طراحي و توسعه سيستم هاي تله ماتيك (اطلاع رساني و مخابرات) نيز در اين راستا در دستور کار است.
توسعه و تجاري سازي خودرو با به کارگيري فناوري نانو در شيشه، رنگ و كامپوزيت در ابتدا و به كارگيري آن در موتور، بدنه و الكترونيك و پلتفرم در گام هاي بعدي از ديگر رويکردهاي ايران خودرو است و گام نخست آن در سورن مجهز به فناوري نانو عرضه شده است.


حوزه تامين


زنجيره تامين قطعات در تداوم و تحقق برنامه هاي افزايش توليد، نقش مهمي دارد و ايران خودرو به طور پيوسته راه هاي ارتقاي زنجيره تامين را پيموده و دستاوردهايي را کسب کرده که افزايش منابع تامين و رهايي از وابستگي را در پي دارد. در اين زمينه، براي اقلام کليدي در کوتاه مدت يک منبع پشتيبان در کنار منبع اصلي اختصاص يافته و يک ساختار و سازماندهي براي شبکه زنجيره تامين در بلند مدت  تعريف شده است.
خودروسازي يک صنعت پيوسته از تامين قطعات تا خدمات پس از فروش را در بر دارد و با توجه به لزوم بهره گيري از توان قطعه سازان در تمام پروسه به طور هم زمان، همه طراحان به مشارکت در پلتفرم هاي جديد ايران خودرو دعوت شده اند.
بهره گيري از زنجيره تامين جهاني (Global Sourcing) از راهکارهاي ارتقاي زنجيره تامين به شمار مي رود و در همين راستا، قابليت طراحي در تامين کنندگان رده يک ايران خودرو ايجاد و توسعه داده شده و توان سازندگان داخلي در زمينه توليد و کيفيت در سطح سازندگان جهاني براي توليد قطعات با حجم بيش از يک و نيم  ميليون خودرو در چشم انداز 1404 برنامه ريزي شده است.