افت محسوس قيمتها در هفته گذشته نشان داد ؛
بازار فولاد به پيشواز ماه رمضان رفت
خبرگزاري تخصصي معدن- نمودار قيمت محصولات فولادي و معاملات انجام شده در هفته گذشته بازار فولاد نشان ميدهد که اين بازار به پيشواز ماه مبارک رمضان رفته است، بهطوريکه تقاضا براي خريد محصولات فولادي مطابق سنوات گذشته افت کرده و نرخ انواع محصولات فولادي در بازار آزاد به کف رسيده است.
خبرگزاري تخصصي معدن- نمودار قيمت محصولات فولادي و معاملات انجام شده در هفته گذشته بازار فولاد نشان ميدهد که اين بازار به پيشواز ماه مبارک رمضان رفته است، بهطوريکه تقاضا براي خريد محصولات فولادي مطابق سنوات گذشته افت کرده و نرخ انواع محصولات فولادي در بازار آزاد به کف رسيده است.
به گزارش معدن نيوز ؛ هفته گذشته بازار مقاطع با رکود همراه بود و قيمتها روند نزولي داشت. اين روند نه تنها در مورد ميلگرد که هر روز افت قيمت داشت، بلکه در مورد تيرآهن، نبشي و ناوداني هم محسوس بود. علت اين روند کاهش تقاضاست که به نظر ميرسد همچنان ادامه داشته باشد، البته با وجود افت قيمتها در بازار، قيمتهاي فروشندگان در بورس تغيير نکرد، چون قيمت تمامشده آنها پايين نيامده است.
اين روزها قيمت بيلت کيلويي760 تومان است، به اين ترتيب قيمت ميلگرد نبايد کمتر از 840 تومان به ازاي هر کيلوگرم در بورس معامله شود، اما بازار مصرف ميلگرد در شرايط کنوني متوقف شده و ماه رمضان هم در پيش است. از طرف ديگر ميلگرد وارداتي به قيمت 800 تومان در بندرامام باعث شده است تا خريداران استقبال چنداني از توليدات داخل نداشته باشند.
همچنين آخر هفته گذشته خبر عرضه سبد ميلگرد و تيرآهن سايز 18 به بالا و به قيمت 11هزار و 827 ريال از طرف ذوبآهن در معاملات امروز (يکشنبه) بورس باعث تعجب فعالان بازار شد، چراکه بازار بيرمق تمايلي به افزايش قيمت ندارد، البته به اعتقاد برخي از فعالان بازار شايد اين به معناي حرکت افزايش قيمت در بورس باشد، اما معلوم نيست که اين سياست در شرايط فعلي قابل اجراست و به نتيجه خواهد رسيد يا اينکه نبود تقاضا مانع افزايش قيمتها ميشود. به هر حال براي مشخص شدن همه چيز بايد در انتظار معاملات امروز رينگ صنعتي ماند و ديد که آيا خريداران که هفته گذشته در بازار حضور نداشتند، محصولات ذوبآهن را خريداري ميکنند يا خير.
بازار آرام بيلت
بيلت هم مانند مقاطع هفته آرامي را پشتسر گذاشت. رکود بازار مقاطع باعث کاهش تقاضاي بيلت شده است، اما افزايش قيمت اين محصول در خارج از ايران همراه با محدوديت عرضه آن از طرف فروشندگان خارجي، باعث شده است که فروشندگان بيلت تمايلي به تخفيف نداشته باشند.
عرضه بيلتهاي توليدشده در ايران هم آرام آرام جاي خود را در بازار باز ميکند. هفته گذشته قيمت بيلت سايز 150ميليمتر در انزلي با نوسان محدودي به قيمت 760تومان به ازاي هر کيلوگرم ثابت ماند. بيلت داخلي هم بين 745 تا 755 تومان سايز 120 ميليمتر معامله شد و قيمت بيلت وارداتي 685 تا 695 دلار تحويل انزلي بود، ولي ميزان عرضه بخصوص از طرف روسيه محدود است.
افت 20 توماني نرخ ورق
قيمت انواع ورق در هفته گذشته نزولي بود. ورق گرم ضخامت 2 ميليمتر رول در بندر انزلي اول هفته را با 915 تا 920 تومان شروع کرد ولي از سهشنبه به بعد افت کرد و به 900 تا 905 تومان رسيد. بهغير از ورق سايز 25 ميليمتر که عرضه آن محدود است، ساير ضخامتها در بازار موجود است و به خريداران پيشنهاد ميشود، ولي فروشندگان هر روز رغبت کمتري به فروش کالاي خود نشان ميدهند، چراکه امکان جايگزين کردن کالا برايشان هر روز سختتر ميشود.
قيمت ورق به کف خود رسيده و موجودي آن هم تا پايان تابستان به حداقل خود خواهد رسيد. ورق گرم براي تجار سودآور است، ولي اين روزها عرضه اين محصول محدود و تنها براي خريداران خاص قابل دسترسي است. ورق سرد هم با همين شرايط عرضه ميشود، ولي به علت پايين بودن قيمت بازار، براي تجار سودي به همراه ندارد، به همين دليل ورق سرد در تناژهاي محدود معامله ميشود؛ به گفته فعالان بازار با در پيش بودن ماه رمضان بازار ورق سرد راکدتر خواهد شد. ورق گالوانيزه همچنان با محدوديت عرضه روبهروست و به همين دليل قيمت آن ثابت مانده است.
در حال حاضر ورق سرد وارداتي 750 دلار، ورق گرم ضخامت 2 ميليمتر 735 دلار، ورق گرم تخت 800 تا 830 دلار و ورق گالوانيزه 950 تا 980 دلار تحويل بنادر شمالي پيشنهاد ميشود.
قيمت تمامشده بيشتر اين محصولات بالاتر از قيمتهاي فروش در بازار ايران است، به همين دليل واردات بسيار محدود است و اکثر تجار انتظار دارند پس از ماه مبارک رمضان قيمتها بالا برود.
بهطور کلي بيشتر فعالان و کارشناسان بازار بر کاهش تقاضاي خريد در ماه رمضان اتفاق نظر دارند، اما آنها از بهبود معاملات در اواخر شهريورماه خبر ميدهند.