امضاي يادداشت تفاهم همكاري اكتشاف و استخراج معدني ميان ايران و نيجر

امضاي يادداشت تفاهم همكاري اكتشاف و استخراج معدني ميان ايران و نيجر

معدن نيوز- وزير صنايع و معادن جمهوري اسلامي ايران و وزير توسعه كشاورزي و كفيل وزارت معادن و انرژي جمهوري نيجر، در مراسم امضاي يادداشت تفاهم همكاري معدني، بر توسعه و تعميق مناسبات دوكشور در زمينه هاي مختلف حوزه اكتشاف و استخراج ذخاير معدني تاكيد كردند.

معدن نيوز- وزير صنايع و معادن جمهوري اسلامي ايران و وزير توسعه كشاورزي و كفيل وزارت معادن و انرژي جمهوري نيجر، در مراسم امضاي يادداشت تفاهم همكاري معدني، بر توسعه و تعميق مناسبات دوكشور در زمينه هاي مختلف حوزه اكتشاف و استخراج ذخاير معدني تاكيد كردند.
به گزارش معدن نيوز به نقل از روابط عمومي وزارت صنايع و معادن مهندس”علي‌اكبر محرابيان” چهارشنبه شب در ديدار با ماهامان موسي، وزير توسعه كشاورزي و كفيل وزارت معادن و انرژي جمهوري نيجر و هاليدو بادجي، وزير صنعت و تجارت اين كشور، با اشاره به اهميت كشور نيجر در ميان كشورهاي آفريقايي گفت: سياست اصولي جمهوري اسلامي ايرن توسعه بيشتر روابط با كشورهاي آفريقايي به ويژه كشورهاي مسلمان اين قاره است.
وي با بيان اينكه كشور نيجر از جهات مختلف مورد توجه ايران است، افزود:‌ جمهوري اسلامي ايران از توسعه همه‌ جانبه روابط با اين كشور استقبال مي كند.
محرابيان با اشاره به يادداشت تفاهم امضا شده بين دو كشور خاطرنشان كرد: با توجه به وجود ذخاير معدني غني و گسترده در كشور نيجر، ‌امضاي اين سند، توسعه روابط فيمابين در حوزه اكتشاف و استخراج ذخاير معدني را گسترش مي‌دهد.
وزير صنايع و معادن در ادامه، ايران را داراي سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني با تكنولوژيهاي پيشرفته و آخرين فناوري هاي دنيا دانست و تاكيد كرد: با استفاده از اين فناوري ها و كارشناسان خبره در اين سازمان،‌ همكاري هاي وسيعي با كشورهاي دوست به ويژه مسلمان داشته و داريم.
محرابيان با اعلام اينكه با امضاي اين يادداشت تفاهم، سه گام اساسي در حوزه معدن، در كشور نيجر برداشته خواهد شد،‌ افزود: با امضاي اين سند، امر اكتشافات مواد معدني در نيجر، تاسيس و تجهيز مركز علوم زمين در اين كشور و آموزش كارشناسان نيجر در حوزه اكتشاف و استخراج مواد معدني محقق مي‌شود.
محرابيان تصريح كرد: ايران در حوزه اكتشافات و زمين شناسي، نه تنها در سطح خاورميانه، بلكه در سطح جهان داراي رتبه ممتازي است و هم اكنون در دهها كشور در امر اكتشاف معدني، كمك به استخراج و آموزش كارشناسان زمين شناسي فعال است.
به گفته محرابيان، هم اكنون در ايران، فناوري كاملا بومي در زمينه اكتشاف و استخراج معدن ايجاد شده و با استفاده از پيشرفته ترين امكانات،‌ اساتيد زبده و آموزش كارشناسان خبره در اين حوزه، از همه پتانسيلهاي موجود استفاده مي شود.
بنا بر اين گزارش، ماهامان موسي، وزير توسعه كشاورزي و كفيل وزارت معادن و انرژي جمهوري نيجر نيز در اين مراسم، با اشاره به وجود فناوري هاي پيشرفته در ايران به ويژه در حوزه اكتشاف و استخراج معادن، افزايش همكاريها با جمهوري اسلامي ايران را در اين زمينه خواستار شد.
ماهامان موسي گفت: هم‌اكنون در راستاي سياستهاي توسعه اي رئيس جمهوري نيجر، موقعيت مناسبي ايجاد شده تا در راه توسعه كشور گامهايي برداريم و براي مشاركت و انجام پروژه ها در نيجر، از همكاريهاي ايران بهره مند شويم.
وي با اشاره به وجود ظرفيت هاي بسيار براي همكاري هاي ميان دوكشور به ويژه در بخش معادن خاطرنشان كرد:  با كارشناسي و مهارت و فناوري هاي پيشرفته موجود در ايران، در اين راستا همكاري هاي مورد توجهي خواهيم داشت و گسترش و تداوم همكاري ها با جمهوري اسلامي ايران از مهمترين برنامه هاي نيجر است.
ماهامان موسي همچنين بر لزوم برگزاري كميسيون مشترك همكاري بين دو كشور نيز تاكيد كرد.
“هاليدو بادجي”، وزير صنعت و تجارت جمهوري نيجر نيز در اين ديدار تاكيد كرد: علاوه بر معدن،‌ خواستار توسعه روابط با ايران، در بخش هاي كشاورزي و آموزش و پرورش نيز هستيم و به همين منظور، در اين سفر با وزراي كشاورزي و آموزش و پرورش ايران نيز ديدارها و مذاكرات جداگانه اي صورت داده ايم.
گفتني است؛ براساس اين يادداشت تفاهم،‌ ايران آمادگي خود را براي اجراي پروژه هاي علوم زمين همراه با آموزش كارشناسان وزارت معادن و مركز پژوهشهاي زمين شناسي و معدني ، ازجمله زمين شناسي و محيط زيست، اكتشاف مواد معدني،‌ مطالعات مشترك كانه آرايي و فراوري مواد معدني، ايجاد مراكز فناوريهاي نوين ژئومتيكس و فناوري اطلاعات، تاسيس پايگاه ملي داده‌هاي علوم زمين و ايجاد يا گسترش آزمايشگاههاي آناليز مواد معدني در نيجر اعلام مي‌كند.