در چهارمين اجلاس كميسيون مشترك ايران و نيجريه مطرح شد

افزايش صادرات خدمات فني و مهندسي به نيجريه /ارتقا همكاري هاي منطقه اي تهران و ابوجا

افزايش صادرات خدمات فني و مهندسي به نيجريه /ارتقا همكاري هاي منطقه اي تهران و ابوجا

خبرگزاري تخصصي معدن -برگزاري چهارمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي ايران و نيجريه ، فرصت مناسبي بود تا زمينه هاي همكاري بيشتر تهران و ابوجا و حضور فعال تر مهندسان ايراني در حوزه هاي، صنعت امور زيربنايي نيجريه فراهم شود .

خبرگزاري تخصصي معدن -برگزاري چهارمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي ايران و نيجريه ، فرصت مناسبي بود تا زمينه هاي همكاري بيشتر تهران و ابوجا و حضور فعال تر مهندسان ايراني در حوزه هاي، صنعت امور زيربنايي نيجريه فراهم شود .
به گزارش معدن نيوز  چهارمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري هاي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و نيجريه، عصر  (يكشنبه) با حضور وزيران صنعت ،معدن و تجارت و امور خارجه دو كشور درمحل هتل اسپيناس آغاز به كار كرد .
اين اجلاس به مدت دو روز ادامه دارد .
 وزيرصنعت ، معدن و تجارت كشورمان در اين اجلاس با بيان اينكه روابط سياسي دو كشور در حد بسيار خوبي است ، افزود: رهبران سياسي ايران و نيجريه علاقه مند به توسعه روابط در چارچوب روابط سياسي هستند .
دكتر ” مهدي غضنفري ” ادامه داد : جمهوري اسلامي ايران در روابط خارجي خود همواره بر عدالت و آزادي تاكيد كرده و در اين استراتزي توسعه روابط با كشورهاي آفريقايي درجايگاه خاصي قرار دارد كه توسعه روابط با نيجريه نيزاز اهميت خاصي برخوردار است .
وي عضويت دو كشور در گروه دي – هشت و ، OIC را مورد توجه قرارد اد و گفت: مي توان همكاري هاي منطقه اي خوبي را دراين خصوص داشت .
غضنفري با اشاره به حضور فعال ايران در بسياري از كشورهاي جهان در حوزه خدمات فني ومهندسي از آمادگي كشورمان براي سرمايه گذاري مشترك در طرح هاي توسعه اي ، زيرساختي، اجراي پروژه هاي صنعتي ، معدني ، فني ، نفت وگاز و نيرو  خبرداد .
وزير صنعت ، معدن وتجارت با بيان اين جمله كه مبادلات 200 ميليارد دلاري با بيش از 160 ايران در سال گذشته نشان از بي اثر بودن تحريم ها داشته ، گفت : برخي كشورهاي غربي كه فرصت بازار ايران را از دست داده اند به ديگران نيز توصيه مي كنند كه وارد اين بازار نشوند اما ما پيشنهاد مي كنيم كه فرصت بازار ايران را از دست ندهيد.
اجراي اصل 44 قانون اساسي و خصوصي سازي در كشور و اجراي قانون هدفمندي يارانه ها از جمله موضوعاتي بود كه وزير صنعت ، معدن و تجارت دراين اجلاس به تشريح آن پرداخت .
خانم ” ويولا اونووليري ” وزير امور خارجه نيجريه دراين اجلاس با ابراز تمايل به سرمايه گذاري ايران در اين كشور ابراز اميدواري كرد تا اين اجلاس منجر به توافقات خوبي در حوزه توسعه روابط شود .
جمهوري فدراتيو نيجريه با 923 هزار كيلومتر مربع و بيش از 155 ميليون نفر جمعيت در غرب آفريقا قراردارد .درآمد سرانه نيجريه 2 هزار و 500 دلار ، نرخ بيكاري  10 درصد و تورم آن 13.9 درصد است ،
حجم تجارت نيجريه با جهان 131 ميليارد دلار است و چين، هلند، آمريكا، جمهوري كره، انگلستان، فرانسه، برزيل، آلمان، ايتاليا و هند مهمترين شركاي تجاري اين كشور را در برمي گيرند.
مقام نيجريه اي در ادامه اين اجلاس با بيان اينكه دوكشور توانمندي هاي بالايي درتوسعه روابط اقتصادي دارند،گفت: كشاورزي از عمده ترين حوزه هاي فعاليت مردم اين كشور را دربر مي گيرد وجمهوري اسلامي ايران مي تواند در كشت و صنعت و صنايع تبديلي سرمايه گذاري داشته باشد .
* نيجريه مركز توزيع كالاي ايران به نقاط ديگر آفريقا
وي با اشاره به اينكه نيجريه مراحل نخست هدفمندي يارانه ها است از مسئولان كشورمان خواست تا زمينه آگاهي و آشنايي بيشتر كارشناسان هيات همراه خود را با اجراي فاز نخست آن در ايران را فراهم كنند .
وزير امور خارجه نيجريه از جمهوري اسلامي ايران به عنوان يك كشورعمده توليد كننده صنعت نفت نام برد وتمايل كشورش را درباره اطلاع از چگونگي اجراي موفق قانون هدفمندي يارانه ها در ايران اعلام كرد .
از نظر خانم اونووليري ، نقشه جغرافيايي نيجريه به نحوي است كه ارتباط ايران با اين كشور فقط  به ابوجا ختم نمي شود بلكه جمهوري اسلامي ايران مي تواند از نيجريه به عنوان مركز توزيع كالاي خود نگاه كند .
هم اكنون نشست هاي مسئولان دو كشور در سطح كارشناسي درحال برگزاري است و مراسم اختتاميه دوشنبه بعداز ظهر برگزار مي شود