در ديدار اعضاي هيات مديره انجمن قطعه سازان با مدير عامل مگاموتور تاکيد شد؛

اراده قطعه سازان و خودرو سازان براي قطع وابستگي و استقلال صنعتي

اراده قطعه سازان و خودرو سازان براي قطع وابستگي و استقلال صنعتي

خبرگزاري تخصصي معدن- اعضاي هيات مديره انجمن قطعه سازان عصر روز يکشنبه 18 ارديبهشت ماه با حضور در شرکت مگاموتور با مدير عامل و مديران ارشد اين شرکت ديدار و گفتگو کردند.

خبرگزاري تخصصي معدن- اعضاي هيات مديره انجمن قطعه سازان عصر روز يکشنبه 18 ارديبهشت ماه با حضور در شرکت مگاموتور با مدير عامل و مديران ارشد اين شرکت ديدار و گفتگو کردند.
به گزارش معدن نيوز در اين ديدار زمينه ها و ظرفيت هاي قطعه سازان، نيازهاي مگاموتور وشيوه ها و راهکارهاي تعامل و ارتباط بهتر بين قطعه سازان وخودرو سازان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
 
اراده قطعه سازان و خودرو سازان براي قطع وابستگي و استقلال صنعتي

اعضاي هيات مديره انجمن قطعه سازان خودروايران عصر روز يکشنبه 18 ارديبهشت ماه با حضور در شرکت مگاموتور با مدير عامل و مديران ارشد اين شرکت ديدار و گفتگو کردند.
در اين ديدار زمينه ها و ظرفيت هاي قطعه سازان، نيازهاي مگاموتور وشيوه ها و راهکارهاي تعامل و ارتباط بهتر بين قطعه سازان وخودرو سازان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
مهندس محمد رضا روشني مقدم مدير عامل مگاموتور در اين نشست با اشاره به زمينه هاي مساعد در کشور براي حرکت سريع به سمت داخلي سازي قطعات وارداتي خودرو هاي توليدي در کشور و ضرورت سرمايه گذاري قطعه سازان در اين حوزه ها گفت:
ما از واردات قطعات بسيار متحمل هزينه مي شويم وهزينه هاي بسياري صرف مي کنيم مثلا در واردات پلوس 75 تا 80 ميليون يورو در سال ارز از کشور خارج مي شود. من در چين کارخانه هايي ديدم که با 3 شيفت کاري تنها400 هزار قطعه توليد دارند در حالي که توليد ونياز ما خيلي بيش از اين است که اين نشان دهنده استعداد هاي بالقوه ما است. ما امکانات توليد وتوانمندي هاي زيادي داريم. در مورد ABS تاکنون کاري نکرده ايم و آنچه هست نيز از خارج از کشور وارد مي شود و حتي مدولاتور، سنسور و EMS نيز از خارج کشور وارد مي شوند.
مهندس روشني مقدم با تاکيد بر اينکه همواره در کشور شرايط تحريم و محدوديتهاي قدرت هاي جهاني، فرصت خلاقيت و خودکفايي براي ما ايجاد کرده گفت: ما اکنون بالاي 200 ميليون يورو سيستم ABS وارد مي کنيم که مبلغ کلاني است. در واردات قطعات استاندارد مانند بلبرينگ با اعداد نجومي مواجه هستيم زيرا مصارف زيادي دارند. متاسفانه ما شرکتي در تبريز داشتيم که بلبرينگ سازي تحت ليسانس انجام مي داد اما عملا از رده خارج شد درحالي که خط مونتاژي با حدود 400 هزار يورو هزينه در آن وجود دارد که  ارزشمند است و خيلي راحت مي توان آن را راه اندازي کرد.
وي افزود: در زمينه گيربکس، 50 درصد ماشين کاري دنده ها را از خارج از کشور وارد مي کنيم و اين درد بزرگي است. يعني آهن ماشين کاري شده از آنطرف دنيا حمل و وارد مي شود. بطور متوسط يک ست دنده ماشين کاري شده پرايد به استثناي ماهک، پوسته و مکانيزم تعويض دنده، حدود 60 يورو براي ما هزينه دارد که اگر 300 هزار عدد وارد کنيم، با توجه به اينکه نيمي از نياز ما را دربر مي گيرد ببينيد چه هزينه اي است. پول يکسال ورود دنده براي ما حدود 40 ميليارد تومان است در حالي با جلوگيري از ورود در يکسال و صرف آن هزينه براي ساخت داخل کردن آن، مي توان اين محصول را در داخل تامين کرد.
مدير عامل مگاموتور در ادامه گفت: تعداد ديگري از قطعات وارداتي کشور ما، سيستم هاي CNG است مثل رگلاتورو انواع شيرهاي برقي ، اينها نيز رقم خريد آنها ارقام درشتي است و نياز کل سال ما بالاي 50 ميليون يورو است که بيشتر هم از کشور ايتاليا وارد مي شود درحالي که مي توان با جلوگيري از ورود هرکدام از آنها و توليد داخل کردن آنها از خروج ارز از کشور جلوگيري کرد و کارخانه هاي متعددي در کشور ايجاد کرد.
وي افزود: ما به عنوان تامين کننده قواي محرکه سايپا حاضريم بخشي از تامين اين نيازها را بر عهده بگيريم و اگر جايي قطعه سازي نتواند به تنهايي از عهده سرمايه گذاري آن برآيد، حاضر به همکاري هستيم.
مهندس روشني مقدم تاکيد کرد: مگاموتور بطور جدي قصد دارد  پروژ ه هاي داخلي سازي ECU و سيستم مديريت موتور شامل انژکتور و سنسورها را اجرايي کند و گام هاي اوليه نيز در اين زمينه ها برداشته شده است.
وي افزود: در زمينه داخلي سازي ABS و رگلاتور پتانسيل پرداختن به آن را داريم و حاضريم در اين زمينه مشارکت داشته باشيم. بايد بطور دقيق روي اينها کار شود و عمق ساخت داخل بيشتر شود نبايد قطعات کليدي از خارج از کشور وارد شود.
مديرعامل مگاموتور با تاکيد بر ضرورت اعتماد سازي و ايجاد فضاي شفاف در روابط قطعه سازان و خودرو سازان گفت: اگر صنعت قطعه سازي به طور جدي به مقوله تحقيق و توسعه اهميت داده ، به  دانش فني برسد و عمق اين دانش فني را افزايش دهد، خودروساز نسبت به او وفادار است زيرا به کيفيت محصول و دانش قطعه ساز اعتماد پيدا مي کند.
وي افزود:  قطعه ساز و خودروساز دريک قايق هستند ومنفعت و زيانشان يکي است اما بايد در نظر داشت که اين دو به يکديگر تکيه داده اند.
مهندس روشني مقدم تاکيد کرد: تا زماني که صنعت قطعه سازي محدود و کوچک باقي بماند، دغدغه ها و انديشه هايش نيز کوچک برنامه هايش محدود خواهد بود بنابراين بايد ساختارها اصلاح شوند تا بين هر دو طرف اعتماد ايجاد شود.

تشکيل کميته استقلال صنعتي در ميان خودرو سازان

مهندس نجفي منش عضو هيات مديره و دبير انجمن قطعه سازان با اشاره به طرح استقلال صنعتي در وزارت صنايع گفت: بايد کميته اي تشکيل و از همه دست اندرکاران دعوت شود تا با کمک هم اقدام موثر در جهت داخلي سازي برخي از قطعات مورد نياز انجام شود.
وي افزود: با توجه به وضع کنوني و درنظر گرفتن تحريم ها و فشارهايي که بر کشور مي رود، بايد از استعداد هاي بالقوه مراکز علمي و دانشگاهي استفاده کرد.
وي افزود: بايد اين کار را به عنوان يک وظيفه دانست و اکنون وقت آن است
مهندس بحرينيان ، عضو هيات مديره انجمن قطعه سازان نيز گفت: جنگ با وجود تمام مسائل نفرت آوري که براي هر کشور دارد، فوايدي هم به همراه خود مي آورد و مزايايي هم ايجاد مي کند. کشور ما در مواجهه با جنگ، شرايط مناسبي يافت. در ايده استراتژيک غرب، قرار بود ما تا هميشه وابسته بمانيم و هيچ ناحيه اي را به عنوان توليد ما در نظر نگرفته بودند. من معتقدم پايدارترين سرمايه هاي ما در همان دهه جنگ به دست آمد و اعتماد به نفس در ما در همان موقع ايجاد شد.
وي افزود: تفکر حاکم بر مديريت مگاموتور و مديران ارشد سايپا تفکر استراتژيک است و ما با تمام توان، پشت عملي شدن اين قضيه مي ايستيم. راه نجات مملکت ما توليد و نوآوري است بنابراين پشت اين پيشنهاد شما خواهيم ايستاد و هرچه توان داشته باشيم به کار خواهيم گرفت.
مهندس شهرياري عضو ديگر هيات مديره انجمن قطعه سازان خودرو نيز در اين نشست گفت: نگاه جديدي که در گروه خودروسازي سايپا ايجاد شده، بدون سرمايه گذاري مقدور نيست. قطعه سازان در وضعيت کنوني در بحران به سر مي برند و دچار کمبود نقدينگي هستند. اگر بخواهيم به اهداف مطرح شده برسيم، بحث آورده ها مطرح است. ما هرچه داشتيم براي واحدهاي توليديمان خرج کرده ايم و مابقي در وثيقه بانک است. بنابراين بايد قراردادهاي بلندمدت تدوين شود.
همچنين مهندس رزم خواه عضو هيات مديره انجمن قطعه سازان نيز گفت: در صنعت خودرو در ايران مي توان سه موج را بررسي کرد که اولي موج مونتاژ است، دومي تيراژ ساخت داخل و اکنون در آستانه موج سوم هستيم که اگر موفق شويم، ناممان در تاريخ ثبت مي شود. اين موج، موج نوآوري و ابتکار و اتکاي به خود است يعني طراحي داخلي و جهاني شدن.
وي افزود: هر طرح توسعه اي يک برنامه واضح و جامع مي خواهد. براي تحقق آنچه در رابطه با آن مي انديشيم، يکسري اقدامات اوليه لازم است که اقدامات اصلاحي است و بايد قطعه سازان را از اين شرايط بيرون آورد که اين اراده قطعه ساز و خودروساز را مي طلبد.