سایر

برنامه وزارت صمت برای احداث ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه

برنامه وزارت صمت برای احداث ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه
پایگاه خبری معدن نیوز -وزیر صنعت، معدن و تجارت، چالش اصلی دولت در سال آینده را تامین گاز واحدهای صنعتی عنوان کرد و از توافق با وزارت نیرو برای ساخت ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه برای واحدهای تولیدی خبر داد.
  بزرگنمايي:

به گزارش معدن نیوز -وزیر صنعت، معدن و تجارت، چالش اصلی دولت در سال آینده را تامین گاز واحدهای صنعتی عنوان کرد و از توافق با وزارت نیرو برای ساخت ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه برای واحدهای تولیدی خبر داد.

سیدرضا فاطمی امین پس از نشست مشترک با کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به موضوع واردات ۴ هزار ماشین سنگین راهداری اشاره کرد و گفت: تولید ماشین آلات حوزه راهسازی و معادن و همچنین واردات این خودروها۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. بخشی از نیاز ماشین آلات سنگین را از ظرفیت تولید داخلی استفاده کردیم به نحوی که تولیدات داخلی به میزان دو برابر افزایش پیدا کرد و سپس برای جبران کسری واردات صورت گرفت. اگر معادن به دلیل کمبود ماشین آلات کاهش تولید داشته باشند ضربه به تولید است؛ از این رو تامین ماشین آلات را به طور متوازن با اولویت استفاده از تولید داخل پیش رفتیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به وضعیت تامین گاز و برق واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: سال‌هاست مشکل قطعی برق و گاز در واحدهای تولیدی وجود دارد چرا که سرمایه گذاری در دهه گذشته برای توسعه شبکه برق و گاز صورت نگرفته است. در موضوع برق با وزارت نیرو برای ساخت ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه توافق کردیم و هم اکنون نیز برخی از واحدهای صنعتی نیروگاه در حال احداث دارند که اولین آن ۵۰۰ مگاوات در سمنان راه اندازی شده است. همچنین یکی دیگر از نیروگاه‌ها نیز برای فولاد مبارکه بوده که راه اندازی می‌شود.

فاطمی امین تاکید کرد: در حوزه برق به این نتیجه رسیدیم که نمی‌توانیم منتظر توسعه صنعت برق در بخش‌های خارج از صنعت بمانیم، لذا این کار را آغاز کردیم تا طی یک برنامه سه ساله بتوانیم از تامین برق واحدهای تولیدی اطمینان داشته باشیم و تولید کمترین آسیب را ببیند. البته بخش دیگر را باید کاهش مصرف دنبال کنیم.

وی اضافه کرد: در حوزه گاز نیز با وزارت نفت مذاکره کردیم تا در حوزه پالایشگاه و خط لوله‌های انتقال به لحاظ فنی و در حوزه صنعت و معدن و تجارت حداکثر توان خود را به کار بگیریم تا عقب افتادگی در حوزه گاز به سرعت جبران شود. البته در این میان تدابیری هم صورت می‌گیرد به عنوان نمونه در تابستان امسال صنعت ۴ درصد به نسبت مدت مشابه سال قبل برق بیشتری استفاده کرد و این امر با همکاری وزارتخانه‌ای صمت و نیرو با نظم خوبی انجام شد و قطعی‌های یکباره برق که به تولید خسارات وارد می‌کرد، از بین رفت.

عضو کابینه سیزدهم تاکید کرد: چالش اصلی ما در سال آینده گاز خواهد بود تا برق؛ که آن را هم با کار مشترک مرتفع می‌کنیم.

تاثیر قطعی برق و گاز واحدهای صنعتی در افزایش قیمت مصالح ساختمانی

محمدرضا رضائی کوچی در توضیح نشست مشترک اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت:  با توجه به اینکه در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دولت مجاز به واردات ۴ هزار خودروی سنگین راهسازی برای وزارت راه و شهرسازی شد، وزیر صمت این موضوع را در جلسه هیات وزیران مطرح کرده و مصوبه مربوطه نیز به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است. مسئولان سازمان راهداری نیز ثبت سفارش‌های خود را انجام دادند تا در شش ماه آینده حداقل ۴ هزار خودروی سنگین راهسازی در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای توزیع میان شهرستان ها قرار بگیرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس یازدهم ادامه داد: موضوع دیگری که در کمیسیون عمران مورد بررسی قرار گرفت، وضعیت قطع برق و گاز واحدهای بزرگ تولیدی بود. با توجه به قانون جهش تولید مسکن که دولت را به ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی مکلف کرده و بخشی از آن نیز به تولید مصالح ساختمانی نظیر سیمان و فولاد مرتبط می‌شود که به دلیل قطعی برق و گاز و تعطیلی کار واحدهای تولیدی قیمت تمام شده مصالح ساختمانی تحت تاثیر قرار می‌گیرد لذا وزیر صمت به عنوان متولی صنعت به دنبال راهکارهایی برای کمک به واحدهای تولید بوده تا قطعی برق و گاز  به کمترین میزان خود برسد.

رضائی کوچی ادامه داد: درحوزه تامین برق وزارت صمت با واحدهای بزرگ توافق کرده تا خودشان با کمک وزارت صمت و دریافت تسهیلات نیروگاه‌هایی تاسیس و برقشان را تامین و از شبکه سراسری جدا کنند.

وی اضافه کرد: در  بخش تامین گاز نیز مقدماتی فراهم شده تا با کمک وزارت صمت به وزارت نفت تولید گاز برای سال آینده افزایش پیدا کرده تا شاهد کاهش قطعی گاز برای واحدهای تولیدی باشیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: رویکرد فاطمی امین در وزارت صمت برای حمایت از واحدهای تولیدی برای کاهش قطعی برق و گاز در سال آینده کمک کننده خواهد بود و امیدواریم شاهد کاهش در سال آینده قطعی انرژی در واحدهای تولید باشیم که قطعاً در قیمت تمام  شده مصالح ساختمانی و تولید نیازهای کشور موثر است.


   shortlink:  
شرکت فولاد مبارکه
شرکت فولاد هرمزگان
علی بابا
فولاد خوزستان
شرکت فولاد غدیر نی ریز
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
شرکت گهرزمین
فولاد سنگان
آلومینای ایران جاجرم
شرکت صبافولاد