350 ميليارد تومان طرح مس آماده افتتاح

خبرگزاري تخصصي معدن- مدير عامل شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: پس از نفت بيشترين ميزان سرمايه گذاري در صنعت مس کشور انجام شده است.

خبرگزاري تخصصي معدن- مدير عامل شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: پس از نفت بيشترين ميزان سرمايه گذاري در صنعت مس کشور انجام شده است.
به گزارش معدن نيوز ؛ اردشير سعد محمدي در حاشيه سفر خبرنگاران به استان كرمان و بازديد از مس سرچشمه و شهر بابك درنشستي خبري با اشاره به اجراي 40 طرح ايجاد کارخانه‌هاي کنسانتره مس در کشور گفت: مناقصه‌‌هاي بين‌المللي اين طرح‌ها به ارزش 8 هزار ميليارد تومان طي 1.5 سال گذشته برگزار شده و هم اكنون 350 ميليارد تومان از اين طرح ها آماده افتتاح است.
وي با بيان اينكه هم اکنون سالانه افزون بر 36 ميليون تن ماده معدني در کشور استخراج و فراوري مي شود،‌ افزود: با اجراي 40 طرح ويژه براي تکميل حلقه هاي توليد کنسانتره و ذوب مس در بخش فرآوري ، ميزان استخراج مس در سال آينده به 70 ميليون تن خواهد رسيد.
مديرعامل شركت ملي مس با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران در زمان حاضر از نظر توليد مس کاتد در رتبه 22 جهان قرار دارد ، افزود: با اجراي طرح‌هاي پيش‌بيني شده تا پايان امسال به رتبه 7 جهان خواهيم رسيد.
سعد محمدي با بيان اينکه صادرات صنعت مس در سال گذشته يک ميليارد و 350 هزار دلار بوده ،‌گفت: هم اکنون ايران در اکتشافات مس در رتبه نهم جهان قرار دارد که امسال با انجام 150 هزار متر حفاري به رتبه هفتم ارتقا خواهد يافت.
وي ادامه داد: امسال صنعت مس براي حمايت از توليد داخلي بيش از 80 درصد محصولات خود را در داخل و كمتر از 20 درصد محصولات خود را صادر كرده است.
به گفته وي، در زمان حاضر ظرفيت کارخانه‌هاي کنسانتره مس 900 هزار تن است که با اجراي اين 40 پروژه به 2.5 ميليون تن خواهد رسيد.
مديرعامل شركت ملي صنايع مس ايران در مورد نحوه تأمين 8 ميليارد تومان منابع مالي براي اجراي طرح‌هاي صنعت مس نيز گفت: امسال هزار و 150 ميليارد تومان افزايش سرمايه داشتيم و سال آينده نيز 300 هزار تن ظرفيت در کارخانه‌هاي کنسانتره مس در کشور فعال مي‌شود که 700 ميليارد تومان گردش مالي سالانه ايجاد خواهد کرد.
وي همچنين از اجراي 6 طرح ذوب، اسيد و اکسيژن در استان‌هاي کرمان و آذربايجان شرقي خبر داد و گفت: 62 پيمانكار و 47 شركت مشاوره خصوصي در پروژه هاي مس فعاليت دارند.
اين مقام مسئول افزود: شهريور 91 نيز دو کارخانه کنسانتره مس با ظرفيت 300 هزار تن در مجتمع مس سرچشمه و مس سونگون آذربايجان شرقي افتتاح خواهد شد.

*توليد 700كيلوگرم طلا در صنعت مس

سعد‌محمدي با بيان اينكه لجن هاي باقيمانده از فرايند تبديل آند به كاتد در پالايشگاه مس سرچشمه حاوي طلا و نقره است،‌ افزود: از اين لجن ها پس از تصفيه سالانه 650 تا 700 كيلوگرم شمش طلا توليد مي شود.
وي افزود: شركت مس بر اساس طرح هاي جديد در نظر دارد سرمايه گذاري هايي را در بخش طلا و نقره كشور انجام دهد.
وي ادامه داد: در آينده نزديك شاهد اكتشاف طلا در برخي از مناطق كشور توسط شركت مس خواهيم بود.

*اکتشاف مس در 11 استان کشور

سعد محمدي با بيان اينكه عمليات اكتشاف مس هم اكنون در 11 استان كرمان،آذربايجان شرقي و غربي ، خراسان رضوي و جنوبي، اصفهان، قم، زنجان، اردبيل، سيستان و بلوچستان و يزد در حال انجام است ، افزود: درزمان حاضر 12 هزار كيلومتر مربع از سطح كشور براي شناسايي ذخاير جديد مس در حال پايش است.
وي با بيان اينكه در سال 89، 92 هزار متر حفاري اكتشافي انجام شد، افزود: حفاري اكتشافي  از ابتداي سال تاكنون از مرز 120 هزار متر عبور كرده و تا پايان امسال به 150 هزار متر و در سال آينده به 300 هزار متر مي رسد.
مديرعامل شركت مس مي گويد :‌اكتشاف هاي انجام شده در صنعت مس كشور فقط توسط شركت هاي ايراني انجام مي شود  و ايران در سال 89 با شناسايي 18 ميليون تن ذخاير خالص مس رتبه 9  جهان را در اختيار داشت كه با شناسايي 21 ميليون تن ذخيره خالص مس تا پايان امسال ايران در رتبه 7 جهان جاي خواهد گرفت.

* واردات 2 تراك 240 تني در آبان ماه

مدير عامل شرکت ملي مس با اشاره به برنامه‌ريزي انجام شده براي اجراي 110 ميليون تن عمليات باطله برداري توسط شرکت ملي مس طي سال جاري گفت: آبان ماه امسال براي اولين بار در کشور دو دستگاه تراک 240 تني وارد کشور شد كه در آينده نيز تراک‌هاي 360 تني به کشور وارد مي‌شود.
وي افزود: با ورود اين تراك ها به معادن مس كاهش هزينه و ترافيك معدني را شاهد خواهيم بود.

* يك کرسي انجمن بين‌المللي مس به ايران رسيد

سعد محمدي همچنين از ارائه لايحه‌اي براي حضور صنعت مس به عنوان يک نماينده ايران در يکي از کرسي‌هاي انجمن بين‌المللي مس خبر داد و گفت: اين لايحه از طريق وزارت صنعت، معدن و تجارت به هيات دولت ارائه شد و به تصويب مجلس رسيد.
وي ادامه داد: بر اين اساس ايران در انجمن بين المللي مس (ICSG) صاحب كرسي شد و اين موقعيت سبب ارتقا جايگاه تخصصي و مطالعاتي ايران مي شود.

*سرمايه گذاري در هيچ صنعتي به اندازه مس سود‌ده نيست

سعد محمدي در ادامه با بيان اينكه سرمايه گذاري در هيچ صنعتي به اندازه مس سود‌ده نيست افزود: تا سال 2015 ميلادي 88 پروژه مس با ظرفيت 5.7 ميليون تن در جهان اجرا خواهد شد، كه از اين رقم 4.3 ميليون تن به کشور چين اختصاص دارد كه از اين ميزان 1.7 ميليون تن آن مربوط به توليد مس از قراضه‌هاي مس است.
وي با بيان اينكه در دنيا ميزان مصرف متوسط مس به ازاي هر نفر 3 كيلوگرم و در مجموع 19 ميليون تن است افزود: از 19 ميليون تن مس توليد شده در جهان 15.5 ميليون تن حاصل از اسخراج ماده معدني است و 3 ميليون و 500 هزار تن از توليدات مس جهان نيز از ذوب قراضه حاصل مي شود.