گزارش مقدماتي زمين لرزه كنارك كرمان اعلام شد
خبرگزاري تخصصي معدن- كارشناسان گروه لرزه زمين ساخت و زلزله شناسي مديريت زمين شناسي مهندسي و مخاطرات سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور به بررسي مقدماتي زمينلرزه كنارك كرمان پرداختند.
خبرگزاري تخصصي معدن- كارشناسان گروه لرزه زمين ساخت و زلزله شناسي مديريت زمين شناسي مهندسي و مخاطرات سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور به بررسي مقدماتي زمينلرزه كنارك كرمان پرداختند.
به گزارش معدن نيوز ؛ ساعت 22:12 دقيقه شامگاه دوشنبه 29 آذر 1389 زمين لرزه اي با بزرگاي 5/6 در مقياس Mn شهرستان ريگان و آبادي هاي پيرامون آن را لرزاند.
بر اساس مطالعات انجام شده از سوي گروه لرزه زمين ساخت و زلزله شناسي مديريت زمين شناسي مهندسي و مخاطرات اين سازمان رومكان اين رخداد توسط مركز لرزه نگاري كشوري در 97 كيلومتري جنوب خاوري شهرستان بم و 17 كيلومتري جنوب خاوري شهرستان ريگان با ژرفاي 5 كيلومتر اعلام شد.
بر اساس گزارش روابطعمومي سازمان زمينشناسي و اكتشافاتمعدني كشور ؛ نزديك به پنج روز پس از رخداد زمين لرزه اصلي تعداد 76 پس لرزه با بزرگاي بيش از 5/2 از سوي مركز لرزه نگاري كشوري گزارش شده به طوري كه بزرگ ترين پس لرزه در ساعت 01:43 دقيقه بامداد 30 آذرماه با بزرگاي 0/5 رخداده است. از سوي ديگر، نزديك به 6 دقيقه پيش از رويداد اصلي زمين لرزه اي با بزرگاي 8/3 در 22 كيلومتري جنوب خاوري شهرستان ريگان گزارش شده است.
بررسي هاي ميداني انجام شده از سوي اكيپ اعزامي گروه لرزه زمين ساخت سازمان زمين شناسي اكتشافاتمعدني كشور، گوياي جنبايي يكي از شاخه هاي پايانه سامانه گسلي نه باختري است. پايانه گسلي ياد شده با راستاي 70درجه شمالي را ميتوان به بخش جنوب باختري گسل كهورك نسبت داد.
گفتني است؛ تمركز بيشينه ويراني ها در نزديكي آبادي چاه قنبر در 54 كيلومتري جنوب شهرستان ريگان ديده مي شود به طوري كه بيش از 90 درصد سازه هاي بنا شده از سنگ و در برخي موارد با سيماني از جنس خاك وگل ويران شده اند و از آنجايي كه در زمان رخداد زمين لرزه بيشتر اهالي در چادرهاي عشايري جاي داشته اند، شمار تلفات جاني برابر با 4 كشته است كه همگي در يكي از بناهاي سنگي به سر مي برده اند.
اين گزارش ميافزايد، آبادي كنارك با چهار خانوار در جنوب آبادي چاه قنبر متحمل ويراني بخشي از بناهاي سنگي و از بين رفتن بيش از 20 راس دام شده است. از سوي ديگر ويراني هايي به نسبت شديد در آباديهاي جبرآباد، بردستو، كاسكو، گورهاي، تك فرهاد و سيف الدين ديده ميشود. از جمله دلايل شمار اندك تلفات جاني ميتوان به جايگيري موقعيت رومكان زمينلرزه در گستره تنك جمعيتي از يك سو و نبود اهالي در زمان رخداد زمينلرزه داخل بناهاي سنگي از سوي ديگر اشاره كرد.
يادآور ميشود هم اكنون، بررسيهاي تكميلي به منظور شناسايي ويژگيهاي هندسي و كينماتيكي گسيختگيهاي زمينلرزه اي ياد شده در گروه لرزه زمين ساخت سازمان زمين شناسي اكتشافاتمعدني كشور در حال انجام است.