محرابيان:
وزارت صنايع و معادن آماده اجراي طرح هدفمند كردن يارانه هاست
خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع ومعادن گفت : صنعتگران كشور به ضرورت اين طرح پي برده اند و بخش صنعت ومعدن كشور آمادگي كاملي براي اجراي هدفمندي يارانهها دارد.
خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع ومعادن گفت : صنعتگران كشور به ضرورت اين طرح پي برده اند و بخش صنعت ومعدن كشور آمادگي كاملي براي اجراي هدفمندي يارانهها دارد.
به گزارش معدن نيوز ، «علي اكبر محرابيان» در پنجمين همايش سراسري مديران وزارت صنايع و معادن در جمع كثيري از معاونان، مديران، مسئولان شركتهاي تابعه و استاني به تشريح موضوعات مختلف بخش صنعتومعدن پرداخت.
وزير صنايع ومعادن تدوين سياستگذاريهاي لازم براي تامين منابع و تخصيص تسهيلات به بنگاههاي اقتصادي را به عنوان يكي از موضوعات مهم ذكر كرد و گفت: دراين خصوص برنامهريزيهاي مناسبي در نظر گرفته شده به طوريكه تسهيلات در دو غالب خط اعتباري انرژي و اصلاح خطوط در صورت داشتن شرايط احراز تخصيص خواهد يافت.
مهندس «محرابيان» گفت: تسهيلات تخصيصي در غالب اول، به صورت ما به تفاوت قيمت انرژي امروز و قيمت انرژي در زمان اجراي طرح به صورت قرض الحسنه مشخص و پرداخت مي شود و در غالب دوم نيز به ازاء هر كارگر، يك ميليون تومان و دو برابر هزينه ساليانه انرژي، تسهيلات به بنگاههاي كوچك و متوسط اختصاص خواهد يافت.
وي همچنين با اشاره به تسهيلاتي كه براي واحدهاي بزرگ در نظر گرفته شده است افزود: اين واحدها نيز مي توانند تا 80 درصد مبلغ پروژه هاي پيشنهادي خود را ارائه و در مقابل آن تسهيلات بانرخ يارانه اي و به شرط داشتن توجيه اقتصادي با ضريب بازگشت 20 درصد را دريافت نمايند.
وزير صنايع ومعادن در ادامه با اشاره به ضرورت اجراي طرح هدفمندسازي يارانهها وتحقق شعار وزارت صنايع و معادن مبني بر اينكه حتي يك واحد صنعتي هم در اجرائي اين طرح دچار زيان و آسيب نخواهد شد خاطرنشان كرد: براي تحقق اين امر بايد واحدها به خوبي شناسائي شده و در جرايان مسائل و مشكلات آنها قرار بگيريم.
وي با بيان اينكه، جلوگيري از افزايش قيمتها در اين طرح بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد افزود: شيب قيمتها در اجراي اين طرح ملايم خواهد بود.
مهندس« محرابيان» در اين بين مديريت تقاضا را يكي از اساسي ترين موضوعات اين طرح عنوان كرد و گفت : اين وظيفه مدير صنعتي است كه افزايش تقاضا را به نفع توليد داخل مديريت كنند.
وزير صنايع ومعادن همچنين كنترل قيمتها را واژه اي درون بنگاهي ذكر كرد و افزود: اين اقدام را طوري بايد مديريت كرد كه افزايش قيمت موجب كاهش تقاضا نشود.
مهندس محرابيان،دستيابي به مكانيزم اصلاح روشهاي توليد ، كاهش قيمت تمام شده و تصريح كيفي سازي محصولات و افزايش راندمان را حائز اهميت دانست و ابراز اميدواري كرد: با اجرا شدن اين طرح بتوانيم به توسعه هرچه بيشتر صنعت و معدن كشور دست يابيم .
مهندس محرابيان در ادامه سخنانش، سرمايه گذاري و توليد را يكي از مهمترين موضوعاتي بيان كرد كه مسئولان استاني بايد به آن توجه داشته باشند.
وي با اشاره به اين كه در حال حاضر روساي سازمانهاي صنايع و معادن استانها به مثابه وزير هر استان به حساب مي آيد افزود: از زماني كه اين طرح به اجرا در آمده است شاهد عملكرد خوبي در استانها بوديم بطوري كه رشد سرمايه گذاري و توليد در بيش از 20 استان كشور مشهود بوده است كه اين امر بايد در ديگر استانها نيز تقويت شود. وي با اشاره به اهميت اشراف مسئولان ومديران بر موضوعات مختلف صنعتي و معدني استان خود افزود: مديريت استاني از مواردي است كه در طول سالهاي اخير به آن توجه خوبي شده است به طوريكه دامنه واگذاري اختيارات و اعتمادسازي به مديران استاني به مراتب بيش از پيش شده است لذا در اين بين نقش مسئولان استاني نيز در حفظ و ارتقاء اين جايگاه موثر خواهد بود.
وزير صنايع ومعادن در ادامه اين گردهمايي، همچنين به موضوع داخلي سازي اشاره كرد وگفت: دراين خصوص كارگروهي تشكيل شده است كه مسئوليت شناسايي بخشهاي مختلف صنعت را با توجه به نياز كالا وتقاضا بر عهده دارد كه سازمان صنايع ومعادن استانها ميتوانند با ارتباط هرچه بيشتر با اين كارگروه به جذب سرمايه گذاري در استان خود كمك كنند.
وزير صنايع ومعادن در پايان صحبتهاي خود، همچنين به ضرورت مديريت ارتباطات و اطلاع رساني مناسب تاكيد كرد وگفت: وحدت مديريت، انسجام و دنبال كردن يك هدف، مهمترين موفقيت در اجراست كه در اين بين نقش اطلاعرساني دقيق بر كسي پوشيده نيست .