دبير انجمن نساجي در آستانه روز صنعت و معدن اعلام كرد :

هدفگذاري 15 درصدي صنعت نساجي از صادرات صنعتي در سال 90

هدفگذاري 15 درصدي صنعت نساجي از صادرات صنعتي در سال 90

خبرگزاري تخصصي معدن- دبيرانجمن صنايع نساجي كشوراعلام كرد : تلاش مي كنيم امسال صنعت نساجي 15 درصد سهم 5/14 ميليارد دلاري هدفگذاري شده براي بخش صنعت در زمينه صادرات را تحقق ببخشد.

خبرگزاري تخصصي معدن- دبيرانجمن صنايع نساجي كشوراعلام كرد : تلاش مي كنيم امسال صنعت نساجي 15 درصد سهم 5/14 ميليارد دلاري هدفگذاري شده براي بخش صنعت در زمينه صادرات را تحقق ببخشد.
به گزارش معدن نيوز ؛ ” عليرضا حائري” با بيان اينكه بيشترين درصد سرمايه گذاري بخش خصوصي در سالهاي اخير در بين صنايع كشور در صنعت نساجي اتفاق افتاده است ، افزود : اين قابليت براي صنعت نساجي وجود دارد كه با كمترين ميزان سرمايه گذاري بيشترين اشتغال را ايجاد كند ، اما با اين وجود اين صنعت همچنان مورد غفلت قرار مي گيرد.
به گفته وي ، صنعت نساجي به عنوان قديمي ترين تشكل كارفرمايي ايران با 51 سال سابقه كاروبيش از 300 هزار نفر شاغل ، در حدود 14 درصد اشتغال صنعتي در كشور را به خود اختصاص داده است. 
“حائري ” با اشاره به صادرات بيش از يك ميليارد دلاري صنعت نساجي و سهم 5 درصدي اين صنعت از صادرات غير نفتي ، سهم 5 درصدي از ارزش افزوده صنعت و سهم 10 درصدي ازصادرات صنعتي در سال گذشته ، آن را در مقايسه با صادرات 10 ميليارد دلاري ويتنام 20 ميليارد دلاري هند و25 ميليارد دلاري تركيه و 200 ميليارد دلاري چين ، داراي پتانسيل ها و ظرفيتهاي سرمايه گذاري و صادرات خواند.
دبيرانجمن صنايع نساجي كشورهمچنين تامين مواد اوليه به خصوص پنبه مورد نياز كارخانجات و محصولات پتروشيمي توليد داخل  ، ماده103قانون برنامه چهارم و برخي مشكلات مربوط به كيفيت برق دريافتي واحدهاي نساجي و قطعي برق صنايع را از جمله مشكلات اين حوزه برشمرد و افزود : حذف كله عوارض و مقررات دست و پا گير در خصوص تامين اين مواد مي تواند تا حدود زيادي مشكلات صنايع نساجي كشور را برطرف كند.
وي همچنين تامين نقدينگي مورد نياز صنايع نساجي  توسط سيستم بانكي را از ملزومات رشد اين صنعت خواند و اضافه كرد : اين در حالي است كه  بانكها براي بدهكاران بانكي وثايق جديد مي خواهند  و تقسيط  را نيز با سود امسال انجام مي دهند نه با بهره هاي قبل.
بر اساس اين گزارش همچنين “جمشيد بصيري” عضو انجمن صنايع نساجي نيز صنعت نساجي را صنعتي با توانمندي بسيار بالا ، قدرت ارزآوري زياد و توان بي نظير اشتغال زايي و قدرت چشم گير سود آوري توصيف كرد و گفت : به همين علت كشورهايي مثل كشورهاي آسياي جنوب شرقي و اروپايي و آمريكايي با همه پيشرفتهاي صنعتي ، از صنعت نساجي دست بر نداشته اند و روز به روز اين صنعت را توسعه مي دهند اما متاسفانه اين نقش در صنايع كشاورزي كشور ما نديده گرفته شده است.
” بصيري” افزود : براي هر يك شغلي كه در صنعت نساجي ايجاد كنيم به 11 هزار دلار نيازمنديم در حاليكه اين عدد در مقايسه با ساير صنايع بسيار كمتر است .
وي تصريح كرد : كشور ما در سالهاي قبل وبعد از انقلاب  تا دهه 60 يكي از بهترين صادر كنندگان كالاي نساجي به كشورهايي مثل  آلمان ، فرانسه ، انگليس، اتريش ،  سوئيس و كشورهاي اروپايي و آمريكايي و ژاپن بود اما برخي مسائل و مشكلات دروني و بيروني باعث رخوت در اين صنعت و عدم پيشرفت و موفقيت لازم شد.
اين فعال صنعتي افزود : در حاليكه ما طي سالهاي قبل با توليد 256هزارتن پنبه مواجه بوديم  اما الان وارد كننده پنبه به شمار مي رويم ، ضمن اينكه مدام گرفتار مسائلي هستيم كه تمام توليد كنندگان اين صنعت به ويژه ريسندگان پنبه اي را كه سرمايه گذاري عظيمي در اين زمينه انجام داده اند تحت تاثير قرار مي دهد.
” بصيري” همچنين صنعت نساجي ، فرش و لباس را داراي ارزش افزوده بسيار بالا توصيف و در عين حال گفت: اما با وجود قابليت سود آوري بالا و ارزش افزوده بسيار زياد ، نساجان و صنعتگران اين صنعت همچنان ناراضي و دست به گريبان مشكلات متعدد شده اند.