مي توانيم مرجع بسياري از فعاليتهاي تحقيقي و توسعه اي جهان شويم

خبرگزاري تخصصي معدن- رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران گفت : با اتخاذ رويكردهاي خاص مي توانيم در آينده اي نزديك مرجع بسياري از فعاليتهاي تحقيقي و توسعه اي در جهان بشويم.
خبرگزاري تخصصي معدن- رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران گفت : با اتخاذ رويكردهاي خاص مي توانيم در آينده اي نزديك مرجع بسياري از فعاليتهاي تحقيقي و توسعه اي در جهان بشويم.
به گزارش معدن نيوز ؛ سيد مجيد هدايت در نهمين همايش جايزه ملي بهره وري و تعالي سازماني با اشاره به سال جهاد اقتصادي افزود : امروز مراكز تحقيقاتي و مطالعاتي بايد رويكردهاي خاص را با توجه به شرايط ويژه كشور دنبال كنند و اثرات اين تفكر اثر ممتازي براي رسيدن به اهداف نظام دارد.
هدايت اضافه كرد : مقام معظم رهبري با تشريح مفهوم جهاد اقتصادي آن را در مبارزه مستمر اقتصادي معنا كرده اند و در شرايطي كه دنيا در ركود اقتصادي است كم هزينه ترين روش حركت به سمت بهره وري است.
وي تاكيد كرد: با تلاش مردم، صنعتگران و فعالان اقتصادي خواهيم توانست از اين شرايط خاص عبور كنيم و با مبارزه مستمر اقتصادي شاهد استفاده نسل هاي بعدي از منافع آن خواهيم بود.
معاون وزير صنعت، معدن وتجارت همچنين با تاكيد بر ايجاد يك مدل بومي رشد و توسعه در راه رسيدن به نقطه اي كه به عنوان مرجعيت تحقيقاتي شناخته شويم گفت: در سال گذشته دبيرخانه همايش حركت خوبي را براي تدوين مدل بومي در راه رسيدن به اهداف بزرگ كشور انجام داد.
رييس هيات عامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با بيان اينكه براساس اسناد بالادستي و برنامه پنجم توسعه يك سوم رشد اقتصادي در پايان برنامه مي بايد از طريق ارتقاء بهره وري حاصل شود تصريح كرد : در برنامه پنجم توسعه بايد به افزايش توليد ناخالص داخلي با نرخ رشد 8 درصد دست پيدا كنيم و بدين منظور تدوين برنامه جامع بهره وري كشور و فعاليت هاي برنامه ريزي، پايش و بهره وري كليه عوامل توليد بايد عملياتي شود.
هدايت در ادامه با تشريح مدل هاي ارزيابي شركت ها در اروپا، آمريكا و آسيا و با بيان اينكه مقام معظم رهبري نيز بر عدم كفايت الگوهاي غربي تاكيد كرده اند اين مدل ها براي توسعه، الگوهاي ناموفقي دانست اظهار كرد : در اين مدل ها هدف كسب سود و منفعت سازمان ها و بهبود مستمر كاركردهاي منتهي به بهرهوري (مادي) بوده است و شاخص هاي كرامت انساني در آن جايگاهي ندارد.
به گفته وي در تمامي اين روش ها، رهبري، برنامه ريزي استراتژيك، تمركز و اطلاعات، بازار، ارزيابي مديريت دانش، نتايج مسئوليت هاي اجتماعي، مديريت فرآيندها و پايداري نتايج، مدنظر بوده است.
هدايت اضافه كرد : در اين جايزه همان مسير مدل اروپايي EFQM را رفته ايم. اما شايسته است توسعه هرچه بيشتر شاخص هاي كرامت انساني و كمال جويي سازمان مورد توجه قرار گيرد.
رييس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران ادامه داد : در سياست هاي اقدامي نظام اداري از سوي مقام معظم رهبري به كليه دستگاهها 42 مفهوم كليدي تعالي سازماني وجود دارد. و به عنوان منشور و ميثاق ملي راهگشاي برنامه ريزي و ارزيابان مدل تعالي سازماني است.
به گفته هدايت سازمان هاي متعالي بايد ماموريت ها، اهداف و چشم انداز خود را بر مبناي مباني اعتقادي و فرهنگي ايراني اسلامي تعريف و تنظيم كنند و هويت ايراني و اسلامي خود را در شبكه ارتباطي داخلي و خارجي با همه ذينفعان حفظ كنند.