با راه اندازي پايگاه اطلاع رساني ايمني شيميايي ؛
مركز تجميع اطلاعات و معاهدات بين المللي مرتبط با ايمني شيميايي ايجاد شد
خبرگزاري تخصصي معدن- مدير كل دفتر صنايع غير فلزي وزارت صنعت ، معدن و تجارت، از آدرس جديد پايگاه اطلاع رساني ايمني شيميايي خبر داد .
خبرگزاري تخصصي معدن- مدير كل دفتر صنايع غير فلزي وزارت صنعت ، معدن و تجارت، از آدرس جديد پايگاه اطلاع رساني ايمني شيميايي خبر داد .
به گزارش معدن نيوز ؛ «مهدي صادقي نياركي با اشاره به ضرورت توجه به موضوع ايمني شيميايي افزود: بر اساس الزامات بين المللي، مقرر شده تا سال 2020 ميلادي يعني كمتر از يك دهه ، توليد و مصرف مواد شيميايي به گونه اي باشد كه خطرات براي سلامت انسان و محيط زيست را به حداقل برساند .
« صادقي نياركي« درادامه تصريح كرد : با توجه به اينكه اين پايگاه در نظر دارد مركز تجميع اطلاعات داخلي و معاهدات بين المللي مرتبط با ايمني شيميايي از جمله كنوانسيونهاي استكهلم در مورد آلاينده هاي آلي پايدار و روتردام در زمينه آئين اعلام رضايت قبلي براي واردات مواد شيميايي خطرناك باشد ، غناي محتوايي اين پايگاه مستلزم تعامل و همكاري توليد كنندگان و مصرف كنندگان مواد و محصولات شيميايي است.
وي همچنين ضمن دعوت از توليد كنندگان و مصرف كنندگان مواد شيميايي براي همكاري با دستگاههاي مسئول و نظارتي در انجام وظايف محوله در زمينه مديريت ايمني شيميايي ، از اين دستگاهها خواست با جامع نگري در بررسي ها وتوصيه هاي اوليه به توليدكنندگان ، از تحميل هزينه هاي بعدي به صنعت و كشور جلوگيري نمايند.
مدير كل دفتر صنايع غير فلزي وزارت صنعت، معدن وتجارت در ادامه سخنان خود با بيان اينكه اين رويكرد همراه با فرصتها و تهديداتي جديد براي صنايع شيميايي و صنايع وابسته خواهد بود تصريح كرد : با تحقق هدف فوق در سطح جهان ، تعدادي از مواد و كالاهاي كاربردي فعلي از چرخه توليد و مصرف حذف خواهند شد و صاحبان صنايع مربوطه بايد با اتخاذ تدابير مناسب و اقدام بهنگام ، ضمن هماهنگي با الزامات محيط زيستي و سلامت انسان ، در جهت حفظ منافع ملي و بنگاهي گام بردارند.
«صادقي نياركي» درادامه؛ اقدامات كنترلي جهاني در زمينه مديريت توليد و مصرف سموم شيميايي ، آزبست ، جيوه و ساير فلزات سنگين را نمونه هايي از برنامه مديريت بين المللي شيميايي برشمرد.
مدير كل دفتر صنايع غير فلزي وزارت صنايع و معادن همچنين خاطرنشان كرد: هشياري در سرمايه گذاري ها و انتقال فناوري ها حائز اهميت است و در مطالعات امكان سنجي بايد روند گذشته و چشم انداز آينده توليد و مصرف جهاني به تفكيك مناطق و لحاظ صنعتي و غير صنعتي بودن كشورهاي توليد كننده و مصرف كننده مد نظر باشند تا هزينه هاي جايگزيني ، تبديل و تغيير خطوط بر توليد كنندگان تحميل نگردد.
به گفته وي؛ سرمايه گذاران بايد به اين مهم توجه داشته باشند كه سهل الوصول بودن برخي از فناوري ها ممكن است نشانه ميرايي آنها به دلايل مختلف ازجمله جايگزيني تكنولوژي هاي جديد در كشورهاي صنعتي و وجود استانداردهاي جديد بين المللي باشد.
« اين مقام مسئول ادامه داد: ورود بسياري از محصولات و فرمولاسيون هاي جديد سازگار با محيط زيست در بازار هاي جهاني ضمن اينكه تهديدي براي محصولات متداول رقيب ايجاد كرده است، فرصتهاي جديدي را نيز براي سرمايه گذاري ها معرفي مي كند.
وي گفت: بخش صنعت و معدن كشور نيز در اين راستا بايد ، ضمن آگاهي از فهرست مواد شيميايي تحت كنترل و روند توليد و مصرف جهاني مواد و محصولات شيميايي و كسب آمادگي لازم برا ي رويارويي با پيامدهاي اجتناب ناپذير اين رويكرد، با اتخاذ تدابير مناسب و بهره گيري از شيوه هاي مطلوب ، با گام برداشتن در مسير حفظ سلامت انسان و محيط زيست ، منافع بنگاهي خود را نيزحفظ كرده و جايگاه خود را در بازارهاي داخلي ، منطقه اي و فرا منطقه اي تبيين كند.
« صادقي نياركي»، مديريت جهاني ايمني شيميايي را منشاء ايجاد فرصتهاي جديد مطالعاتي و صنعتي دانست وافزود: بايد دراين خصوص مراكز تحقيقاتي ، سرمايه گذاران صنعتي ، مديران و صاحبان صنعت با شناسايي اين فرصتها ، بنحو مطلوب از آنها بهره گيرند.
اين مقام مسئول در پايان اعلام نمود بمنظور ترويج و گسترش پاي بندي صنعت و معدن به الزامات محيط زيستي و سلامت انسان اين پايگاه با آدرس http://chemsafety.mim.gov.ir ، آماده انتشار اخبار ،اطلاعات و آخرين دستاوردهاي صنعت و معدن در حوزه ايمني شيميايي مي باشد.