فعالسازي 5 معدن مس با پيشرفت فيزيکي بالاي 40 درصد در جنوب کرمان

فعالسازي 5 معدن مس با پيشرفت فيزيکي بالاي 40 درصد در جنوب کرمان

پايگاه خبري معدن نيوز- رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: جنوب کرمان داراي ظرفيت‌هاي قابل ملاحظه معدني است که اين يک فرصت خدادادي براي رونق اقتصادي و اشتغالزايي در منطقه به شمار مي‌رود.

پايگاه خبري معدن نيوز- رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان گفت: جنوب کرمان داراي ظرفيت‌هاي قابل ملاحظه معدني است که اين يک فرصت خدادادي براي رونق اقتصادي و اشتغالزايي در منطقه به شمار مي‌رود.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، محمود اسکندري نسب افزود: با توجه به قرار گيري جنوب کرمان در امتداد زون ماده معدني مس اروميه – دختر، که از آذربايجان شروع و به کوه‌هاي تفتان در سيستان و بلوچستان ختم مي‌شود، همچنين وجود معادن مس غني و بزرگ در اين زون، مانند سونگون در آذربايجان، سرچشمه و ميدوک در کرمان، احساس مي‌شد که ظرفيت‌هاي مناسبي از مس در حوزه جنوب کرمان نيز وجود داشته باشد، اما تلاش جامعي در جهت اکتشاف اين منطقه انجام نشده بود.
 وي ادامه داد: با توجه به استراتژي سازمان مبني بر فعالسازي معادن و توسعه اکتشاف بر روي ظرفيت‌هاي معدني، در مدت سه ساله اخير از طريق دعوت از سرمايه‌گذاران بزرگ، همچنين برگزاري 5 مزايده و واگذاري 8 محدوده معدني مس جهت اکتشاف و بهره‌برداري به سرمايه گذاران، واگذاري 3 پهنه معدني مس با مساحت 3486 کيلومترمربع از طريق مزايده به سرمايه‌گذاران واجد شرايط که 30 درصد مساحت پهنه‌هاي تعريف شده در جنوب کرمان را شامل مي‌شود، براي شناسايي ظرفيت‌هاي معدني مس منطقه، فعاليت‌هاي اجرايي بر روي معادن مس جنوب کرمان آغاز شد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان با بيان اينکه در سال گذشته گوشه‌اي از تلاش‌ها به ثمر نشست و 5 معدن مس در حوزه جنوب کرمان فعال و به بهره‌برداري رسيد، ادامه داد: ذخيره قطعي اين معادن بالغ بر 2 ميليون و 500 هزار تن بوده که بهره‌برداري از برخي از آنها آغاز شده است.
اسکندري نسب تصريح کرد: با صدور 65 فقره پروانه اکتشاف و يک فقره گواهي کشف با ذخيره بالغ بر 20 ميليون تن، همچنين با روند توسعه فعاليت‌هاي اکتشافي که در منطقه در حال انجام است، به زودي شاهد وجود ذخاير بسيار بالاتري در منطقه خواهيم بود.
رييس سازمان صنعت، معدن وتجارت جنوب کرمان ادامه داد: درحال‌حاضر اين معادن و پروانه‌هاي اکتشافي براي 200 نفر اشتغالزايي مستقيم به همراه داشته‌اند که اين خود نشان از اهميت فعال‌سازي معادن جهت جلوگيري از بيکاري و ايجاد اشتغال براي منطقه است.
اسکندري نسب در خصوص اقدامات سازمان جهت احداث صنايع معدني افزود: با توجه به اينکه از همان ابتدا احساس مي‌شد پس از اکتشاف به ذخاير مناسبي دست پيدا کنيم، يکي از راهبردها و اولويت‌هاي مهم سازمان، احداث کارخانه‌هاي فرآوري مواد معدني جهت توليد ارزش افزوده بيشتر، اشتغالزايي و جلوگيري از خام فروشي تعريف شد که در دو سال اخير با تلاش‌هاي پيوسته سازمان موفق به جذب سرمايه‌گذاران بزرگي براي راه‌اندازي اين صنايع معدني مهم در منطقه شديم.
وي ادامه داد: تاکنون جواز تأسيس 5 کارخانه فرآوري مس صادر و برخي از آنها با پيشرفت فيزيکي بالاي 40 درصد در حال احداث هستند. البته لازم به ذکر است قبل از آغاز روند اجرايي احداث کارخانه‌ها نياز به مشخص شدن ذخيره ماده معدني است که با پيشرفت اکتشاف معادن به مرور زمان برخي از اين مهم محقق شده و مابقي نيز مشخص تر خواهد شد که سپس عمليات اجرايي آغاز خواهد شد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان افزود: اميد است ظرف حداکثر يک سال آينده شاهد بهره‌برداري از برخي کارخانه‌هاي فراوري مس در منطقه باشيم.