رئيس هيات عامل ايميدرو با تشريح بسته 4 ميليارد دلاري چين خبر داد

فاينانس 4 کشور براي معادن ايران

فاينانس 4 کشور براي معادن ايران

پايگاه خبري معدن نيوز- رئيس هيات عامل ايميدرو از فاينانس 5/4 ميليون يورويي کشورهاي ايتاليا، فرانسه، ژاپن و آلمان در معادن ايران خبرداد و گفت: چيني‌ها بسته 4ميليارد دلاري براي سرمايه گذاري در معادن ايران در نظر گرفته اند و از سوي ديگر، کشورهاي ژاپن و آلمان براي تامين مالي به روش فاينانس در پروژه‌هاي معدن و صنايع معدني ايران اعلام آمادگي کرده‌اند.

پايگاه خبري معدن نيوز- رئيس هيات عامل ايميدرو از فاينانس 4/5 ميليون يورويي کشورهاي ايتاليا، فرانسه، ژاپن و آلمان در معادن ايران خبرداد و گفت: چيني‌ها بسته 4ميليارد دلاري براي سرمايه گذاري در معادن ايران در نظر گرفته اند و از سوي ديگر، کشورهاي ژاپن و آلمان براي تامين مالي به روش فاينانس در پروژه‌هاي معدن و صنايع معدني ايران اعلام آمادگي کرده‌اند.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز ، مهدي کرباسيان در نشست خبري خود با خبرنگاران گفت: تنها مسير ايران براي تامين مالي ظرف سال‌هاي تحريم، فاينانس از طريق کشور چين بود که با توجه به پولي که از بابت فروش نفت ايران در اختيار اين کشور قرار داشت، ايران مي‌توانست از فاينانس چيني بهره مند شود.
وي تصريح کرد: اکنون ديگر اين ايران است که شرايط فاينانس را براي کشورهاي دنيا تعيين مي‌کند، چراکه هم اکنون رقابت بر سر فاينانس پروژه‌هاي ايراني از سوي کشورهاي مختلف دنيا آغاز شده است.
وي تصريح کرد: چين کشور بزرگي است و ايران بايد براساس منافع ملي خود با آن کار کند، اين در شرايطي است که بايد امتيازات لازم را از اين کشور گرفت، بر اين اساس چيني‌ها پيش از سفر رئيس جمهور خود به ايران بسته سرمايه گذاري 4 ميليارد دلاري را پيشنهاد داده بودند که به نظر مي‌رسد بعد از تعطيلات سال جديد چيني قابليت پيگيري دارد و مذاکرات آغاز خواهد شد.
کرباسيان در ادامه با تشريح آخرين وضعيت معدن روي مهدي آباد گفت: اين معدن که سال‌ها متوقف مانده بود به سرمايه گذاران ايراني و خارجي واگذار شد و البته عماني ها سهم استراليايي ها را در اين معدن خريده و يک سال مهلت گرفتند تا سرمايه گذاري را آغاز کنند اما بين سرمايه گذاران اختلاف افتاد و بنابراين مهلت ارائه شده 2 بار تمديد شد اما کار پيش نرفت.
وي افزود: بر اين اساس هم اکنون يک مزايده بين المللي برگزار شده و اميدواريم معدن روي مهدي آباد به شکل بهتري کار خود را پيش برد. اين در شرايطي است که دو کنسرسيوم سوئيسي- ايراني و چيني – ايراني ابراز علاقه شفاهي براي خريد مهدي آباد را کرده اند که پيش بيني مي شود ظرف 2 ماه آتي کار به نتيجه رسد.
مديرعامل ايميدرو افزود: در مورد تيتانيوم نيز برخي کشورهاي حاشيه خليج‌فارس خاک تيتانيوم وارد کرده و از آن عنصر تيتانيوم استخراج و صادر مي کنند. در حالي که ايران ظرفيت هاي خوبي در اين زمينه دارد که بر اين اساس بعد از اينکه بخش خصوصي در فراخوان هاي مختلف ابراز آمادگي نکرد، ايميدرو خود پيمانکار گرفته و اميد مي رود تا پايان اسفندماه برندگان آن را در بخش کنسانتره و سرباره اعلام کنيم.
وي ادامه داد: بر اين اساس 350 ميليارد تومان تامين مالي از طريق بورس صورت خواهد گرفت و عمليات تيتانيوم کهنوج را آغاز خواهيم کرد. ضمن اينکه افتتاح پروژه آزمايشي پيگمنت که آخرين مرحله شمش آلومينيوم است با ارمني ها انجام شده و کار نهايي شده است که شايد بتوانيم بعد از کنسانتره و سرباره، مسير را ادامه دهيم.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت با بيان اينکه 55 ميليون تن توليد فولاد تا سال 1404 حتماً محقق مي شود، خاطرنشان کرد: اينکه توليد فولاد از برنامه عقب افتاد، به دليل رکود عميق بازار است که به نظر مي رسد با برنامه هاي دولت براي خروج از رکود، بتوان توليد را رونق بخشيد و به اهداف توليد فولاد در سال 1404 رسيد.
وي گفت: اما از اين 55 ميليون تن توليد، 14 ميليون تن بايد صادر شود و امسال هم رکورد صادرات 3 ميليون تن فولاد را خواهيم زد. اگرچه مشکلات توليد داخل پابرجا است.
کرباسيان ادامه داد: در برنامه ششم توسعه بايد 250 ميليارد دلار سرمايه خارجي جذب کنيم و بر اين اساس در سفر اخير اروپايي رئيس جمهور به ميزان 6.5 ميليون يورو، تفاهم نامه امضاء شد که ايميدرو وفولاد مبارکه از آن بهره مند شده اند.
وي اظهارداشت: فولاد مبارکه براي طرح توسعه فولاد هرمزگان و طرح هاي داخلي خود و نيز فولاد سپيددشت از اين منابع مالي بهره خواهد گرفت. ضمن اينکه اولين واحد آهن اسفنجي فولاد سپيددشت در اسفندماه افتتاح و بهره برداري خواهد شد. بعد از آن، فولاد شادگان، ني ريز و ميانه نيز به مرور به مدار توليد مي آيند.
کرباسيان گفت: 215 ميليون يورو نيز بين 3 شرکت ايراني، ايتاليايي و آلماني قرار است مناقصه برگزار شود که از اين رقم بيشترين سهم به تجهيزات بين المللي و ساخت داخلي اختصاص مي يابد.
توازن چرخه فولاد تا اوايل 96
معاون وزير صنعت معدن و تجارت خاطرنشان کرد: اميدواريم با واردات گندله در سال 94 بتوانيم به رقم 19 ميليون تن توليد فولاد برسيم که اين حاصل نمي شود مگر اينکه سرمايه گذاري خارجي نيز جذب شود.
وي ادامه داد: در سال 95 دو کارخانه گندله سازي به ظرفيت هر يک 5 ميليون تن در حوزه کرمان و سنگان به بهره برداري خواهد رسيد تا مرحله اول توازن فولاد انجام شود. ضمن اينکه پيش بيني مي شود توازن چرخه فولاد تا اوايل سال 96 برقرار گردد.
کرباسيان گفت: در حوزه آلومينيوم، تفاهم نامه هايي با ايتاليا و فرانسه براي سرمايه گذاري صورت گرفته که ارزش افزوده اصلي آن در گاز و انرژي است که اين دو مزيت ايران به شمار مي رود.

وي ادامه داد: در سال 94 با حمايت دولت و مجلس، سرمايه صندوق بيمه معدني از 10 ميليارد تومان به 110 ميليارد تومان‌ افزايش يافته و پول آن نيز واريز شده است و اميد مي رود در زمان تصويب قانون بودجه سال 96 نيز به افزايش سرمايه اين صندوق به 500 ميليون دلار از منابع صندوق توسعه ملي منجر شود.
کرباسيان با بيان اينکه هنوز شرکتهاي آمريکائي تماسي با ايران براي حضور در پروژه هاي معدن و صنايع معدني نداشته اند، گفت: اما شرکتهاي بزرگ بين المللي که بخشي از سهام آنها در اختيار آمريکائي ها است براي حضور در اين بخش از اقتصاد ايران اعلام آمادگي کرده اند.
وي ادامه داد: البته شرکت بزرگ ريوتنتو کانادا و گلنکور انگليسي-سوئيسي درخواستهايي براي حضور در بخش هاي معدني ايران داشته اند که سهام آنها در بورس هاي نيويورک، لندن و سوئيس معامله مي شود.
بسته جامع دولت براي فولادي ها
معاون وزير صنعت معدن و تجارت در خصوص حمايت جامع دولت از صنعت فولاد گفت: در سال 93 که بحران فولاد آغاز شد، دولت و ايميدرو چند اقدام را به طور همزمان به نفع واحدهاي فولادي انجام داد که بر اين اساس واردات فولاد از ارز مبادله اي به ارز متقاضي تغيير پيدا کرد تا حالت اختصاص يارانه به وارد کنندگان فولاد برداشته شود.
وي ادامه داد: صادرات فولاد نيز سهميه بندي بود که اين روش از سوي دولت حذف گرديد و تعرفه واردات نيز از 10 به 20 درصد افزايش يافت.
کرباسيان با اشاره به اقدامات حمايتي چيني ها براي صادرات فولاد خود خاطرنشان کرد: جايزه صادراتي چيني ها به فولاد، منجر به رقابت شديدي در بازار شده است که بر اين اساس مکاتباتي با رئيس جمهور براي برقراري جايزه صادراتي فولاد صورت گرفته است.
وي افزود: همچنين براي ساير صنايع معدني به غير از فولاد نيز پيشنهاداتي در قالب پرداخت جايزه صادراتي و استمهال بدهي به معاون اول رئيس جمهور ارائه شده که وي نيز دستور ويژه داده تا در اولين جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي اين موضوع براي بررسي در دستور کار ويژه قرار گيرد.
تشکيل شرکت معدني ايراني-قزاقي

معاون وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به تشکيل شرکت مشترک معدني ميان ايران و قزاقستان گفت: طي 4 ماه اخير، به موازات آغاز همکاري با قزاقستان، براي تامين سنگ آهن از افغانستان نيز مذاکراتي صورت گرفته تا بتوانيم سنگ آهن اين کشور را براي فولاد اترک استفاده کنيم.
کرباسيان افزود: در شرکت مشترک ايران و قزاقستان نيز هر يک از طرفين 50 درصد سهم دارند و قرار است که همکاري هاي مشترکي شکل گيرد.
وي گفت: سفر بعدي رئيس جمهور مطابق دعوت صورت گرفته به آلمان و اتريش خواهد بود. ضمن اينکه دهم اسفند نيز تيمي از کره جنوبي به ايران سفر خواهند کرد تا بتوان همکاري هايي را در حوزه سرمايه گذاري هاي مشترک صورت داد.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت گفت: ژاپني ها نيز در قالب يک هيئت 30 نفره در حال ورود به ايران هستند.
آخرين وضعيت واگذاري آلومينيوم المهدي
کرباسيان در ادامه با تشريح آخرين وضعيت واگذاري آلومينيوم المهدي و طرح هرمزال گفت: حسب قانون، به محض اينکه يک شرکت در فهرست واگذاري ها قرار مي گيرد، در اختيار وزارت امور اقتصادي و دارايي است تا مديريت شود. لذا آلومينيوم المهدي و طرح هرمزال از سال‌ها قبل در اختيار سازمان خصوصي سازي قرار گرفته بود.
وي افزود: سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات، اعتراضاتي به نحوه واگذاري و قيمت گذاري آلومينيوم المهدي داشته اند که کار به شوراي داوري رسيده است.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت ادامه داد: جلسه نهايي شوراي داوري هفته آينده برگزار خواهد شد که بر صحت يا عدم صحت واگذاري آلومينيوم المهدي نظر نهايي را ارائه دهد.
کرباسيان در ادامه با بيان اينکه رکود در بخش معدن و صنايع معدني همچنان پابرجا است تصريح کرد: اميد مي رود با تصميمات دولت بتوان رونق را در اين بخش شاهد بود.
آخرين وضعيت بازنگري طرح جامع فولاد
وي در ادامه با بيان اينکه توليد 55 ميليون تني فولاد تا سال 1404 عملياتي است، گفت: ظرف 20 سال آينده، مصرف فولاد دنيا 2.5 درصد به صورت سالانه افزايش خواهد يافت و ايران مي تواند جايگاه خود را در اين ميان پيدا کند. اما مهم اين است که با توجه به رقابتي که هم اکنون مشاهده مي شود، قيمت تمام شده را کاهش دهيم.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت گفت: در سال 1404 قرار است 55 ميليون تن فولاد، 1.5 ميليون تن آلومينيوم و 2.5 ميليون تن مس توليد شود و با توجه به فرصت هايي که براي جذب سرمايه پيش روي ايران قرار دارد، به نظر مي رسد به اين اهداف برسيم.
کرباسيان گفت: هم اکنون سهم معدن از GDP يک درصد و صنايع معدني 5 درصد است که اميد مي رود در افق 1404، به 16 درصد در مجموع سهم معدن و صنايع معدني از GDP برسيم.
وي در ادامه در خصوص حق انتفاع معادن و حقوق دولتي نيز خاطرنشان کرد: حقوق دولتي بايد امسال به طور جدي کاهش يابد ضمن اينکه مذاکراتي را نيز براي اين موضوع در بودجه سال 95 در حال انجام است.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت ادامه داد: براي برداشت بوکسيت از معادن گينه 25 سال ديگر از دولت اين کشور مجوز گرفته ايم. ضمن اينکه هم اکنون شرکتهاي آلماني – انگليسي در حال بررسي اين موضوع هستند. اما کل پروژه به 400 ميليون دلار سرمايه نياز دارد.
کرباسيان ادامه داد: با استراليائي ها در حال مذاکره هستيم که بوکسيت را در يک قرارداد 15 ساله بخريم و پودر آلومينيوم از آن استخراج کنيم.