صنايع نساجي چهارمين صادر كننده بزرگ غير نفتي کشور
خبرگزاري تخصصي معدن- مهدي اسلام پناه گفت: تعيين دقيق آثار واردات و صادرات محصولات نساجي و پوشاک منوط به بررسي دقيق آمارهاي ورود و خروج از گمرک است و نمي توان به آمارهاي متفرقه اعلام شده استناد کرد.
خبرگزاري تخصصي معدن- مهدي اسلام پناه گفت: تعيين دقيق آثار واردات و صادرات محصولات نساجي و پوشاک منوط به بررسي دقيق آمارهاي ورود و خروج از گمرک است و نمي توان به آمارهاي متفرقه اعلام شده استناد کرد.
به گزارش معدن نيوز ؛ مهدي اسلام پناه مدير کل امور صنايع نساجي و پوشاک در وزارت صنعت، معدن و تجارت با بيان اين مطلب افزود: آمار مربوط به واردات و صادرات صنايع نساجي و پوشاک به صورت مقطعي و پس از بررسي دقيق ميزان ورود و خروج از گمرک صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: آمارهايي که از منابع متفرقه مبني بر کاهش چشمگير صادرات اين محصولات منتشر شده قابل استناد نيست.
اسلام پناه با تأکيد بر اينکه توسعه صادرات در گروه حمايت جدي دولت از بخش خصوصي است، اظهار داشت: ايجاد بسترهاي مناسب توسعه صادرات از طريق تأمين مالي مناسب، يافتن بازارهاي هدف صادراتي و پرداخت به موقع جوايز صادراتي بر عهده دولت است.
* تحقق اهداف صادراتي امکان پذير است
مدير کل دفتر صنايع نساجي و پوشاک با بيان اينکه تحقق 100 درصدي سهم 14.5 ميليارد دلاري صادرات صنعتي از مجموع صادرات غير نفتي امري دست يافتني است، افزود: لازمه اين امر بکارگيري ظرفيت هاي خالي توليد و ايجاد ظرفيت هاي جديد صادراتي با تأکيد به توليد داخل صادرات گرا است.
وي با اشاره به تأکيد مقام معظم رهبري به اشتغال مولد و پويا تصريح کرد: اين امر با ايجاد فضاي مناسب در صنعت از راه سرمايه گذاري بيشتر در حوزه هاي مختلف و راه اندازي ظرفيت هاي خالي کارخانه ها به نتيجه مي رسد.
* 10 درصد از صادرات کالاهاي صنعتي مربوط به صنايع نساجي است
اين مقام مسئول در وزارتخانه صنعت معدن و تجارت با بيان اينکه هم اکنون حدود 10 هزار واحد فعال در صنايع نساجي، پوشاک، چرم و کفش در کشور موجود است، افزود: صادرات اين بخش سهمي بيش از 10 درصد از صادرات کالاهاي صنعتي را به خود اختصاص داده است.
وي ادامه داد: واحدهاي توليدي صنايع نساجي 14 درصد از كل صنعت را تشكيل مي دهد و چهارمين صادر كننده بزرگ غير نفتي كشور محسوب ميشوند.
*صادرات كفش به آلمان و فرانسه و چرم به ايتاليا
مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك با بيان اينكه صنعت نساجي در كشور ما يك صنعت بومي و كهن به شمار ميرود افزود: اين بخش از صنعت همواره با ايجاد ارزش افزوده بالا توانسته علاوه بر تامين نياز داخلي در حوزه صادرات نيز موفق عمل كند.
اسلام پناه اظهار داشت: با وجود واردات بي رويه انواع محصولات از جمله كفش در سال هاي اخير علاوه بر كشورهاي منطقه به كشورهاي آلمان و فرانسه نيز صادرات داشته ايم.
وي ادامه داد: همچنين بازارهاي هدف صادراتي حوزه چرم نيز از كشورهاي منطقه اي فرا رفته و اين محصول به كشورهاي اروپايي نظير ايتاليا نيز صادر مي شود.
وي با بيان اينكه فرش موفق ترين حوزه نساجي به شمار مي رود اظهار داشت: ايران چهارمين توليد كننده فرش در دنيا است كه علاوه بر تامين 95 درصد نياز داخلي به بسياري از كشورها نيز صادر مي كند.
*كمبود مواد اوليه و واگذاري هاي اشتباه عامل تعطيلي برخي كارخانه ها
اسلام پناه تصريح كرد: در سال هاي اخير برخي واحدهاي توليدي به دلايلي از جمله كمبود نقدينگي دچار مشكل شده اند و به ناچار بخشي از ظرفيت توليد خود را تعطيل كرده اند.
مديركل دفتر صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنايع اظهار داشت: تامين مواد اوليه نساجي كه عمده آن پنبه است از مشكلات اساسي واحدهاي توليدي در سال اخير به شمار مي رود.
وي تاكيد كرد: پنبه يك ماده اوليه اصلي براي صنايع نساجي محسوب مي شود .
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: دقت در واگذاري به بخش خصوصي و تامين مناسب مواد اوليه از جمله اقداماتي است كه بايد به طور جامع از جانب دولت انجام گيرد تا اطمينان مناسب براي سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين حوزه فراهم شود.