دکترسعدمحمدي خبرداد

سرمايه گذاري 12 هزار و 800 ميليارد توماني براي توسعه مس

سرمايه گذاري 12 هزار و 800 ميليارد توماني براي توسعه مس

پايگاه خبري معدن نيوز-مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران در جريان بازديد خبرنگاران از مجتمع مس سرچشمه، از سرمايه گذاري 12 هزار و 800 ميليارد توماني براي اجراي طرح هاي توسعه شرکت ملي مس خبرداد.

پايگاه خبري معدن نيوز-مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران در جريان بازديد خبرنگاران از مجتمع مس سرچشمه، از سرمايه گذاري 12 هزار و 800 ميليارد توماني براي اجراي طرح هاي توسعه شرکت ملي مس خبرداد.

به گزارش معدن نيوز دکتر سعد محمدي افزود: شش هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه گذاري در کرمان،سه هزار و 100 ميليارد تومان در آذربايجان،310 ميليارد تومان در اصفهان،100 ميلياردتومان در سيستان و هزار ميليارد تومان در يزد سرمايه گذاري انجام خواهد شد.

به گفته ي وي يک هزار و 200 ميليارد تومان قرارداد براي اجراي طرح جامع آب و برق انجام گرفته که در حال اجرا است.

وي همچنين از سه هزار و 400 ميليارد تومان سرمايه گذاري در امور تلغيظ خبر داد و گفت: در ذوب و اسيد نيز در کرمان يک هزار و 715 ميليارد تومان سرمايه گذاري صورت گرفته است.

 موليبدن سونگون و ليچينگ ميدوک آماده افتتاح

مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران همچنين از آماده افتتاح بودن دو طرح توليدي اين شرکت خبر داد.

دکتراردشير سعد محمدي، اظهار داشت: کارخانه ليچينگ مس ميدوک در شهربابک، از جمله اين 2 طرح است که با تبديل خاک هاي با عيار 0.2 درصد، سالانه هفت هزار تن مس کاتدي در اين کارخانه توليد خواهد شد.

وي ادامه داد: براي اجراي کارخانه ياد شده، 650 ميليارد ريال سرمايه گذاري صورت گرفته است که با توجه به روند صعودي قيمت مس در بازارهاي جهاني، تا دو سال آينده برگشت سرمايه صورت خواهد گرفت و اميدواريم از محل درآمد آن، طرح هاي توسعه اي بيشتري را براي اين صنعت در منطقه ميدوک، به اجرا درآوريم.

دکترسعد محمدي همچنين با اشاره به طرح توليد موليبدن سونگون در منطقه آذربايجان شرقي به عنوان طرح ديگر آماده افتتاح شرکت مس، تصريح کرد: با بهره برداري از اين طرح، ظرفيت توليد موليبدن کشور از شش هزار تن به 9 هزار تن افزايش مي يابد و در نتيجه، بخشي از دغدغه کارخانه هاي موليبدن کشور در تامين مواد اوليه رفع خواهد شد.

وي افزود: ميزان سرمايه گذاري اين طرح، 400 ميليارد ريال است. همچنين، با افتتاح طرح هاي ياد شده، يک هزار و 200 نفر به طور مستقيم و غير مستقيم به کار مشغول مي شوند.

مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران خاطرنشان کرد: در برنامه اين شرکت، استحصال مشتقات ديگري از فلزات موجود صنايع مس به طور جدي دنبال مي شود تا در نتيجه، بتوانيم ارزش افزوده بيشتري براي اين صنعت ايجاد کنيم.

 افزايش ذخاير مس خالص کشور به بيش از21 ميليون تن

 مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران گفت: در سال 88 ذخاير مس خالص کشور 14 ميليون و 500 هزار تن بود، اين رقم در سال 89 با 92 هزار متر حفاري به 18 ميليون تن افزايش يافت و در سال 90 با 151 هزار متر حفاري به 21 ميليون و 340 هزار تن رسيد.

به گفته ي وي اين اکتشافات باعث شد تا رتبه ايران در جهان به لحاظ ذخاير مس در سال 1389 از 13 به 9 و در سال 1390 به هفت ارتقا يابد.

دکتراردشير سعد محمدي افزود:در سال گذشته، توليدکنسانتره مس به 901 هزارتن ومس کاتد به 235 هزارتن رسيد که اين مقدار تا پايان امسال به 250 هزارتن مي رسد.

وي ادامه داد: مجتمع مس سرچشمه در سال گذشته به ميزان 123 ميليون تن ماده معدني و باطله مس استخراج کرد که از اين مقدار37 ميليون تن آن ماده معدني و مابقي باطله بود که با فعاليت هاي مضاعف کارکنان زحمتکش اين مجتمع در 4 سال آينده اين ميزان را به 250 ميليون تن خواهيم رساند.

مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران، گفت: سال گذشته در معادن مس کشور به ميزان 151هزار متر مربع حفاري اکتشافي انجام گرفت و اين در حالي است که در سراسر کشور 250 هزار متر مربع حفاري اکتشافي براي ساير مواد معدني صورت گرفت.

وي در ادامه تصريح کرد: شرکت ملي صنايع مس ايران در سال جاري قادر است با افزايش عمليات اکتشافي از 200 هزار متر مربع حفاري عبور کند ، به طوريکه در 3 ماهه نخست امسال 43 هزار متر مربع حفاري در معادن مس کشور رخ داده است و انجام 300 هزار متر حفاري اکتشافي تا پايان سال جاري در دستور کار قرار دارد.

وي با بيان اين که هم اکنون 44 نقطه اکتشافي در کشور براي عنصر مس فعال شده است، افزود: هم اکنون اکتشاف مس در استان هاي آذربايجان شرقي ،قم،سيستان و بلوچستان، اصفهان، کرمان و يزد با سرعت خوبي در حال انجام است.

دکترسعدمحمدي ادامه داد: ميانگين مصرف مس به ازاي هر نفر 3 کيلو گرم و در مجموع 19ميليون تن است ، به طوريکه از 19 ميليون تن مس توليد شده در جهان 15 ميليون و 500 هزار تن حاصل از از استخراج ماده معدني است و 3ميليون و 500 هزار تن از توليدات مس جهان نيز از ذوب قراضه حاصل مي شود.

کشف ذخاير جديد مس در برخي استان هاي کشور

همچنين مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران از کشف ذخايرجديد مس در تعدادي از استان هاي کشور خبرداد.

دکتر اردشيرسعدمحمدي در جريان بازديد خبرنگاران از مجتمع مس سرچشمه از کشف ذخاير جديد مس در کشور خبرداد و گفت: ميزان و محل اين ذخاير پس از قطعي شدن اعلام مي شود.

وي با اشاره به کشف ذخيره جديد مس در منطقه عنبرآباد کرمان بيان داشت: در دو سال گذشته معادن مس چاهي در ميدوک، ايجو، دره زا، نوچون در پاريز، چهل کوره در سيستان، دره زرشک، علي آباد، هفت چشمه و مسجد داغي بازگشايي شده و در حال کار است.

کسب رتبه پنج ذخايرجهان تا دوسال آينده

دکترسعدمحمدي از برنامه ريزي براي انجام بيش از 200 هزار متر حفاري در سال جاري خبرداد و گفت:اميدوارم تا دو سال آينده رتبه پنجم ذخايرمس در جهان را کسب کنيم.

وي کل ذخاير معادن مس کشور را 270 ميليون تن ذکر کرد و افزود: سال گذشته از رکورد توليد کنسانتره با 901 هزار تن توليد عبور کرديم و رکورد توليد کاتد مس نيز با 235 هزار تن زده شد.

خريد تراک هاي 360 تني در دستور کار

مديرعامل شرکت ملي صنايع مس ايران با اشاره به خريد 20 کاميون 136 تني در سال 1390 ،از ورود دو کاميون 240 تني به کشور خبرداد و افزود: در حال برنامه ريزي براي ورود کاميون هاي 360 تن به کشور هستيم.

وي افزود: 40 کاميون 136 تن نيز در سال جاري خريداري شده است که شش دستگاه تا هفته آينده و بقيه تا پايان سال به کشور وارد مي شود.

وي همچنين يادآور شد که شرکت ملي صنايع مس در سال 1389 رتبه دوم صادرات فلزي را با يک ميليارد و 316 ميليون دلار از آن خود کرد و اين ميزان در سال 1390 به دليل حمايت از توليد کنندگان داخلي و فروش محصولات به آنان به يک ميليارد و 30 ميليون دلار کاهش پيدا کرد.

عرضه موليبدن با 11درصد زير قيمت جهاني

مديرعامل شرکت ملي مس در واکنش به انتقادات اخير صنايع موليبدن گفت: قيمت موليبدن و مس تابع نرخ جهاني است در عين حال ما موليبدن را براي صنايع داخل 11 درصد ارزانتر با مهلت 3 ماهه پرداخت مي‌فروشيم و 100 تومان هم در نرخ دلار آزاد تخفيف قائل مي‌شويم.

دکتراردشير سعد محمدي پس از بازديد خبرنگاران از مجتمع عظيم مس سرچشمه در نشستي خبري به تشريح برنامه‌هاي شرکت ملي مس، طرح‌هاي توسعه‌اي و جايگاه ايران در توليد مس جهان پرداخت و به انتقاد اخير صنايع مصرف کننده مس موليبدن اين شرکت پاسخ گفت.

وي در پاسخ به انتقاد رئيس انجمن موليبدن درباره گرانفروشي شرکت ملي مس و تعطيلي 17 کارخانه گفت: ما در کشور دو سيستم داخلي و خارجي براي فروش مس داريم،فروش محصولات ما در داخل کشور فقط از طريق بورس کالاست و خريداران براي خريد بايد حتماً توليدکننده بوده و پروانه بهره‌برداري داشته باشند.

دکترسعدمحمدي با بيان اينکه، فروش خارجي ما هم فقط از طريق مزايده است و دليل آن هم کيفيت عالي مس توليدي ايران در دنياست،افزود: بخش عمده مس توليدي دنيا داراي عيار 99.99 است، اما عيار مس ايران 99.999 بوده و در دنيا به «پنج 9» معروف است و در صنايع‌هاي تک و نانو کاربرد دارد.

وي ادامه داد: بنابراين هر دو سيستم فروش مس اعم از داخلي در بورس و خارجي از طريق مزايده شفاف بوده و کاملا روشن و مشخص است.

وي يادآور شد: در حالي که عيار معادن سنگ آهن در کشور 45تا 46 درصد است عيار مس ما 0.7 درصد بوده و در هر يک ميليون گرم، 200 گرم موليبدن داريم که برداشت اين ميزان نيز براساس شرايط و طبيعت خاک گاهي پايين آمده و گاهي بالا مي‌رود.

مديرعامل شرکت ملي مس افزود: ما اين را در صنعت به موليبدن 54 درصد تبديل مي‌کنيم و سالانه 5 هزار و 500 تن توليد موليبدن داريم. در عين حال 18 کارخانه، سولفور موليبدن ما را به اکسيد موليبدن (موليبدن 62 درصد) تبديل کرده و ظرفيت توليد آنان نيز 28 هزار تن است.

وي با بيان اينکه مشکل اصلي وجود 28 هزارتن تقاضا در برابر 5 هزار و 500 تن توليد موليبدن کشور است، افزود: ما افزايش توليد موليبدن را در دستور کار داريم و برنامه افزايش3000 تني توليد را درآذربايجان برنامه‌ريزي کرده‌ايم،اما آيا شرکت ملي مس به کارخانه‌هاي موليبدن که همگي نيز متعلق به بخش خصوصي است، مجوز داده که حالا حجم توليدش آنان را تامين نمي‌کند؟

مديرعامل شرکت ملي مس گفت: وظيفه ما افزايش توليد بوده که براي اين کار اقدام کرده و کارخانه زده‌ايم، اما در مورد قيمت مس بايد بگويم که ما يک بنگاه اقتصادي هستيم.

وي ادامه داد:‌ قيمت موليبدن را ما تعيين نمي‌کنيم، بلکه تابع قيمت‌هاي جهاني است و براساس نوسانات آن نيز بالا و پايين مي‌رود، مانند انس جهاني طلا و ساير فلزات.

دکترسعدمحمدي در پاسخ به اين پرسش که توليدکنندگان مس و موليبدن مي‌‌گويند شرکت ملي مس محصولاتش را بالاتر از نرخ جهاني در بازار داخل مي‌فروشد،گفت: اينطور نيست، مي‌توانيد در سايت LME قيمت جهاني مس را ببينيد و با قيمت‌هاي ما در بورس کالا مقايسه کنيد.

وي ادامه داد: در عين حال در اين ماجرا ما مدعي هستيم؛ چون براي حمايت از توليد داخلي موليبدن را 11 درصد زير قيمت جهاني در بورس مي‌فروشيم و براي دريافت پول آن به توليدکنندگان مهلت سه ماهه مي‌دهيم،يعني امروز محصول را تحويل مي‌دهيم و سه ماه بعد پولش را مي‌گيريم.

مديرعامل شرکت ملي مس افزود: علاوه بر اين به ما انتقاد مي‌شود که چرا مبناي تعيين قيمت‌هايمان نرخ آزاد دلار است، ما براي اين هم فکر کرده و به توليد کنندگان گفته‌ايم قيمت محصولات ما را با نرخ دلار آزاد، 100 تومان پائين‌تر به ما بپردازند.

دکترسعد محمدي با بيان اينکه شرکت ملي مس يک شرکت خصوصي است، افزود: اين در حالي است که سهامداران ما مي‌توانند بابت اين کارها در مجمع به ما اعتراض کنند.

وي گفت: طي هفته‌هاي اخير قيمت‌هاي ما در بورس رقابتي شده است و اگر محصولات ما گرانتر به فروش رفته دليل آن رقابت خريداران بوده است.

يادآور مي شود بيش از هفتاد خبرنگار داخلي و خارجي روز چهارشنبه 31 خرداد پس از ورود به مجتمع مس سرچشمه به مدت دو روز از اين مجتمع بازديد کرده و در جريان روند پيشرفت طرح هاي توسعه و فرآيند توليد مس قرار گرفتند.