ساماندهي در اشتغال با اجرا شدن پروژه ها در نطنز
خبرگزاري تخصصي معدن- رييس شعب خانه صنعت و معدن شهرستان نطنز گفت : با اجرا شدن پروژه ها در نطنز اشتغال در اين شهرستان ساماندهي مي شود.
خبرگزاري تخصصي معدن- رييس شعب خانه صنعت و معدن شهرستان نطنز گفت : با اجرا شدن پروژه ها در نطنز اشتغال در اين شهرستان ساماندهي مي شود.
به گزارش معدن نيوز ؛ شهرستان نطنز از توابع استان اصفهان و در فاصله 120 كيليومتري مركز استان قرار گرفته است.
اين شهرستان با وسعتي بالغ بر سه هزار و 397 كيلومتر مربع بين شهرستان هاي آران و بيدگل و كاشان از شمال و اصفهان از جنوب قرار دارد. ارتفاع شهرستان از سطح دريا يكهزار و 600 متر و در مجاورت كوير مركزي ايران قرار گرفته است.
رييس شعبه خانه صنعت و معدن شهرستان نطنز در خصوص واحد هاي توليدي اين منطقه گفت: شهرستان نطنز داراي 134 واحد توليدي داراي پروانه بهره برداري و گواهي فعاليت صنعتي در انواع گروه هاي صنعت (نساجي ،شيميايي، فلزي ، سلولزي ، كاني غير فلزي و غذائي دارويي) با اشتغال بيش از چهار هزار نفر مي باشد.
غلامرضا عبدالهي اضافه كرد: تعداد 49 معدن با اشتغال بيش از يكهزار و 200 نفر فعال بوده و 35 معدن سنگ تزئيني از نوع گرانيت و تراورتن در اين شهرستان در حال فعاليت مي باشد.
وي با بيان اينكه حدود 140 فقره جواز تاسيس با پيشرفت فيزيكي 10 درصد به بالا در شهرك ها و نواحي صنعتي استقرار دارند خاطر نشان كرد: با بهره برداري از اين پروژه ها زمينه اشتغال پنج هزار نفر فراهم خواهد شد.
عبدالهي با بيان اينكه در اين شهرستان سه شهرك صنعتي و يك ناحيه صنعتي واقع شده است افزود: شهرك صنعتي اوره با مساحت بيش از 52 هكتار و با 64 قرارداد ، و سرمايه گذاري بيش از 546 ميليون ريال زمينه اشتغال يكهزار و 917 نفر در كل مجوزهاي صنعتي را فراهم آورده و همچنين يكهزار و 485 نفر در واحدهاي در حال بهره برداري نيز شاغل مي باشند.
وي ادامه داد: شهرك صنعتي شجاع آباد شهرستان نطنز نيز با مساحت 210 هكتار و با 86 قرارداد، با سرمايه گذاري بيش از 691 ميليون ريال و با اشتغال يكهزار و 938 نفر در مجوزهاي صنعتي و همچنين يكهزارو 460 نفر در واحدهاي در حال بهره برداري شاغل مي باشند.رييس شعبه خانه صنعت و معدن شهرستان نطنز، شهرك صنعتي بادرود را با مساحت 95 هكتار، دو قرارداد و با سرمايه گذاري 9 هزار ميليون ريال و اشتغال 41 نفر در كل مجوزهاي صنعتي واقع شده در اين شهرستان عنوان كرد.
وي ادامه داد: ناحيه صنعتي سرآسياب بادرود نيز با مساحت 50 هكتار و با 34 قرارداد، با سرمايه گذاري بيش از 184 ميليون ريال و با اشتغال 656 نفر در كل مجوزهاي صنعتي و همچنين يك هزار و 86 نفر اشتغال در واحدهاي در حال بهره برداري مي باشد.
عبدالهي با اشاره به برنامه چشم انداز 20 ساله گفت: اين شهرستان در اولويت توسعه صنعتي و گردشگري قرار گرفته كه خوشبختانه با تلاش هاي سازمان صنايع و معادن استان اصفهان و شركت شهرك هاي صنعتي استان ، همراه با همكاري مديريت شهرستان كليه زيرساخت هاي شهرك هاي صنعتي از قبيل آب، برق و گاز تامين و آماده پذيرايي سرمايه گذاران مي باشيم.
وي اضافه كرد: با عنايت به افتتاح طرح توسعه شركت فولاد نطنز در زمينه توليد ميلگرد كلاف صنعتي در تيرماه 1389 توسط رياست محترم جمهور بخش عمده مواد اوليه صنايع مفتولي كه تاكنون از خارج كشور وارد مي گردد، در اين شركت توليد و باعث صرفه جويي ارزي به ميزان قابل توجهي خواهد شد.
عبدالهي با اشاره به اجرايي شدن قانون هدفمند كردن يارانه ها با ايجاد امكانات ويژه براي سرمايه گذاران صنايع پايين دستي در اين شهرستان خاطرنشان كرد: علاوه بر ايجاد اشتغال پايدار براي هزاران نفر و اطمينان خاطر صنايع پايين دستي از تامين مواد اوليه در محل به ايجاد جاذبه جهت خروج بخشي از صنايع وابسته و امكان انتقال افراد شاغل در اين واحد ها از شهرهاي بزرگ به اين شهرستان و تاسيس واحدهاي جديد منتهي انجام شده است.
وي اضافه كرد : علاوه بر اين نسبت به كاهش هزينه هاي جاري به خصوص هزينه هاي سوخت و ترابري شده و نهايتا قيمت تمام شده محصول نهائي كاهش و قابل رقابت با محصولات وارداتي خواهد شد.
عبدالهي با بيان اينكه خانه صنعت و معدن شهرستان رهنمود هاي خانه استان را سرلوحه عملكرد خود قرار داده است افزود : با تشكيل جلسات متعدد و حضور فعال اعضا به بررسي مسائل و مشكلات صنعت و معدن پرداخته و ضمن تعامل با مديريت شهرستان (جناب فرماندار، نماينده محترم مجلس، امام جمعه محترم و ساير ادارات) به انعكاس مشكلات و پيگيري جهت حل آنها اقدام نموده است.
رييس شعبه خانه صنعت و معدن شهرستان نطنز با بيان اينكه در حال حاضر سه برنامه مهم و اساسي را پيش رو داريم افزود: با توجه به توليد ميلگرد كلاف صنعتي در مجتمع فولاد، استقرار صنايع مفتولي در اين شهرستان با توجه به اينكه مواد اوليه در كنار واحد بوده و صرفه جويي قابل توجهي در هزينه هاي حمل و نقل و همچنين سرمايه گردش را در پي دارد، از اولويت هاي خاص مي باشد.
عبدالهي افزود: با هماهنگي فرماندار و رياست سازمان صنايع و معادن اين شهرستان، در پي تامين اعتبار مطالعاتي جهت طرح هاي توجيهي مي باشيم و پيش بيني ميگردد در آينده نه چندان دور اين شهرستان به قطب صنايع مفتولي تبديل گردد.
وي گام دوم در پيش رو براي اين شهرستان را وجود ذخاير سنگ هاي متنوع تزئيني عنوان كرد و گفت: در حال حاضر مهمترين بخش معادن استان اصفهان در اين شهرستان موجود است و با تشويق سرمايه گذاران جهت احداث واحد هاي فرآوري سنگ نيز در اين منطقه ايجاد شود.
عبدالهي اضافه كرد: همچنين به منظور به گردش درآوردن چرخه اقتصادي استخراج تا فرآوري در خود منطقه با در نظر گرفتن توليد بالقوه ساليانه معادن از يك ميليون و 600 هزار تا دو ميليون تن سنگ مواد اوليه واحد هاي فرآوري تامين گردد.
وي خاطر نشان كرد: در راستاي اجرائي شدن سياست فوق و به منظور حفظ محيط زيست ، در سال گذشته كلنگ احداث يك واحد بزرگ فرآوري سنگ از ضايعات معادن در منطقه طرق به زمين زده شد و در حال ساخت مي باشد.
عبدالهي با بيان اينكه احداث اين پروژه كمك شاياني در بخش جمع آوري باطله هاي معادن و جلوگيري از پراكندگي آن خواهد شد افزود: با توجه به اين وضعيت شاهد رونق توليد و تنوع مصرف سنگ در زيبا سازي معابر مي گردد و از اين به بعد نيز مي توان ادعا نمود كه باطله و ضايعات معادن به عنوان مواد اوليه واحد هاي فرآوري محسوب مي گردد.
وي سومين گام پيش رو در اين صنعت را اينگونه ارزيابي كرد كه ؛ بيش از 130 واحد داراي جواز تاسيس كه در شهرك ها و نواحي صنعتي استقرار يافته و پيشرفت 10 درصد به بالا دارند در حال حاضر به علت مشكلات عديده متوقف مي باشند و اين شعبه درصدد است، با مذاكره ميان مديران واحد هاي مذكور و ارائه راهكارهاي لازم در خصوص طرح هاي اوليت دار، با حمايت مسوولين دولتي و بانكي به منظور پرداخت تسهيلات ، زمينه فعال سازي واحد هاي مذكور را فراهم آورد.
وي در پايان اضافه كرد: قطعا در اين پروسه حمايت خانه صنعت و معدن استان، سازمان صنايع و معادن اصفهان، فرماندار و ساير مسوولين شهرستان باعث ايجاد انگيزه بيشتر در سرمايه گذاران خواهد شد.