معاون وزير صنايع و معادن:

رشد صنعتي در گرو تقويت تحقيق و پژوهش و اقتصاد دانش بنيان است

رشد صنعتي در گرو تقويت تحقيق و پژوهش و اقتصاد دانش بنيان است

خبرگزاري معدن- معاون برنامه ريزي ، توسعه و فناوري وزارت صنايع و معادن ، اقتصاد دانش بنيان را از ملزومات رشد و بالندگي صنعتي در دنياي امروز دانست.

 خبرگزاري معدن- معاون برنامه ريزي ، توسعه و فناوري وزارت صنايع و معادن ، اقتصاد دانش بنيان را از ملزومات رشد و بالندگي صنعتي در دنياي امروز دانست.
به گزارش معدن نيوز دكتر محسن حاتم افزود : براي رشد و بالندگي صنعتي بايد به سمت كسب دانش فني برويم و با اتكا بر دانش خودمان حلقه هاي ارزش افزوده را تكميل كرده و از  خام فروشي بيرون بياييم و اين مساله جز با تلفيق دانش و علم و فناوري با صنعت امكانپذير نيست.
دكترحاتم با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در بازديد روزهاي آغازين سال از يكي از شركت هاي خودروسازي و تاكيد ايشان بر تحقيق ، توسعه و پژوهش در جهت اعتلاي صنعت كشور و رقابت پذيري با رقباي پيشرفته گفت : براي اينكه بنگاههاي توليدي دانش بنيان بوده و ارزش افزوده را بيشتر به سمت فرآورده هاي دانشي پيش ببرند بايد مراكز تحقيق و توسعه در مراكز صنعتي قوت و قدرت بگيرند.
وي تصريح كرد : بخشي ازتحقق اين امر درگروانگيزه هاي درون بنگاهي است و بخشي به سياستهاي حمايتي دولت وساير دستگاهها و تشكلهاي غير دولتي بر مي گردد .
حاتم مقوله دوم را ارتباط صنعت و دانشگاه برشمرد و افزود : براي رشد صنعتي لازم است كانون هاي ارتباط صنعت و دانشگاه شكل بگيرد و وزارت صنايع و معادن هم  سعي در بازنگري برنامه هاي خود دارد تا بيش از پيش درجهت نكات اشاره شده در بيانات ايشان حركت كند.
وي ياد آور شد: تقويت مراكز تحقيق و توسعه در صنعت باعث ايجاد تقاضا براي دانش فني مي شود و در اين صورت ارتباط صنعت و دانشگاه به سمت يك روال منطقي پيش خواهد رفت .
وي گفت : از جمله اقداماتي كه در جهت  ايجاد مراكز تحقيقاتي صنعت محور شروع كرده ايم  يكي سازماندهي مراكز پژوهشي  با محوريت صنعت به نام طرح هاي flag ship  بود كه در برخي از دانشگاهها از جمله امير كبير ، دانشگاه تهران ، شيراز و اصفهان شكل گرفت و ديگري كانون هاي  معروف به sbbc  كه مراكز توسعه كسب و كار كوچك با رويكردهاي تخصصي ، كه  معتقديم بايد يك بازنگري در سياست هايش انجام بگيرد.
معاون برنامه ريزي ، توسعه و فناوري وزارت صنايع و معادن ، حمايت از پايان نامه هاي دانشجويي را از ديگر اقدامات شروع شده جهت تقويت بخش پژوهش و تحقيق برشمرد و افزود : براي استفاده از ظرفيت هاي موجود دانشگاه در صنعت ، بخشي از سياست ها بايد در حوزه كاربرد فناوري به كار گرفته شود و براي عرضه دانش ، بخشي ازسياست هاي فشاري  به سياست هاي كششي در حوزه مصرف دانش فني تبديل شود و اين همان نكته اي است كه مقام معظم رهبري در صحبتهاي خود بر آن تاكيد داشتند.
وي گفت : در پل ارتباط صنعت و دانشگاه بايد پايه تحقيق و توسعه در بنگاههاي توليدي تقويت شود.
وي تصريح كرد : تاكنون نزديك به 1500 مركز تحقيق و توسعه در واحدهاي بزرگ و متوسط توليدي و صنعتي شكل گرفته كه  بايد هدفگذاري شود و اين مراكز به صورت خوشه اي به واحدهاي كوچك هم تسري داده شده و فعال شود.
وي در ادامه ياد آور شد : حلقه واسط صنعت و دانشگاه دولت است كه  به خاطر ارزش افزوده ايجاد شده ، افزايش توليد ناخالص ملي ، افزايش كيفيت كالاها ، قابليت صادرات و توليد در كلاس جهاني و … كه از اين طريق نصيب كشور مي شود ، هميشه نقش تنظيم كننده را بين اين دو فعاليت دارد .
وي يكي از چالش هاي موجود را عدم جذب نخبگان و استفاده از همه ظرفيت هاي دانشي عنوان كرد و افزود :  علاوه بر نخبگان ، بسياري از دانش آموختگان كشور مي توانند با ايجاد فرصت هاي لازم و آموزش در مجموعه شبكه دانشي كشور قرار گرفته و به جاي همكاري با رقباي ما در رشد صنعت كشور نقش اساسي ايفا كنند.