نجم الدين:

راه توسعه بازار هاي جهاني از فناوري هاي جديد مي گذرد

راه توسعه بازار هاي جهاني از فناوري هاي جديد مي گذرد

خبرگزاري تخصصي معدن- موفقيت صنعتگران براي کسب سهم مناسب از بازار هاي داخلي و بين المللي درگرو نوآوري و تبديل دانش به فناوري هاي جديد و ارتباط مستمر با دانشگاهها و مراکز تحقيق و توسعه است.

خبرگزاري تخصصي معدن- موفقيت صنعتگران براي کسب سهم مناسب از بازار هاي داخلي و بين المللي درگرو نوآوري و تبديل دانش به فناوري هاي جديد و ارتباط مستمر با دانشگاهها و مراکز تحقيق و توسعه است.
به گزارش معدن نيوز ؛ مهندس جواد نجم الدين مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو با بيان اين مطلب گفت: ايران خودرو و شركت هاي تابعه همگي از واحدهاي تحقيق و توسعه برخوردارند، اين گروه صنعتي به ظرفيت هاي دانشگاهي و نقش ارتباط با دانشگاه در تبديل علم به فناوري واقف بوده و به چهار شيوه مختلف به همكاري با دانشگاه ها مي پردازد.
مهندس نجم الدين اظهارداشت: اولين روش اينتر نشيپ است كه در اين روش يك تيم دانشگاهي متشكل از استادان و دانشجويان در يك دوره سه ماهه تمام وقت يا شش ماهه نيمه وقت و به صورت داوطلب به حل مشكلات صنعت مي پردازند و تا كنون 470 پروژه در زمينه مواد، سبك سازي و كاهش مصرف انرژي به اين ترتيب به اجرا در آمده است.
وي قراردادهاي پژوهشي را شيوه ديگر همكاري ايران خودرو با دانشگاه ذكر كرد و اظهار د اشت: در اين بخش يك استاد به عنوان مجري معرفي و كار مورد نظر در دانشگاه انجام مي شود و تا كنون 47 پروژه از اين طريق به اجرا در آمده است.
مهندس نجم الدين در مورد حمايت از پايان نامه هاي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا نيز گفت: تا كنون 351 پايان نامه با حمايت ايران خودرو تعريف شده و بعد از اتمام كار توسط ايران خودرو مورد استفاده قرار گرفته است.
مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو جذب كارآموزان را يكي ديگر از روش هاي ارتباط ايران خودرو با دانشگاه ذكر كرد و گفت: در ده سال اخير 12 هزار و 100 دانشجو به صورت كارآموز واحدهاي درسي خود را در ايران خودرو به انجام رسانده و با فرايندهاي صنعت آشنا شده اند.
نجم الدين با اشاره به آمار منتشر شده از سوي اتحاديه اروپا، اظهار داشت كه صنعت خودرو در اروپا و ‍ژاپن رتبه اول را در زمينه تحقيق و توسعه دارد و از 50 شركت برتر در اين زمينه 10 شركت متعلق به صنعت خودرو سازي هستند كه از رتبه هاي اول برخوردارند.
نجم الدين صنعت خودرو را با ميانگين سالانه 23درصد داراي بالاترين رشد در 6 سال اخير دانست و گفت: اين ميزان رشد 3 برابر ساير صنايع و پنج برابر نرخ رشد اقتصادي كشور بوده است.
مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو، اين شركت را داراي رتبه اول در ميان صد شركت برتر در زمينه توليد و فروش عنوان كرد و افزود: امسال حدود 800 هزار دستگاه و سال آينده 900 هزار دستگاه خودرو در اين شركت توليد خواهد شد.
وي صنعت ريخته گري و مواد را داراي اهميت بسيار در صنعت خودرودانست و گفت: نزديك به 55 درصد هزينه هاي توليد هر محصول مواد تشكيل دهنده آن را شامل مي شود، اما در طول زمان سهم مواد فلزي در خودرو از 80 به 70 درصد و فولاد و چدن از 75 به 65 درصد كاهش يافته و تلاش هايي براي استفاده از آلياژهاي مختلف، كامپوزيت ها و تركيبات نانو در اين بخش به منظور كاهش وزن و مصرف سوخت، صورت گرفته است با اين و جود هنوز مواد فلزي وزن اصلي را در ساختار يك خودرو دارد.
مدير عامل گروه ايران خودرو توليد قطعات ريخته گري در جهان در سال 2007 را بيش از صد ميليون تن به ارزش 230 ميليارد دلار عنوان كرد و گفت: صنعت خودرو با مصرف 40 درصد يعني 92 ميليارد دلار از توليدات اين بخش بزرگ ترين مصرف كننده اين بخش بوده است.
نجم الدين در پايان خواستار شد تا كارخانجات ريخته گري در زمينه استفاده از فناوري هاي نوين اين بخش سرمايه گذاري كنند تا خودروها بين پنج تا هشت درصد كاهش وزن پيدا كنند كه به تبع خود كاهش هزينه هاي توليد، مصرف سوخت و آلايندگي را نيز دارد و به نوبه خود امكان صادرات قطعات پيشرفته و مهندسي را فراهم مي كند.