معاون وزير صنعت، معدن و تجارت خبر داد :

راه اندازي پايگاه اطلاعات سرمايه گذاري تا 3 هفته آينده

راه اندازي پايگاه اطلاعات سرمايه گذاري تا 3 هفته آينده

خبرگزاري تخصصي معدن- رهبر معظم‌انقلاب اسلامي در ديدار با فعالان اقتصادي كشور موضوعي را مطرح كردند كه اهميت پرداختن به آن در شرايط فعلي دوچندان شده است.

خبرگزاري تخصصي معدن- رهبر معظم‌انقلاب اسلامي در ديدار با فعالان اقتصادي كشور موضوعي را مطرح كردند كه اهميت پرداختن به آن در شرايط فعلي دوچندان شده است.
به گزارش معدن نيوز ؛ «شفاف‌سازي اطلاعات» موضوعي بود كه رهبري معظم انقلاب به آن پرداختند و اظهار داشتند براي جلوگيري از برخي سوءاستفاده‌ها بايد آمارهاي توليد شفاف شود تا همگان بدانند وضعيت واقعي توليد چگونه است. اين تأكيد بجا و هوشمندانه سبب شد وزارت صنعت، معدن و تجارت بحث شفاف‌سازي اطلاعات توليد و سرمايه‌گذاري را مطرح كند. طي سال‌هاي اخير منتقدان به فعاليت‌هاي دولت با آمارسازي و كم جلوه دادن كارهاي دولت قصد تخطئه داشتند و مرتباً وضعيت كارگاه‌هاي صنعتي را بحران‌زده ترسيم و دولت را متهم به دروغگويي مي‌كردند. هدفمند‌كردن يارانه‌ها هم از ديگر موضوعاتي بود كه برخي از افراد خواستند فعاليت دولت را زير سؤال ببرند و اين‌گونه جلوه دهند كه آزادشدن قيمت حامل‌هاي انرژي هيچ واحد صنعتي را زنده نگه نمي‌دارد و حتي پا را فراتر گذاشتند و گفتند بر تعداد واحدهاي ورشكسته اضافه شده است و حتي به دولت اتهام وارد كردند كه تسهيلاتي براي كمك به صنعتگران پرداخت نشده است اما هيچكدام اين صحبت‌ها در واقعيت مصداق ندارد. طي روز‌هاي گذشته بارها با صنعتگران صحبت كرديم و حتي آمارهاي توليد را رصد كرديم اما خبري از كاهش نبود. اين حرف‌هاي مغرضانه هيچ زمان نتوانست توليد كشور را تحت تأثير قرار دهد و سبب عدم تمايل صنعتگران به توليد شود. از اوايل سال جاري توليدات صنعتي ركورد‌دار بوده‌اند. توليد سيمان، فولاد و آلومينيوم، لوازم خانگي و هزاران شاخه ديگر صنعت رشد چشمگيري داشته‌اند و اين نشان مي‌دهد كه هدفمند كردن يارانه‌ها پويايي صنعت را سبب شده است.

ايجاد پايگاه اطلاعات سرمايه‌گذاري

درباره بيانات ‌اخير مقام معظم رهبري با سيدرضا فاطمي‌امين معاون برنامه‌ريزي، توسعه و فناوري وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت‌وگويي انجام داديم. او اين موضوع را يكي از محورهاي اصلي كار وزارتخانه جديد دانست و گفت: همان‌گونه كه مقام رهبري به شفاف‌سازي آمار تأكيد كردند، اين وزارتخانه با جديت و بدون از دست دادن زمان قصد دارد پايگاه اطلاعات سرمايه‌گذاري را حداكثر تا سه هفته ديگر ايجاد كند. وي افزود: توليد اطلاعات و آمار وظيفه حاكميت است از اين رو براي دستيابي فعالان اقتصادي به وضعيت توليد در سراسر كشور و پتانسيل‌هاي سرمايه‌گذاري كه وجود دارد، پايگاه اطلاعات سرمايه‌گذاري شكل خواهد گرفت تا صنعتگران ضمن آگاه شدن از ميزان توليد و پتانسيل‌هاي سرمايه‌گذاري بر توليدات خود بيفزايند.
فاطمي‌امين اظهار داشت: از چهار ماه پيش بحث درج فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري صنعتي در سايت مطرح شد چرا كه اين اقدام مي‌تواند پتانسيل‌هاي كشورمان را به‌درستي نشان دهد و سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي را به سمتي هدايت كند كه توليد در آن به نفع كشور است و قاعدتاً چنين اتفاقي مانع از سرمايه‌گذاري در صنايع اشباع شده مي‌شود.

يكپارچه‌سازي تمام اطلاعات صنعتي

با راه‌اندازي پايگاه اطلاعات سرمايه‌گذاري در شهريورماه ميزان ظرفيت‌هاي موجود توليد مشخص مي‌شود و سرمايه‌گذاران طبق نظر معاون وزير صنعت، معدن و تجارت مي‌توانند براساس قوانين و مقررات درج شده در سايت نسبت به سرمايه‌گذاري اقدام كنند و حتي از پروژه‌‌هاي درحال احداث اطلاع يابند.
اما اين پايگاه به غيراز شفاف‌سازي اطلاعات سرمايه‌گذاري، وظيفه ديگري را هم دارد و آن يكپارچه‌سازي اطلاعات توليد است.
فاطمي‌امين خاطرنشان كرد: با عملياتي شدن پايگاه ياد شده تمام اطلاعات مربوط به توليدات صنعتي شفاف مي‌شود و همه مي‌توانند به آن دسترسي پيدا كنند. زماني‌كه آمارهاي توليد روند افزايشي دارد و خوشبختانه تحريم و ساير رفتارهاي مغرضانه نتوانسته توليد كشور را تضعيف كند دليلي براي عدم شفافيت در آمارها نيست از اين رو بزودي همه افراد امكان مشاهده آمار توليد را دارند.

گسترش نظارت‌ها براي پرداخت تسهيلات

يكي‌ديگر از تأكيدات مقام معظم‌رهبري در جلسه فعالان اقتصادي نظارت بر پرداخت تسهيلات به صنعتگران بود و اين‌كه بايد نظارت‌ها بسيار قوي‌باشد تا سوءاستفاده‌اي صورت نگيرد.
رئيس ستاد تحول وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين باره توضيح داد: با‌توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري نظارت‌ها بسيار قوي‌تر خواهد شد تا مبادا انحراف در تسهيلات صورت‌گيرد. خوشبختانه از آغاز هدفمندكردن يارانه‌ها [آذر سال 89] تاكنون هيچ‌بخش از تسهيلات دولتي به‌غير از پروژه تعريف شده از سوي واحد توليدي منحرف نشده است.
وي ادامه داد: در مورد تمام پروژه‌هايي كه انجام مي‌شود و يا در دست اقدام است، فيلترهاي مختلفي وجود دارد و اين فيلترها مانع از سوءاستفاده از تسهيلات دولتي مي‌شود. هر واحدي كه قصد استفاده از تسهيلات را داشته باشد بايد طرح توجيهي ارائه كند و وزارت صنعت، معدن و تجارت براساس آن به صورت چند مرحله‌اي و با توجه به پيشرفت كار تسهيلات لازم را پرداخت مي‌كند لذا هيچ واحد توليدي نمي‌تواند تسهيلات بگيرد و براي تغيير ماشين‌آلات و ساير فعاليت‌هاي توسعه‌اش سرمايه‌گذاري نكند.

انحراف در پرداخت تسهيلات نداشته‌ايم

در بخش بازسازي، نوسازي و تكميل واحدهاي صنعتي كوچك‌كه سازمان صنايع و معادن هر استان آن را معرفي مي‌كند، نظارت‌ها گسترده است تا انحراف در پرداخت تسهيلات صورت نگيرد.
رئيس ستاد تحول وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر صنعتگران از تسهيلات دولت به درستي استفاده نكنند در نهايت خودشان متضرر خواهند شد. از آنجا كه قيمت حامل‌هاي انرژي به سمت اصلاح شدن در حال حركت است، واحدهاي توليدي بايد در نوع توليد، ساختار و مدرن كردن ماشين‌آلات خود حركت كنند در غير اين‌صورت در ادامه مسير توان رقابت و ادامه حيات را نخواهند داشت لذا اين موضوع هم از ديگر عوامل، مانع از انحراف تسهيلات دولتي است.

افزايش بهره‌وري با 5 فاكتور مهم

افزايش بهره‌وري واحدهاي صنعتي از موضوعات مهمي بود كه مقام معظم رهبري به آن اشاره‌اي داشتند؛ موضوعي كه خيلي از كشورها به آن پرداختند و اكنون به يك كشور توسعه يافته تبديل شده‌اند.
فاطمي‌امين در اين باره توضيح داد: در طول 40‌سال گذشته 60‌درصد رشد اقتصادي ژاپن از محل بهره‌وري بوده است. اين موضوع به حدي مهم است كه همواره بايد در اقتصاد ايران و زيرمجموعه‌هاي توليد مورد توجه قرار گيرد. بهره‌وري زماني قابل دستيابي است كه بطور متناوب به آن پرداخته شود و بطور قطع پروسه‌اي نيست كه يك‌ساله به نتيجه برسد. از اين رو براي رسيدن به بهره‌وري بايد به‌صورت مرتب در سيستم فروش، تكنولوژي، بازاريابي، مديريت و منابع نيروي انساني تفكر شود تا بالاترين بهره‌وري عايد واحدهاي توليدي شود.

پرداخت تسهيلات به صنعتگران

 مقام معظم رهبري فرمودند توليد اساس اقتصاد است و همچنين اظهار داشتند براي تقويت بنگاه‌هاي توليدي، تسهيلات پرداخت شود. معاون وزير صنعت، معدن و تجارت درباره فرمايشات رهبري، گفت: زماني كه هدفمندكردن يارانه‌ها آغاز شود، 25 رشته صنعتي، جزو رشته‌هاي تأثيرپذير بابت آزاد شدن حامل‌هاي انرژي شناخته شدند اما در شرايط فعلي و با توجه به صحبت‌هاي حضرت امام خامنه‌اي، اگر ميزان منابع پرداختي به وزارت صنعت، معدن و تجارت وسيع‌تر شود، اين وزارتخانه برتعداد واحدهاي صنعتي كه در شرايط ارائه تسهيلات ويژه قرار گيرند، افزوده خواهد شد.
وي افزود: در حال حاضر 12 هزار واحد صنعتي مشمول استفاده از تسهيلات دولتي هستند كه طبق پيش‌بيني ما فقط 9 هزار واحد صنعتي از اين تسهيلات استفاده كنند.
فاطمي‌امين تأكيد كرد: هر واحد صنعتي كه تصور مي‌كند بابت آزادشدن حامل‌هاي انرژي [هدفمندكردن يارانه‌ها] اثر پذيرفته است مي‌تواند به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه كند تا با بررسي واحد از طريق كارشناسان بتوان آنها را هم در ليست پرداخت تسهيلات قرار داد.

فعاليت 450 مشاور براي ارتقاي بنگاه‌هاي صنعتي

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در ادامه خبر از پروژه‌سامانه ارتقاي بنگاه‌هاي صنعتي از طريق 450 مشاور خبر داد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت براي افزايش بهره‌وري و توليدات واحدهاي صنعتي با 13 شركت مشاوره‌اي از كشور همكاري خود را آغاز كرده است، با اين اوصاف هر واحد توليدي مي‌تواند طبق پيشنهادات كارشناسان خبره وضعيت توليد خود را تغيير دهد و به سمت افزايش بهره‌وري حركت كند. وزارت صنعت، معدن و تجارت هم 50‌درصد حق مشاوره را به صورت كمك بلاعوض به واحدهاي صنعتي پرداخت مي‌كند. اگر مشاوره‌اي هم نتيجه مطلوب را نداد واحد صنعتي مي‌تواند پولي بابت حق مشاوره پرداخت نكند.