رئيس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور: فاصله زمين شناسي ايران با تكنولوژي روز دنيا كاهش مييابد

خبرگزاري معدن- سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور مصمم است تا فاصله خود را از تكنولوژي روز دنيا به صورت سيستماتيك كاهش دهد.
خبرگزاري معدن- سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور مصمم است تا فاصله خود را از تكنولوژي روز دنيا به صورت سيستماتيك كاهش دهد.
به گزارش معدن نيوز رياست محترم سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور در بيست و هفتمين گردهمايي علوم زمين و سيزدهمين همايش انجمن زمين شناسي ايران طي ايراد سخنراني با بيان مطلب فوق اظهار داشت: سازمان زمين شناسي براي كاهش فاصله با تكنولوژيهاي روز دنيا براي آينده برنامههاي ريزيهايي كرده است.
مهندس محمدتقي كره اي اضافه كرد: رصد علم و فنآوري، سياستگذاريهاي كلان، سناريويهاي چندگانه، توليد تكنولوژي (كاهش وابستگي سخت افزاري و نرم افزاري)، ايجاد سازماني منعطف، توسعه پايگاههاي دانش و توسعه علوم بين رشتهاي از جمله برنامههاي آتي سازمان زمين شناسي است.
وي با بيان اينكه علوم زمين ايران در چهار نقطه زماني بارز در ورود تكنولوژي تاخير داشته است، تصريح كرد: چهار نقطه اي كه ايران در آن تاخير داشته است، تاسيس، ورود سيستمهاي ديجيتالي، تكنولوژي ماهواره و توسعه شبكههاي اينترنتي است.
معاون وزير صنايع و معادن ادامه داد: اين تاخيرها در سه دهه اخير نسبت به ظهور آنها در عرصه جهاني به صورت غير سيستماتيك و نامنظم كاهش داشته است كه دليل آن تغيير در ماهيت تكنولوژي و عصر انفجار اطلاعات و توسعه ارتباطات بين المللي بوده است.
مهندس كرهاي با بيان اينكه در دهه اخير شاهد گسترش روز افزون پايگاههاي متعدد داده بوده ايم، گفت: دهه اخير دهه گسترش جهاني و همه گير شدن اينترنت و ارتباطات داده، زيرساخت، ساختارهاي سازماني و غيره بوده است.
وي اضافه كرد: براي بررسي روند تكامل علوم زمين در دنيا ميتوان تاريخ را به سه دوران كلي تقسيم و بر مبناي آن تغييرات صورت گرفته در ايران و دنيا را مرور و مقايسه كرد. در دوران علمي كه از قرن بيستم تا امروز را شامل ميشود، با حركت سريع و پرشتاب علم در دنيا و شكلگيري سازمان زمين شناسي در ايران طي اين دوره روبهرو بوده است.
وي با بيان اينكه دراين دوران در نيمه نخست قرن 20 فعاليت علوم زمين در ايران را در قالب فعاليتهاي نفتي و غير نفتي ميتوان بررسي كرد كه در اين دوران تحت سلطه شديد انگلستان و ديگر كشورهاي اروپايي بوده است.
رييس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني ادامه داد: دهه 80 نيز مقارن با ظهور سيستمهاي ديجتيالي در حوزه علوم زمين بوده كه از مهمترين اتفاقات در اين دوره ميتوان به ابداع سيستمهاي عامل، ورود زبانهاي برنامهنويسي، اختراع كامپيوتر قابل حمل و پديد آمدن نرم افزارهاي گوناگون اشاره كرد.
وي با بيان اينكه در سازمان زمين شناسي نيز به دليل مقارن شدن اين اصل با انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي، ورود به فرآيندهاي محوري سيستمهاي ديجيتالي و كامپيتري با تاخير اتفاق افتاد، خاطرنشان كرد: دهه 90 نيز مقارن بود با ظهور كاربرد ماهوارهها در علوم زمين كه همواره با ابزارهاي متنوع براي مديريت نقشهاي، تاسيس سازمانهاي اطلاعات جغرافيايي و گسترش اطلاعات و ارتباطات همراه بوده است.
وي ادامه داد: در سازمان زمين شناسي نيز در اين دهه اقداماتي همچون به كارگيري ماهواره و ژئوفيزيك در اكتشافات معدني در سال 1373 و تشكيل گروههاي دورسنجي و برخي اقدامات ديگر صورت گرفت.