مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني خبر داد :
حضور 492 شركت در نمايشگاه دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي صنعت و معدن قطعي شد

خبرگزاري تخصصي معدن- مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران صبح امروزدر يك كنفرانس خبري گفت: تاكنون حضور 492 شركت در نمايشگاه نمايشگاه دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي صنعت و معدن قطعي شد.
خبرگزاري تخصصي معدن- مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران صبح امروزدر يك كنفرانس خبري گفت: تاكنون حضور 492 شركت در نمايشگاه نمايشگاه دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي صنعت و معدن قطعي شد.
به گزارش معدن نيوز ؛ ” حسن پلارك” هدف از برگزاري اين نمايشگاه را ارئه دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي بخش صنعت و معدن كشور در خصوص طراحي و ساخت ماشين آلات ،تجهيزات و قطعات بيان كرد.
وي معرفي توانمندي ها و قابليت هاي بومي سازي و دانش فني متخصصان، محققان، شركت هاي داشن بنيان و مراكز علمي را از ديگر اهداف اين نمايشگاه ذكركرد.
پلارك گفت: ايجاد بازار وكارگاههاي علمي معرفي جديدترين دستاوردهاي فني،مهندسي و تكنولوژي و نياز سنجي تجهيزات،ماشين آلات، قطعات و دانش فني معادن و صنايع معدني براي بومي سازي از ديگر بخشهاي اين نمياشگاه خواهد بود.
حضور 5 هزار شركت در نمايشگاه مجازي
مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران از حضور 5 هزار شركت در نمايشگاه مجازي دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي صنعت و معدن نيز خبر داد.
به گفته پلارك بسياري از شركتها و توليد كنندگان ايراني به صورت مجازي توان فني و مهندسي خود را در سايت اين نمايشگاه در معرض ديد عموم قرار خواهند داد.
رشد 4 درصدي توليد معادن وصنايع معدني بعد از هدفمند كردن يارانه ها
پلارك همچنين در مورد اجراي قانون هدفمندي يارانهها نيز گفت: خدمات رساني و توليد در حوزه معدن و صنايع معدني نسبت به قبل از اجراي قانون هدفمندي يارانهها، بيش از سه تا چهار درصد رشد داشته است.
وي تصريح كرد: با تدوين و ارايه بستههاي حمايتي كه دولت تدوين كرده است، موضوع هدفمندي يارانهها به خوبي دنبال ميشود.
بومي سازي بيش از 80 درصدي تجهيزات واحدهاي صنعتي ومعدني
پلارك همچنين گفت: در حال حاضر بيش از 80 درصد از تجيهزات و قطعات فني و مهندسي مورد نياز واحد هاي توليدي و شركتهاي بزرگ اقتصادي توسط متخصصان داخلي بومي سازي شده است.
وي گفت: در حال حاضر كمتر از 15 الي 20 درصد از تجيهزات مود نياز بخش صنعت و معدن كشور از خارج وارد مي شود كه برنامه ريزي شده تا پايان برنامه پنچ ساله چهارم اين ميزان كاهش چشمگيري يابد.
وي گفت: در حال در بخش كوره بلند بيش از 65 درصد،در بخش مس 70 درصد و بخش گندلهسازي حدود 100 درصد كاملا بومي سازي شده است.
خودكفايي 80 درصد در حوزه ساخت و تجهيزات فولاد كشور
مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران از خودكفايي 80 درصدي ساخت و تجهيز كارخانجات فولاد كشور در بخش احياء مستقيم خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ريزي بعمل آمده تا پايان سال 93 ظرفيت توليد فولاد به بيش از 45 ميليون تن خواهد رسيد.
به گفته وي تا پايان همين سال ظرفيت توليد مس نيز با افزايش 250 هزار تني به 450 هزار تن خواهد رسيد.
افتتاح دو كارخانه فولاد تا پايان سال
وي گفت: ظرفيت كنوني توليد فولاد كشور 17.5 ميليون تن است كه تا پايان امسال با افتتاح دو طرح به 20 ميليون تن درسال افزايش مييابد.
پلارك اظهار داشت: براي افزايش ظرفيت توليد فولاد از ميزان ظرفيت كنوني به 46 ميليون تن به حدود 11.2 ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز است.
جلوگيري از خام فروشي
پلارك تاكيد كرد: بيشتر تعرفه ها شامل سنگهاي تزييني و يا مواد خام است.
وي گفت: از آنجا كه در كشور به لحاظ وجود تكنولوژي و تجهيزات فراوان مي شود بسياري از مواد معدني و سنگهاي كوپ را فرآوري كرد دولت مصمم است از خام فروشي جلوگيري كند.
حادثه در معادن اجتناب ناپذير است
رييس هيات عامل ايميدرو در مورد افزايش ايمني معادن كشور گفت: با وجود بسياري از مشكلات فراروي فعاليتهاي معدني همچون اعتبارات، در موضوع ايمني هيچ كوتاهي نشده است.
پلارك افزود: تمام تجهيزات و امكاناتي كه براي حفظ جان يك نفر موثر است در معادن كشور بكار گرفته شده است.
وي با بيان اينكه بيشترين حادثهها در حوزه معادن زغال بوقوع پيوسته است، گفت: با اين وجود حوادثي كه در معادن كشور رخ داده نسبت به ساير كشورهايي كه ادعاي به كارگيري مدرنترين تكنولوژي در معادن را دارند، كمتر بوده و از اين لحاظ معادن كشور در وضعيت بهتري قرار دارند.
پلارك افزود: در تلاش هستيم كه معادن كشور عاري از هرگونه حادثه باشند اما نوع معادن كشور به گونهاي است كه كاري بيشتر از آنچه تاكنون انجام شده، نميتوان انجام داد.
مديرعامل سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران ، بروز حادثه را در معادن بخصوص در ذغال سنگ اجتناب ناپذير دانست و گفت: ساختار معادن ذغال سنگ كرمان و منطقه حادثه ديده بگونه ايست كه نمي توان از تكنولوژي هاي جديد در استخراج اين معادن استفاده كرد.
وي گفت: تاكنون همه امكانات با هزينه هاي فراوان براي خروج اجساد معدنكاران حادثه ديده بسيج شده است.
گفتني است نمايشگاه دستاوردهاي بومي سازي و خودكفايي بخش صنعت و معدن كشور از پنج شنبه 16 تا 21 دي ماه سال جاري در محل مصلاي تهران برگزار خواهد شد.