معدن‌نیوز بررسی کرد:

جذب کربن از فرآیند تولید نفت

پرهام کریمی
جذب کربن از فرآیند تولید نفت

شرکت چینی COSCO اولین کشتی شناور تولید و ذخیره نفت را مجهز به سامانه جذب کربن راه‌اندازی کرده است، که ظرفیت روزانه آن ۱۲۰,۰۰۰ بشکه نفت خام می‌باشد. این کشتی قادر خواهد بود که انتشارات کربنی تولید شده هم در طول مسیر حرکت به سمت محل تولید و هم از فرایند تولید خود را جذب کند.

شرکت چینی COSCO اولین کشتی شناور تولید و ذخیره نفت را مجهز به سامانه جذب کربن راه‌اندازی کرده است، که ظرفیت روزانه آن ۱۲۰,۰۰۰ بشکه نفت خام می‌باشد.
این کشتی قادر خواهد بود که انتشارات کربنی تولید شده هم در طول مسیر حرکت به سمت محل تولید و هم از فرایند تولید خود را جذب کند.

لوله‌هایی که با علائم سبز برچسب‌گذاری شده‌اند، محل‌های ورودی گازهای خروجی هستند که توسط فن‌ها به داخل برج تصفیه کشیده می‌شوند. درون برج، جاذب‌هایی قرار دارند که هیدروکربن‌های موجود در گازهای خروجی را جذب می‌کنند و در نتیجه هوای خروجی دارای انتشارات کربنی به مراتب کمتر می‌شود.

فناوری جذب کربن به عنوان ابزاری اساسی برای گذار به انرژی‌های پاک در نظر گرفته می‌شود، اگرچه بسیاری از طرفداران گذار معتقدند که این فناوری بحث‌برانگیز است چرا که به تولیدکنندگان نفت و گاز فرصتی برای افزایش تولید می‌دهد. به عقیده این حامیان، گذار به انرژی‌های پاک مستلزم پایان یافتن استفاده از هیدروکربن‌هاست.

به گزارش Wood Mackenzie در سال گذشته، برآورد شده است که سرمایه‌گذاری‌های جهانی در حوزه جذب کربن تا سال ۲۰۳۴ نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید؛ تقریباً نیمی از این سرمایه‌گذاری‌ها به ظرفیت جذب اختصاص یافته و مابقی آن به حمل و نقل و ذخیره‌سازی خواهد رفت.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، ظرفیت جذب تا آن سال به ۴۴۰ میلیون تن در سال خواهد رسید و ظرفیت ذخیره‌سازی نیز به مجموع ۶۶۴ میلیون تن افزایش خواهد یافت. Wood Mackenzie اظهار داشت که یارانه‌های دولتی برای این توسعه حیاتی هستند و پنج کشور کلیدی با نگرش گذار به انرژی، تعهد کرده‌اند که حدود ۸۰ میلیارد دلار برای حمایت از این فناوری اختصاص دهند.

به گزارش Rystad Energy در سال ۲۰۲۴، منطقه آسیا و اقیانوس آرام به عنوان مرکزی برای جذب کربن در حال ظهور است؛ به طوری که استرالیا، مالزی و اندونزی به عنوان بازیگران اصلی در این منطقه شناخته می‌شوند. سرمایه‌گذاری در حوزه جذب کربن در منطقه آسیا و اقیانوس آرام در ده سال آینده تا سال ۲۰۳۴ به حدود ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است.