مديرعامل شرکت تجلي توسعه معادن و فلزات در گفتوگو با معدننيوز مطرح کرد:
تمرکز تجلي بر عناصر نادر خاکي

پایگاه خبری معدن نیوز -شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات یکی از مهمترین اعضای گروه سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) است. فعالیت اصلی این شرکت در حوزه فلزات آهنی و غیرآهنی، عناصر نادر خاکی و لیتیوم میباشد. این شرکت اولین شرکت پروژه محور در بازار سرمایه ایران به حساب میآید که در آذرماه سال 1400 پذیرهنویسی آن انجام گرفته و با سرمایه اولیه 6200 میلیارد تومان آغاز به کار کرد.
به گزارش معدن نیوز -شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات یکی از مهمترین اعضای گروه سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) است. فعالیت اصلی این شرکت در حوزه فلزات آهنی و غیرآهنی، عناصر نادر خاکی و لیتیوم میباشد. این شرکت اولین شرکت پروژه محور در بازار سرمایه ایران به حساب میآید که در آذرماه سال ۱۴۰۰ پذیرهنویسی آن انجام گرفته و با سرمایه اولیه ۶۲۰۰ میلیارد تومان آغاز به کار کرد.
مرتضی علی اکبری در گفتوگو با معدننیوز با اشاره به تملک این شرکت بر ۲۷ معدن، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۷ معدن در اختیار این شرکت است که از این تعداد حدود 14 معدن در حوزه عناصر نادر خاکی و لیتیوم است.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: این شرکت به عنوان اولین شرکت پروژه محور در بازار سرمایه ایران پذیرش شد و فعالیت خود را آغاز کرد. بر همین اساس بخشی از سرمایه را از طریق بورس تامین کردیم و خوشبختانه توانستیم امانتی را که سهامداران در اختیار ما قرار دادند، تا این زمان حفظ و حراست کنیم و در رشد و توسعه کشور، هر چند ناچیز، مشارکت کنیم.
علی اکبری افزود: شرکت تجلی در حوزه عناصر نادر خاکی ورود کرده که در این حوزه در کشور کار عمدهای انجام نشده است. ما این ریسک را پذیرفتیم و توانستیم صاحبنظرانی که در این زمینه در کشور کار کرده بودند، جذب کنیم و با آنها در مسیر جدیدی در حوزه عناصر نادر خاکی حرکت کنیم. شروع کار ما در دو معدن شماره 1 و 2 مروست بود که از مواد نادر خاکی تشکیل شده و گواهی کشف داشتند. کار اکتشافی در این معادن کامل شده که ذخیره یکی از معادن از حدود 10 میلیون تن اکنون به 40 میلیون تن رسیده است. معدن دوم بیش از 80 میلیون ذخیره دارد که کار برای اخذ پروانه بهرهبرداری شروع شده است. پس از آن میتوانیم برای احداث کارخانه اقدام کنیم.
وی با اشاره به دیگر اقدامات تجلی گفت: با توجه به اقدامات شرکت در حوزه اکتشافات، همزمان کارهای آزمایشگاهی هم انجام دادیم. به آزمایشگاههای داخل کشور نمونههایی ارسال شد و پاسخ را دریافت کردیم. همچنین نمونههایی به خارج از کشور ارسال شده که هنوز نتایج آن به دست ما نرسیده است.
مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات درباره کاربرد عناصر نادر خاکی عنوان کرد: عناصر نادر خاکی دارای انواع مختلف است که 80 درصد تولید آن در کشور چین صورت میگیرد و بقیه آن توسط آمریکا، هند و مالزی تولید میشود که ۱۸ نوع آن در کشور دارای کاربرد است. در صنایعی چون فولاد آلیاژی، هواپیماسازی، لپ تاپ، تلفن همراه، دوربین، فیبر نوری، صنایع شیشه اپتیکی، میکروسکوپ، تلسکوپ، عینک، سوخت محرک موشکها و ساخت تصاویر متحرک، نور استودیوها انواع باتریها و بخصوص باتری ماشینهای برقی و محصولات هایتک از عناصر نادر خاکی استفاده میکنند.
وی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر فعالیت معادنی که در تملک شرکت تجلی است در شرایطی قرار دارند که میتوانیم آنها را تا تجاریسازی پیش ببریم. معدن مروست در حال حاضر از سایر معادن ما جلوتر است و اکنون در مرحله انجام قرارداد نیمه صنعتی است. که پس از انعقاد این قرارداد و خروجی آن با همکاری دانشمندان جوان بتوانیم کارخانه اصلی را احداث کنیم،کارخانه نیمه صنعتی حدود 6 ماه زمان لازم دارد.
مدیرعامل تجلی بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۱۵ درصد از تولید فولاد کشورهای پیشرفته، فولاد آلیاژی است، امیدواریم با همراهی سهامداران عمده بتوانیم در مسیر بینیازی کشور در تجهیزات، ماشینآلات و پروژههای هایتک و تولید فولاد آلیاژی بیشتر در کشور گامهای مثبت برداریم.