در اجلاس مسئولان بنگاه هاي كوچك و متوسط عضو دي 8 صورت گرفت؛

تاكيد وزير صنايع ‌ومعادن بر توليد محصولات مشترك بين كشورهاي عضو گروه دي هشت

تاكيد وزير صنايع ‌ومعادن بر توليد محصولات مشترك بين كشورهاي عضو گروه دي هشت

خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع ومعادن گفت: كشورهاي عضو گروه دي هشت بايد به دنبال توليد مشترك محصولات خود باشند.

خبرگزاري تخصصي معدن- وزير صنايع ومعادن گفت: كشورهاي عضو گروه دي هشت بايد به دنبال توليد مشترك محصولات خود باشند.
به گزارش معدن نيوز ؛ « علي اكبر محرابيان» در اولين اجلاس مسئولان دولتي متولي بنگاههاي كوچك و  متوسط كشورهاي عضو گروه دي هشت با بيان اينكه افزايش همكاريهاي كشورهاي عضو يكي از مهمترين اهداف برگزاري اين اجلاس به شمار مي‌آيد افزود: اين كشورها به رغم داشتن حجم بالايي از مبادلات با ديگر كشورها ، در سطح پاييني از مبادلات بين خود قرار دارند كه در تلاشيم با برگزاري اين اجلاس به تعميق وگسترش اين مناسبات دست يابيم.
وي با اشاره به اينكه برگزاري اين اجلاس نقطه عطفي در زمينه همكاريهاي مشترك محسوب مي‌شود خاطر نشان كرد: اين اجلاس به دنبال دستيابي كشورهاي عضو به ايجاد اشتغال و  تامين ارزش افزوده بيشتر است كه براي رسيدن به اين مهم بايد برنامه ريزيهاي دقيقي انجام شود تا شاهد رشد صنعتي  و توسعه اشتغال در بين اين كشورها باشيم.
وي در ادامه ضمن يادآوري تشكيل اجلاس وزراي صنايع كشورهاي عضو دي هشت كه به پيشنهاد ايران برگزار شد و اثرات خوبي را در گسترش روابط صنعتي اين كشورها داشت اظهار اميدواري كرد: برگزاري اولين اجلاس مسئولان دولتي متولي بنگاههاي كوچك و  متوسط كشورهاي عضو نيز بتواند راهكارهاي خوبي براي افزايش مبادلات صنعتي و اشتغال اين كشورها ارائه دهد.
 مهندس محرابيان ، برخورداري از تكنولوژي پيشرفته و جمعيت فراوان كشورهاي عضو را كه يك ميليارد نفر ازجمعيت  57  كشور اسلامي را به خود اختصاص مي‌دهد ، بسترساز خوبي براي هم افزايي در توسعه فعاليتهاي صنعتي اين كشورها ذكر كرد.
وزير صنايع و معادن در بخش ديگري از سخنان خود به مقايسه اهداف كشورهاي عضو اجلاس دي هشت با سازمان يونيدو اشاره كرد وافزود: اين سازمان كاهش فاصله صنعتي بين كشورهاي عضو و رشد صنعت در كشورهاي كمتر توسعه يافته را بر عهده داشت كه با بررسي گزارشات ارائه شده در اين خصوص متوجه مي‌شويم كه اين هدف نه تنها ميسر نشد بلكه فاصله اين كشورها به مراتب بيش از گذشته شد .
وي اين موضوع را ناشي از استكبار برخي از كشورهاي به اصطلاح توسعه يافته صنعتي دانست و گفت: بايد پيوندها و همكاريهاي منطقه اي بين كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي و بويژه دي هشت بيشتر باشد تا با يك هم افزايي منطقي بتوانند فاصله صنعتي خود با اين كشورها را كاهش دهند.
مهندس «محرابيان» در ادامه به نحوه عملكرد شهركهاي صنعتي كشورهاي عضو اين اجلاس در طول سالهاي اخير اشاره كرد و افزود: خوشبختانه ظرفيتهاي بسيار خوبي در اين زمينه وجود دارد كه اگر با همكاري بيشتري همراه شود رونق صنعتي كشورها را به دنبال خواهد داشت.
وي در اين باره با اشاره به روابط مناسبي كه بين شهركهاي صنعتي ايران و تركيه بوجود آمده است تصريح كرد: ايجاد شهرك سرمايه ‌گذاري خارجي در استان آذربايجان شرقي يكي ا ز اين موارد به شمار مي آيد كه با حضور خوبي از سوي سرمايه ‌گذاران كشورهاي عضو دي هشت و بويژه كشور تركيه مواجه شده است.
وزير صنايع و معادن در ادامه برخي ويژگيهاي كشور را براي حضور بيشتر سرمايه گذاران خارجي برشمرد و افزود: داشتن نيروهاي انساني نخبه وجوان، منابع انرژي و معادن غني ، قرارگيري ايران در كريدور شمال جنوب و شرق وغرب و همچنين داشتن بازار مناسب از جمله مزيتهاي كشور است كه كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي و بويژه دي هشت مي‌توانند از آن بهرمند شوند.
وي در پايان گفت: ‌كشورهاي دي هشت يك وظيفه بسيار مهم تاريخي و شرعي دارند و آن عبارت از اين است كه رشد و توليد و انتقال فناوري خود را در ميان اعضا گسترش داده و مهمتر از آن وظيفه آنها راهبري جامعه اسلامي است كه نبايد از آن غفلت كرد.
مهندس محرابيان افزود:‌ نمي توان منتظر كمك‌هاي بين المللي بود و وظيفه ما است كه به كشورهاي اسلامي كمك‌هاي لازم را ارائه دهيم.