بزرگنمايي ضعف‌هاي شبنم براي جلوگيري از پيشرفت آن

بزرگنمايي ضعف‌هاي شبنم براي جلوگيري از پيشرفت آن

پايگاه خبري معدن نيوز-رييس مجمع عالي واردات با دفاع تمام قد از طرح شبنم گفت: ضعف‌هاي طرح شبنم عمدا بزرگ نمايي شده تا از پيشرفت آن جلوگيري شود.

پايگاه خبري معدن نيوز-رييس مجمع عالي واردات با دفاع تمام قد از طرح شبنم گفت: ضعف‌هاي طرح شبنم عمدا بزرگ نمايي شده تا از پيشرفت آن جلوگيري شود.
به گزارش معدن نيوز؛ « محمد حسين برخوردار» با اعلام اين مطلب افزود: افرادي كه فرآيند ورود گسترده كالاي قاچاق را به كشور هدايت مي‌كنند افراد معمولي نيستند بلكه افراد خاصي هستند كه به صورت سازمان يافته هدايت قاچاق را در آن سوي مرزهاي كشور در دست گرفته‌اند.
به گفته وي،‌ آنان ارز را از بازار آزاد تهيه مي‌كنند و با ورود و فروش كالاي قاچاق و تبديل آن به ارز ،حجم عظيمي از ارز را كه مطابق با آمار سال‌هاي گذشته بين 12 تا 15 ميليارد دلار است از كشور خارج مي‌كنند.
برخوردار در ادامه در خصوص بروز برخي مقاومت‌ها از سوي فعالان اقتصادي نسبت به اجراي پروژه شبنم گفت: متاسفانه هنوز برخي از فعالان اقتصادي از مزايا و ابعاد و ثمرات اجراي اين پروژه آگاه نيستند و نبود اطلاع‌رساني كافي در راستاي آگاهي مصرف‌كنندگان نسبت به كد دوبعدي و كاركرد آن نيز عاملي است كه مانع پيشرفت همه جانبه اين طرح شده است.
وي با بيان اينكه متاسفانه برخي ضعف‌هاي اين پروژه عمدا بزرگ نمايي شده تا از پيشرفت آن جلوگيري شود، گفت‌: در برهه‌اي از اجراي اين پروژه كه كالاهاي موجود در كف بازار كدگذاري مي‌شد‌، شايعه وجود باركدهاي ناهمخوان با كالاي مدرج منتشر شد كه از دو جهت اين شايعه قابل بررسي است.
رييس مجمع عالي واردات  ادامه داد: اول اينكه اساسا باركد شبنم يك كد منحصر به فرد براي هر كالاست كه وقتي خريدار باركد را ارزيابي مي‌كند به سادگي مي‌تواند با اتصال به سامانه شبنم مطابقت آن با كالا را دريابد و در صورت همخوان نبودن كالا با كد دوبعدي  وجود كالاي تقلبي را اعلام كند تا بازرسان نسبت به اين تخلف اقدام كنند.
برخوردار همچنين افزود: مساله ديگر اينكه با وجود انتشار وسيع اين شايعه كه در بازار كدهاي ناهمخوان با كالا موجود است اما پيگيري‌هاي ما براي كشف اين كدها به جايي نرسيد و ما اثري از اين باركدهاي تقلبي مشاهده نكرديم. در واقع شايعه اين خبر مشهودتر از خود واقعه بود.
وي خاطرنشان كرد: يكي ديگر از دلايلي كه سبب شد برخي واردكنندگان نسبت به اجراي شبنم موضع منفي بگيرند، همزماني الزامي شدن اجراي شبنم براي برخي كالاها در اواخر سال 90 با بروز نوسانات نرخ ارز در كشور  و همچنين بحث استانداردسازي پنج هزارو 28 قلم كالا بود.
برخوردار اظهار كرد: اين همزماني  منجر به بروز تنش در بازار و در پي آن مقاومت واردكنندگان نسبت به اين طرح شد.
وي در ادامه تاكيد كرد: اطلاع‌رساني فراگير و همه جانبه درباره تمامي ابعاد اجراي اين پروژه و همچنين ثمرات و بركات حاصل از اجراي آن منجر به پذيرش اين طرح از سوي واردكنندگان رسمي و فعالان اقتصادي قانوني خواهد شد.
رييس مجمع عالي واردات افزود:  بازار بدون فرآيند نظارت و بازرسي فضا را براي عاملان قاچاق كه نمي‌خواهند زير بار پرداخت پنج درصد ماليات بر ارزش افزوده و تعرفه‌هاي گمركي بروند باز خواهد كرد.
برخوردار ،كد دو بعدي شبنم را عامل موثري در مبارزه با كالاي قاچاق و تقلبي  دانست و گفت: با اجراي اين طرح علاوه بر اينكه بازار سامان يافته و امكان تشخيص كالاي اصل از تقلبي فراهم مي‌شود، درآمد دولت مبني بر عوارض ورود كالا به كشور نيز افزايش مي‌يابد.
گفتني است: شبنم يك باركد دوبعدي منحصر به فرد است كه روي هر قلم كالا درج مي‌شود و حاوي اطلاعات كامل درباره كالا بوده و قابليت استعلام اصالت كالا از طريق گوشي تلفن همراه دوربين‌دار و نرم افزار مربوطه، تلفن گوياي 88969296، ارسال پيامك به سامانه شبنم و همچنين استعلام ازسامانه شبنم به آدرس  www.shabnam.ir را دارد.