الگوي احتمالي قيمتهاي مس در سال 2011 و بعد از آن
خبرگزاري تخصصي معدن- اين زماني از سال است که بازارها ما تحليلگران را گول مي زنند. زماني ست که پيش بيني هاي مربوط به قيمتهاي مس در سالي که در پي است، در آن صورت مي گيرد.
خبرگزاري تخصصي معدن- اين زماني از سال است که بازارها ما تحليلگران را گول مي زنند. زماني ست که پيش بيني هاي مربوط به قيمتهاي مس در سالي که در پي است، در آن صورت مي گيرد.
به گزارش معدن نيوز ؛ در سالهاي اخير پيش بيني قيمتهاي مس به خاطر نقش وسيع بخش مالي در بازارهاي مس و ديگر کالاها، که منجر به ارتباط متقابل مستقيم بين بازارهاي سهام، دلار امريکا و قيمتهاي اين فلز شده، بيش از پيش پيچيده تر گرديده است.
در اين يادداشت کوتاه سعي مي کنيم دلايل اصلي اي را بيان کنيم که چرا قيمتهاي مس در سال 2011 مطابق با انتظارات براي اوجهاي جديد نخواهند بود. سال 2011 با خبرهايي خوش آغاز شد: دلار آمريکا ضعيف بود، بازارهاي سهام پس از انتشار داده هاي اقتصادي مثبت از سوي ايالات متحده رونق گرفتند و قيمت هر تن مس به 9750 دلار افزايش يافت. با اين وجود، بخش مالي با توجه به بسياري از وامهاي بخش خصوصي که اغلب آنها بايد در ماههاي اوليه سال تأديه شوند آسيب پذير مانده است.
اين عملکرد قوي اقتصاد چين بوده که رشد جهاني و رونق بازارهاي سهام و کالا را باعث شده است. چين هم اکنون در شرايط نامشخصي قرار دارد چرا که مي خواهد با تغيير الگوي اقتصادي خود ضمن پايين آوردن نرخ رشد کشور آن را در سطوحي پايدار تثبيت کند. در اين فرآيند، به نظر مي رسد که مصرف داخلي نقشي اساسي در فعاليت اقتصادي چين در آينده خواهد داشت و صادرات نقشي کمرنگ تر خواهد يافت.
چنين تغييراتي طبيعتاً همراه با کشمکشهايي خواهند بود، کشمکشهايي بين چيزي که بي جينگ به عنوان راه آينده خود به آن نگاه مي کند و چيزي که دولتهاي نوار ساحلي به عنوان منبع اصلي رشد شان آن را تجربه کرده اند. در اين ميان، علي رغم داده هاي مربوط به قيمت کالاهاي جمعي در چين، که به نحو چشمگيري نرخ تورم را پايين نشان مي دهد، نگرانيهاي جدي اي در رابطه با هزينه رو به رشد معاش و هزينه هاي مواد خام براي کارخانجات وجود دارد.