اقدامات اصلاحي و زيست محيطي در مجتمع مس سونگون

اقدامات اصلاحي و زيست محيطي در مجتمع مس سونگون

پايگاه خبري معدن نيوز-در راستاي تعهدات شرکت ملي صنايع مس ايران و اولويت قرارگرفتن مساله صيانت از محيط زيست، اقدامات تيم اصلاحات مجتمع مس سونگون براي حفاظت از محيط زيست اعلام شد.

پايگاه خبري معدن نيوز-در راستاي تعهدات شرکت ملي صنايع مس ايران و اولويت قرارگرفتن مساله صيانت از محيط زيست، اقدامات تيم اصلاحات مجتمع مس سونگون براي حفاظت از محيط زيست اعلام شد.
به گزارش معدن نيوز، در راستاي تعهدات شرکت ملي صنايع مس ايران و اولويت قرارگرفتن مساله صيانت از محيط زيست، تيم اصلاحات اين مجتمع به ترميم و بهسازي يکي از سيستم‌هاي حساس اقدام کرد که ضمن جلوگيري از توقف خط توليد، امکان تعويض خط انتقال پالپ باطله A با خط B و  بالعکس فراهم شده و از اتلاف سرمايه و آسيب به محيط زيست جلوگيري مي کند.
براساس اين گزارش براي صيانت از منافع ذينفعان و حفظ محيط زيست، تيم اصلاحات مجتمع مس سونگون در سال 86 تشکيل شد و بصورت خود جوش اقدام به اصلاحاتي در خط توليد کرده و فعاليت خود را در راستاي بهبود توليد ادامه داد.
بر اساس اين گزارش، در سال 88 و با حضور مهندس شريفي به‌عنوان مديريت مجتمع مس سونگون ، فعاليت هاي اين تيم نظام‌مند تر شده و طرح‌هاي زيادي را اجرا کرده و يا در دست اجرا دارد که از مهمترين و حياتي ترين آنها سر ريز تيل پمپ خانهTPS در زمان‌هاي Shut downبود که از طريق يک خط لوله 24 اينچ و طول 80 متر به مخزن اسپليج منتقل شد.
بنا بر اين گزارش با انجام اين عمليات و از آن تاريخ به بعد، در زمان‌هاي Shut down و اضطراري، حتي يک قطره تيل هم به دره سونگون سر ريز نشد که هزينه تمام شده اين خط اصلاحي معادل 500 ميليون ريال بود.
پيش از انجام خط اصلاحي فوق و به منظور جلوگيري از نفوذ تيل به دره سونگون، مکرراً و با انجام هماهنگي‌هاي مختلف، خط توليد متوقف مي‌شد که با اجراي خط اصلاحي مورد نظر، ضمن کارکرد خط تولي دو بدون هيچگونه توقفي، خط A با خط B را تعويض نمود.
براساس اين گزارش، پالپ باطله مذکور از زير تيکنر باطله وارد يک مخزن استوانه اي فلزي(Feed Sump) به حجم تقريبي 54 مترمکعب واقع در پمپ استيشن شده و از آنجا توسط دو خط A, B(هر خط متشکل از 8 دستگاه پمپ وارمن)که يک خط هميشه بصورت يدکي(Standby) است، به سد باطله انتقال مي يابد.
اين گزارش مي افزايد: در مواقع خرابي و اشکال در خطوط انتقال پالپ باطله و خاموشي هر دو خط و يا تعويض خطوط انتقال جريان باطله، پالپ خروجي از تيکنر باطله در مخزن فلزي جمع مي شود (در صورت خرابي والو(Valve) زير تيکنر باطله)، با توجه به حجم کم آن در صورتيکه مخزن سرريز کند پالپ در حوضچه تعبيه شده در کف سالن، جمع آوري و از طريق يک دستگاه پمپ به حوضچه اسپليج که در کنار سالن پمپ استيشن ساخته شده انتقال مي يابد.
لذا در صورت وجود مشکلات فوق در خطوط انتقال باطله، بايد خط توليد سريعاً خاموش شود و يا حجم پالپ خروجي از تيکنر باطله کاهش يابد، در غير اينصورت( بعضي مواقع در هنگام تعويض خطوط انتقال باطله A به B و يا بالعکس، ولو(Valve) زير تيکنر باطله به درستي عمل نکرده و جريان باطله خروجي به طور کامل قطع نمي شود) پالپ باطله با حجم زيادي از مخزن پمپهاي TPS سرريز نموده و از آنجاييکه پمپ تعبيه شده در کف سالن, توان انتقال آن به حوضچه اسپليج را ندارد و يا در صورت انتقال پالپ حوضچه اسپليج در مدت زمان کوتاهي سرريز مي شود، لاجرم پالپ باطله به سمت دره هدايت شده وعلاوه بر هدر رفتن, موجب خسارت به محيط زيست منطقه مي‌شد.
بر اساس اين گزارش به دستور مدير مجتمع مس سونگون و با توجه به اولويت حفظ و حراست محيط زيست منطقه در صورت پديد آمدن مشکل در پمپ استيشن و به تبع آن عدم انتقال باطله، خط توليد تا رفع مشکل متوقف مي شد تا خسارتي از ناحيه انتقال پالپ باطله به محيط زيست وارد نشود.
اين گزارش تاکيد دارد: با توجه به راه اندازي فاز دوم تغليظ در آينده، جهت رفع مشکل دو راه حل در نظر گرفته و در حال اجراست. نخست آنکه، حوضچه اسپليج واقع در جنب پمپ استيشن بزرگتر شده و حجم آن حداقل به دو برابر مقدار فعلي آن برسد. دوم آنکه سرريز مخزن فلزي پمپهاي TPS بجاي آنکه در کف سالن سريز شود با يک خط لوله مستقيم و به صورت ثقلي وارد حوضچه اسپليج شود. در اين حالت مشکل انتقال پالپ توسط پمپ کف سالن نيز برطرف مي شود.
يادآور مي شود در اين طرح يک خط لوله 24 اينچ و طول 80 متر, سرريز مخزن فلزي را به حوضچه اسپليج انتقال مي دهد.