افزايش ظرفيت توليد کنسانتره روي مجتمع مهدي‌آباد

افزايش ظرفيت توليد کنسانتره روي مجتمع مهدي‌آباد

پايگاه خبري معدن نيوز- با برنامه‌ريزي مجتمع سرب و روي مهدي‌آباد طي 4 تا 5 سال آينده، خوراک مورد نياز کارخانه‌هاي تأمين و ظرفيت توليد اين مجتمع به 800 هزار تن کنسانتره روي مي‌رسد.

پايگاه خبري معدن نيوز- با برنامه‌ريزي مجتمع سرب و روي مهدي‌آباد طي 4 تا 5 سال آينده، خوراک مورد نياز کارخانه‌هاي تأمين و ظرفيت توليد اين مجتمع به 800 هزار تن کنسانتره روي مي‌رسد.
به گزارش پايگاه خبري معدن نيوز، مدير مجتمع سرب و روي مهدي‌آباد با بيان اين که حدود نيمي از ظرفيت 400 هزار تني شمش روي کشور به دليل کمبود خوراک خالي است، در خصوص آخرين وضعيت سرمايه‌گذاري در اين معدن و طرح احداث کارخانه 100 هزار تني کنسانتره روي و طرح احداث کارخانه 100 هزار تني شمش روي، گفت: با توجه به مفاد قرارداد و تأخير صورت گرفته و عدم پيشرفت پروژه، قرارداد فسخ و در اين راستا با توجه به تأکيد وزير صنعت، معدن و تجارت و رياست ايميدرو، به سرعت در حال تهيه اسناد فراخوان و انتخاب مشاور خارجي براي برگزاري مزايده بين‌المللي هستيم که در اين ميان شرکت‌هاي صاحب نام خارجي ابراز تمايل کرده‌اند.
امين صفري در مورد سابقه قرارداد سرمايه‌گذاري اين معدن گفت: بر اساس تفاهمنامه‌اي که در سال‌هاي پيش با کشورهاي استراليا و اتريش منعقد شده بود، قرار شد که اکتشاف از معادن اين مجتمع با 49 درصد سهم طرف خارجي و 51 درصد سهم طرف ايراني صورت گيرد و بهره‌برداري از معدن ادامه يابد که بر اين اساس از سال 91 قراردادي با شرکت روي مهدي‌آباد به عنوان کنسرسيومي از شرکت‌هاي استراليا و اتريش و بخش خصوصي ايراني منعقد شدکه به دليل تأخير صورت گرفته از سوي اين شرکت، بهره‌برداري از معدن و احداث کارخانجات مربوطه تا ابتداي سال 93 متوقف بود اما از ابتداي امسال با مساعدت‌هاي ايميدرو و شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران نسبت به سرمايه‌گذار، عمليات باطله برداري در اين معدن آغاز شد.
وي افزود: مشکلاتي همچون نبود سرمايه لازم، اختلاف بين شرکا و سهامداران شرکت سرمايه‌گذار موجب شد تا جلسات متعددي با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت، معاون معدني وزير، رياست ايميدرو و مديرعامل شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران برگزار شود. با توجه به اينکه اين شرکت در بخش احداث کارخانه و تأمين زير ساخت‌ها هيچ پيشرفتي نداشت و در بخش معدن هم تنها 4 درصد پيشرفت حاصل شد و بدهي قابل توجهي نيز به پيمانکاران داشت در نهايت در شهريور امسال اخطاري از سوي رياست هيأت عامل ايميدرو مبني بر اجرايي شدن تأمين مالي پروژه به سرمايه‌گذار ارسال و با توجه به عدم حصول نتيجه، سرانجام در 17 آبان امسال خاتمه قرارداد به اين شرکت ابلاغ شد.
مدير مجتمع سرب و روي مهدي‌آباد در تشريح دلايل لغو اين قرارداد اظهار کر: اين شرکت طي 3 سال تنها 4 درصد از پيش باطله‌برداري را انجام داده بود و ميزان پيشرفت احداث کارخانه توليد شمش و کنسانتره روي و تأمين زيرساخت‌هاي انتقال خط لوله آب و برق صفر درصد بوده است. از طرفي پيمانکاري که سرمايه‌گذار جهت عمليات پيش باطله برداري به کار گرفته است طي مکاتباتي با شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران، نسبت به عدم وصول مطالباتش از سرمايه‌گذار ابراز نارضايتي کرده است، بنابراين مي‌توان به اين نتيجه رسيد که سرمايه‌گذار عملاً هيچ اقدامي انجام نداده است. اين در حالي است که طبق قرارداد اگر سرمايه‌گذار 6ماه از زمان اجرا و يا 15 درصد از عملکرد عقب بيفتد، ايميدرو موظف به لغو قرارداد است که در اين موضوع زمان کافي براي جبراي عقب ماندگي داده شد اما متاسفانه نتيجه‌اي حاصل نشد.
وي با بيان اينکه از سال 93 عمده فعاليت اين مجتمع بر استخراج و فروش باريت بوده است، افزود: در اين مدت موفق شديم 750 هزار تن باريت پر عيار، کم عيار و کارخانه‌اي توليد کنيم که البته باريت کارخانه‌اي قابل فروش نيست و براي خوراک کارخانه فرآوري پودر باريت دپو مي‌شود.
ذکر اين نکته لازم است که در سنوات گذشته اين مجتمع هيچ فروشي نداشته و از اواسط سال گذشته در بخش فروش محصولات متمرکز شد و توانست محصولات اکسيد روي شرقي و کالامين در بخش روي و انواع باريت با وزن مخصوص‌هاي مختلف را از طريق مزايده عمومي به صورت مستمر و متناوب به فروش برساند.
صفري با اشاره به اينکه در 6 ماه اول سال 94 براي نخستين بار اين مجتمع توانست به سوددهي برسد، افزود: در چند ماه اخير تمرکز بر بخش بازاريابي و فروش را افزايش داده موفق به جذب مشتريان با حجم بالاي تقاضا شديم و در نظر داريم به زودي مزايده‌هاي بزرگي که 3 برابر حجم فروش ساليانه است را از طريق شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران برگزار کنيم.
وي با اشاره به اينکه علاوه بر انتخاب سرمايه‌گذار جديد سرب و روي به بحث بازاريابي باريت توجه ويژه‌اي داريم، افزود: با توجه به اينکه نياز باريت در کشور محدود است بنابراين در تلاش هستيم بخش صادرات به خصوص در حوزه خليج‌فارس را فعال کنيم و بتوانيم سهمي در بازار بزرگ حوزه نفتي خليج‌فارس ايجاد کنيم.
صفري همچنين در مورد بحثي که همواره در خصوص پايين بودن عيار خاک معدن سرب و روي مهدي‌آباد مطرح مي‌شود، اعلام کرد: در ابتدا بايد اين نکته را مد نظر قرار داد که استخراج با عيار پايين در جهان امري عادي و قابل استحصال تلقي مي‌شود، در مجتمع سرب و روي مهدي‌آباد قرار است عيار 5/6 درصد را به کنسانتره حدود 40 درصد برسانيم؛ البته درحال‌حاضر عيار خوراک ورودي کارخانجات موجود شمش روي کشور حدود 35 درصد است که به راحتي جوابگوي نياز آنها است.
وي در پايان از نهايي شدن طرح جامع استخراج از معادن سرب و روي مهدي‌آباد خبر داد و گفت: اين طرح نهايي شده و بزودي در اختيار سرمايه‌گذاران قرار مي‌گيرد.