مدير پروژه معادن مس تفت خبر داد:
افزايش ذخاير معادن مس تفت به بيش از 157 ميليون تن

خبرگزاري تخصصي معدن- از خرداد 88 فعاليت هاي اکتشافي معادن تفت وارد مرحله جديدي شدند و تلاش تيم اکتشافي برآورد 15 ميليون تني از ذخاير معادن را به بيش از 157 ميليون تن افزايش داد.
خبرگزاري تخصصي معدن- از خرداد 88 فعاليت هاي اکتشافي معادن تفت وارد مرحله جديدي شدند و تلاش تيم اکتشافي برآورد 15 ميليون تني از ذخاير معادن را به بيش از 157 ميليون تن افزايش داد.
به گزارش معدن نيوز ؛ مدير پروژه معادن مس تفت خلوص بالاي معادن مس دره زرشک، نسبت به ديگر معادن را يادآور شد و افزود: در شرايطي که عيار حد اقتصادي کانسارهاي مس پورفيري در دنيا حدود 1/0 درصد است، متوسط عيار مس در دره زرشک در حدود 6/0درصد است.
محمد جواد حبيبيان، حجم باطله برداري در معدن دره زرشک را بسيار پايين دانست و از صرفه اقتصادي بسيار بالاي اين پروژه خبر داد.
وي با تاکيد بر اشتغال زايي و رونق اقتصادي شهرستان تفت، گفت: پس از آغاز فعاليت هاي معادن مس تفت، بسياري از نيروهاي جوان بومي در آن مشغول به کار شده اند و تعدادي از جوانان که به دليل نبود کار به مرکز استان مهاجرت کرده بودند نيز به تفت بازگشت کردند.
وي افزود:براي اولين بار در کشور طراحي پايه کارخانجات فرآوري مس درپروژه معادن مس تفت توسط متخصصين ايراني انجام شد.
مدير پروژه معادن مس تفت با اشاره به صرفه جويي 2 ميليون دلاري در طراحي پايه کارخانه ليچينگ و تغليظ توسط متخصصان زبده و توانمند ايراني بر اهتمام کارشناسان، نسبت به طراحي کارخانه هاي فرآوري، تاکيد کرد.
وي با بيان اينکه براي نخستين بار تمامي مراحل کار توسط گروهي از متخصصين ايراني صورت مي گيرد،ادامه داد:در تيم طراحي، مسئول تيم از سابقه ي 20 ساله برخوردار است و ديگر اعضا نيروهاي جواني هستند که با همت زياد و تکيه بر استعداد هاي شگرف خود اين مهم را به سرانجام خواهند رساند.
محمد جواد حبيبيان،بهره گيري از تجارب کشورهاي ديگر را فقط در مرحله انجام آزمايش هاي سنگ معدن و مربوط به کارخانه تغليظ عنوان کرد.
وي ارزش توليد دانش توسط متخصصان ايراني را از ارزش مادي اين پروژه مهم تر خواند و گفت: کارشناسان ايراني با طراحي اين پروژه نشان دادند که از چه سطح توانايي و دانايي برخوردارند.
وي تامين بخش هايي از کارخانه تغليظ از شرکت هاي بين المللي را يادآور شد و افزود: کشورهايي مانند بلژيک، فنلاند و اسپانيا براي ورود به اين پروژه اعلام آمادگي کرده اند و هر چند اکنون در حال عقد قرارداد با يک شرکت بلژيکي هستيم ولي قصد داريم تا بيش از90 درصد فعاليت هاي بخش ليچينگ و 70 درصد فعاليت هاي حوزه تغليظ را توسط بخش داخلي طراحي کنيم.
مدير پروژه معادن مس تفت، بر راه اندازي کارخانه هاي فرآوري تاکيد نمود و افزود: از آنجايي که معدن دره زرشک علاوه بر سولفور ذخيره اکسيد هم دارد لذا امکان توليد ساليانه 100 هزار تن کنستانتره با عيار 26 درصد و حدود 3 هزار تن کاتد مس وجود دارد.
وي ميزان سرمايه گذاري مادي در اين پروژه را 600 ميليارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: پيمانکار بخش معدن قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا است که در حال باطله برداري از معدن مس دره زرشک است.
مدير پروژه معادن مس تفت بر برگزاري مناقصه در بخش تغليظ و ليچينگ با حضور پيمانکاران داخلي در آينده اي نزديک خبر داد و گفت: در بخش ليچينگ براي بومي تر شدن اين پروژه تلاش کرديم که شرکت هاي فعال استان را وارد اين عرصه کنيم تا دانش آن را در استان نهادينه سازيم چرا که استان يزد توانايي پيشرو بودن در صنعت مس را دارد.
وي در ادامه با اشاره به اهميت در نظر گرفتن مباحث زيست محيطي در زمينه بهره برداري از معادن مس در تفت، گفت: مستنداتي وجود دارد که نتايج مطالعات انجام شده، در مجامع بين المللي تخصصي ارائه شده و مورد تاييد قرار گرفته است.
حبيبيان که در گفتوگو با مس پرس سخن مي گفت، تاکيد کرد: اين گزارشها در اختيار برخي از ارگان ها و کارشناسان خبره نيز قرار گرفته و نتايج آن مجدداً تاييد شده است.
وي همچنين از تهيه گزارش ارزيابي ريسک زيست محيطي (ERA) به تفکيک محيط زيست انساني و محيط زيست طبيعي خبر داد و افزود: البته هيچ الزام قانوني براي انجام اين تحقيق وجود نداشت و اين شرکت به دليل دغدغه ي خاطري که نسبت به مباحث زيست محيطي دارد، داوطلبانه، با صرف هزينه هاي قابل ملاحظه اي اين پروژهي ارزيابي زيست محيطي را انجام داده است. هم اکنون نيز چندين پروژه تحقياتي در زمينه محيط زيست در اين مجموعه در حال انجام است.
حبيبيان همچنين تهيه گزارشهاي ارزيابي اثرات زيست محيطي اين معادن (EIA) را يادآور شد و افزود: ما نگاهي عميق، به مباحث توسعه ي پايدار داريم و با همين نگاه رعايت الزامات و دستورالعمل هاي موجود سازمان محيط زيست و تلاش براي دست يابي به توسعهي پايدار را بر خود واجب مي دانيم.
يادآور مي شود،معادن مس علي آباد و دره زرشک در جنوب غربي يزد و به فاصله حدود 60 کيلومتري يزد در شهرستان تفت قرار دارد.ميزان ذخاير معدن دره زرشک بيش از 100 ميليون تن سنگ معدن مس با عيار 6/0 درصد و معدن علي آباد 50 ميليون تن مس با عيار 54/0 است.
اکتشاف اوليه اين معادن در سال 1349، توسط يک شرکت فرانسوي به نام کوفي مين انجام شد.تا اينکه در سال 1382 فرماندار وقت شهرستان تفت، تقاضايي را به وزارت صنايع و معادن ارسال کرد و انتقال معادن دره زرشک و علي آباد به شرکت ملي صنايع مس ايران را خواستار شد؛ البته اين معادن تا به آن روز فعال نشده بودند و مديران استان انتظار فعال شدن آنها را داشتند.