در سال 1391 رخ داد

افت صدور پروانه‌هاي بهره‌برداري صنعتي

افت صدور پروانه‌هاي بهره‌برداري صنعتي

پايگاه خبري معدن نيوز- تازه‌ترين آمار منتشر شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان مي‌دهد که تعداد جوازهاي تاسيس صادر شده براي احداث واحدهاي صنعتي و معدني در سال 1391 با کاهش مواجه شده است.

پايگاه خبري معدن نيوز- تازه‌ترين آمار منتشر شده از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان مي‌دهد که تعداد جوازهاي تاسيس صادر شده براي احداث واحدهاي صنعتي و معدني در سال 1391 با کاهش مواجه شده است.
به گزارش معدن نيوز، وزير صنعت، معدن و تجارت به تازگي گفته که در سال گذشته 15 هزار فقره جواز تاسيس از سوي اين وزارتخانه صادر شد. اين در حالي است که در سال 1390 بالغ بر 15 هزار و 872 فقره جواز تاسيس صادر شده بود. به اين ترتيب تعداد جوازهاي تاسيس صادر شده در سال قبل با کاهش 5.4 درصدي مواجه شده است.
از سوي ديگر وزير صنعت، معدن و تجارت در حالي صدور 15 هزار جواز تاسيس را نشانه افزايش تمايل به سرمايه‌گذاري در بخش صنعت و معدن کشور دانسته که اشاره‌اي به آمار صدور پروانه‌هاي بهره‌برداري نکرده است. اين در حالي است که تعداد پروانه‌هاي بهره‌برداري صادره از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت شاخص مناسب‌تري براي نشان دادن رشد صنعتي کشور محسوب مي‌شود.
مهدي غضنفري همچنين گفته که بيشترين جواز تاسيس صادر شده در سال 1391 با بيش از 1600 فقره متعلق به استان آذربايجان شرقي بوده است که سرمايه‌گذاري اين تعداد طرح افزون بر 5.6 ميليارد تومان بوده و اشتغالزايي آن حدود 32 هزار نفر خواهد بود.
اين در حالي است که آمار نشان مي‌دهد در سال 1390 تعداد جوازهاي تاسيس صادر شده در استان آذربايجان شرقي به 2047 فقره و اشتغالزايي اين جوازها به حدود 50 هزار نفر رسيده بود.
وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين عنوان کرده است که در سال گذشته رشته “ساير محصولات کاني غيرفلزي” با بيش از 3100 جواز تاسيس و حدود 7000 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري بيشترين جذابيت را در رشته‌هاي مختلف صنعتي و معدني به خود اختصاص داد.
پس از آن رشته “ساخت مواد و محصولات شيميايي” با بالغ بر 900 جواز تاسيس و 7500 ميليارد تومان در جايگاه دوم قرار گرفت.
رشته “ساخت فلزات اساسي” هم با بيش از 620 فقره جواز تاسيس صادره و 11 هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري جزو جذاب‌ترين رشته‌هايي بود که سال گذشته سرمايه‌گذاران را به خود جلب کرد.
اين در حالي است که آمار سال 1390 نشان مي‌دهد که در اين سال تعداد جوازهاي تاسيس در سه رشته ساير محصولات کاني غيرفلزي، ساخت مواد و محصولات شيميايي و ساخت فلزات اساسي به ترتيب به 3936 فقره با سرمايه‌گذاري 10 هزار ميليارد تومان، 912 فقره با سرمايه‌گذاري 16 هزار ميليارد تومان و 606 فقره با سرمايه‌گذاري 15 هزار ميليارد تومان رسيده بود.
وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين عنوان کرده که در سال گذشته بيش از 4000 پروژه با سرمايه‌گذاري بيش از 9000 ميليارد تومان و افزون بر 70 هزار فرصت شغلي به بهره‌برداري رسيده و به چرخه توليد وارد شده است. اين در حالي است که در سال 1390 تعداد پروانه‌هاي بهره‌برداري صادر شده به 6292 فقره با سرمايه‌گذاري بيش از 15 هزار ميليارد توماني و اشتغالزايي 109 هزار نفري رسيده بود. به اين ترتيب تعداد پروانه‌هاي بهره‌برداري صادر شده، ميزان سرمايه‌گذاري و اشتغالزايي آنها در سال گذشته به ترتيب 36، 40 و 35 درصد کاهش يافت.
با احتساب آمار و ارقام فوق مي‌توان نتيجه گرفت که رشد صنعتي و معدني کشور در سال 1391 با کاهش قابل ملاحظه‌اي مواجه شده است. از سوي ديگر وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالي آمار صدور جوازهاي تاسيس و پروانه‌هاي بهره‌برداري را در سال 1391 منتشر کرده که هنوز آمار توليد کالاهاي صنعتي و معدني منتخب را در سال گذشته اعلام نکرده است.